Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρευματοδότηση διαμερισμάτων


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις στο θέμα μου.

 

Ένας φίλος έχει μια 3όροφη οικοδομή με πυλωτή & υπόγειο (αρχική άδεια το '89 μέχρι τον Α΄όροφο & αναθεώρηση το '90 για προσθήκη Β' & Γ' ορόφων).

Μιλάμε για οροφοδιαμερίσματα και ρεύμα έχει μόνο ο Ά όροφος. Είναι πλήρως αποπερατωμένο και τώρα θέλει να βάλει ρεύμα στους υπόλοιπους ορόφους καθως και ένα κοινόχρηστο για κλιμακοστάσιο,ανελκυστήρα και υπόγειο (σύνολο 3 παροχές). Στα διαμερίσματα των Β' και Γ' ορόφων υπάρχουν κλεισμένοι Η/Χ που θα τακτοποιηθούν με Ν.4178,

Η ΟΑ έχει αμοιβή επίβλεψης και είναι θεωρημένη μέχρι Α' όροφο.

 

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

1.ΕΚΚΟ δεν χρειάζεται

2.θα πρέπει να δηλώσεις αμοιβές επίβλεψης στο ΤΕΕ (με το συμφωνητικό και τη συμφωνηθείσα λύνεται κάπως το θέμα. αλλά πρέπει να καταβάλλει ο μηχανικός  ΤΣΜΕΔΕ σύμφωνα με τη νόμιμη και ΦΕΜ σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα

3.μετά υποβάλλεις αίτηση στη ΥΔΟΜ για προσωρινή παροχή (με επιπρόσθετα δικαιολογητικά α. Δήλωση ιδιοκτήτη-ότι συμφωνεί με την Τ.Ε του μηχανικού και αναλαμβάνει την ευθύνη κλπ και β. δήλωση Μηχανικού-ότι τηρήθηκαν οι μελέτες αρχ-στατ-κλπ 

4. Δήλωση συστ ΤΕΕ (ν 4178)

5 σχέδια δήλωσης (κάτοψη -τομή σε 1:100)

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ εχω την εντύπωση ότι αν υπάρχουν τακτοποιημένοι χώροι δεν έχει λόγο ύπαρξης η υπ.δήλωση του μηχανικού ότι τηρήθηκαν οι μελέτες γιατί απλά δεν τηρήθηκαν (όλες)

Ισως να χρειαστεί και απόδειξη για το πότε έπεσαν τα μπετά της προσθήκης (από ΙΚΑ) αν δεν ειχε πάρει παράταση (ή επ αόριστον)  στην ισχύ της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις οδηγίες...

 

φαντάζομαι ότι την αμοιβή επίβλεψης θα πρέπει να την πληρώσει στον μηχανικό που έβγαλε την ΟΑ το '89 & 90 & εγώ θα κάνω τη δήλωση αυθαιρέτου μόνο, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon

Γεια σου Μανώλη

Μερικές πολεοδομίες δέχονται και τέτοιες δηλώσεις (με την τυπική προσθήκη-πλέον των άλλων-ότι τηρήθηκαν οι μελέτες πλην των ...  που δηλώθηκαν με την τάδε δήλωση)

Αλλά πέραν αυτού ρωτώ: μπορεί να ζητήσει αυτοψία από την Υ.ΔΟΜ για μόνιμη ρευματοδότηση  αντί της προσωρινής???

δηλ μπορεί η Υ.ΔΟΜ να κάνει αυτοψία στην προκειμένη περίπτωση  ΝΑΙ ή ΟΧΙ με δεδομένο ότι ο Ε.Δ καθιερώθηκε μετά τις 30-5-12 και για οικοδομές που έκανα έναρξη εργασιών μετά την 1-3-11  ή 12 ??

Χάος!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.