Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με την αντλία θερμότητας


tilkerorth

Recommended Posts

Καταρχήν είμαι νέος στο φόρουμ και δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδο σας. Κατέφυγα στο συγκεκριμένο site μήπως και δωθει κάποια ιδέα ή και λυση ακόμα στο πρόβλημα μου. Μένω Αλεξανδρούπολη, πέρυσι μπήκα στο καινούργιο σπίτι στο οποίο έχω μια αντλία θερμότητος (νερού/αέρος) Ιταλική, Thermocold (MARA) 20KW. Το σπίτι είναι περίπου 170τ.μ. Η αντλία αυτή λοιπόν, εδω και έναν περίπου χρόνο από την εγκατάσταση της ποτέ δεν λειτούργησε κανονικά. Στην αρχή έκοβε από υψηλή πίεση όταν γυρνούσε στα ζεστά νερά χρήσης, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ανθρώπου που την αγόρασα (αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη) και επέβλευσε την εγκατάσταση το πρόβλημα δεν λύθηκε. Φέτος λοιπόν και αφου αλλάξαμε εναν από τους δύο κυκλοφορητές (αυτόν που κυκλοφορεί τα ζεστά νερα χρήσης) ένα ρελέ που εχει σχεση με τον κυκλοφορητη των νερων χρήσης, κάναμε και χημικό καθαρισμό του εναλλάκτη γιατί λόγω του σκληρού νερού έπιασε αλατα όπως μου είπαν, η αντλία όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά κόβει από υψηλη πίεση και όταν είναι στην θέρμανση. Ουσιαστικά δεν δουλευει και τα κρύα σφίξανε. Η αντιπροσωπεία μάλλον δεν μπόρει πλεόν να βοηθήσει !!!! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνανε μέχρι τώρα η σχετικά με την αντλία, παραμένω στη διαθεση σας. 

Link to comment
Share on other sites

υψηλη πιεση σημαινει οτι εχει παραπανω κιλα φρεων απο το κανονικο. αν θυμασε μηπωs εβαλαν φρεων την ωρα που την εγκατεσυησαν?ριξε μια ματια προσεκτικα στα μανιουαλs να δειs τι παιζει.

Link to comment
Share on other sites

να ζητήσεις από την αντιπροσωπία αν δεν μπορεί να βρει ΑΜΕΣΑ λύση... να έρθει να την παραλάβει πίσω... και να σου επιστρέψει στο ακέραιο τα χρήματα που έχεις καταβάλει.... δηλαδή τι? πούλησαν την αντλία, πήραν τα χρήματα, η αντλία δεν δουλεύει και κάνουν το κινέζο? ας επικοινωνήσουν με τον κατασκευαστή... Αυτός σίγουρα ξέρει....

 

Ωστόσο, υψηλή πίεση μπορεί να εμφανίζεται για διάφορους λόγους... Είναι πιθανό να έχουν προσθέσει παραπάνω, από το επιτρεπτό, "υγρό" στον κύκλωμα, μπορεί κάποιο αισθητήριο να διαβάζει λάνθασμένα υψηλή πίεση, μπορεί να είναι λανθαμένος προγραμματισμός... μπορεί....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.