Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες / Δικαιώματα Διπλ. Ηλεκτρολόγου & Μηχανολόγου Μηχανικού


Recommended Posts

Το ότι κάποιοι που δεν επιμορφώνονται τυχαίνει να είναι καλά αμοιβόμενοι δεν σημαίνει πως αυτός είναι ο κανόνας.Η εξαίρεση είναι μάλλον

 

Αν δουλεύεις σε εταιρεία και εκτελείς συγκεκριμένα καθήκοντα η επιμόρφωση περνάει σε δεύτερη μοίρα....Μάλλον έχει να κάνει πιο πολύ με τους ελεύθερους επαγγελματίες..

 

 

Και ποιό είναι το όριο ηλικίας?

 

Αν περάσεις τα 35 και δεν έχεις κάνει τίποτα κάηκες...Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εταιρείες έχουν σαν όριο πρόσληψης τα 35 έτη. Αλλά και γενικά φαντάσου κάποιον που δεν έχει δουλέψει και πάει να βρει δουλειά στα +35... Γιατί να τον προτιμήσουν αυτόν και όχι τον 25άρη?

Μην το παίρνετε αψήφιστα το θέμα της ηλικίας

Link to comment
Share on other sites

Αν δουλεύεις σε εταιρεία και εκτελείς συγκεκριμένα καθήκοντα η επιμόρφωση περνάει σε δεύτερη μοίρα....Μάλλον έχει να κάνει πιο πολύ με τους ελεύθερους επαγγελματίες..

 

 

Όπου και να δουλεύεις πρέπει σαν μηχανικός να επιμορφώνεσαι γιατί υπηρετείς ένα καθημερινά μεταβαλλόμενο επάγγελμα,δεν γίνεται να μένεις πίσω στις εξελίξεις.Απλά αυτή η απαίτηση είναι πιο έντονη στους Ε.Ε γιατί είναι πιο έντονος ο ανταγωνισμός

Link to comment
Share on other sites

Αν η εταιρεία ανήκει σε κάποιο υποστηρικτή μου, θα με προσλάβει και θα με πληρώνει, χωρίς να δίνει και τόση σημασία στα ακαδημαϊκά μου προσόντα (ο κανόνας). Στην πορεία θα με επιμορφώνει η ίδια η εταιρεία και κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι αχτύπητος, εκτός αν είμαι εντελώς μπούφος.

 

Η ακαδημαϊκή επιμόρφωση είναι υποχρέωση όσων δεν έχουν καλούς υποστηρικτές και γενικά καλύπτουν τα κενά που αφήνουν οι στενοί συγγενείς των μετόχων της κάθε εταιρείας (η εξαίρεση).

 

Για τους τελευταίους τα πτυχία παίρνονται είτε με σκοπό να μην αφήνουν τέτοια κενά για ξένο κόσμο, είτε καθαρά ως χόμπι.

Link to comment
Share on other sites

Αμα είσαι πχ σε μεγάλη κατασκευαστική, τι επιμόρφωση να σου κάνουν? Απλά μαζεύεις εμπειρίες..Αν δε τύχει κανά τρελό έργο που χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία, χτυπάνε μια κοινοπραξία με ξένη και επιμορφώνεσαι δια της συνεργασίας...

Αλλες δε, σοβαρές εταιρείες επιμορφώνουν τα στελέχη τους από μόνες τους, δεν το κάνει ο καθένας μόνος του.

Κακά τα ψέματα, καλή και χρυσή η επιμόρφωση αλλά για αυτούς που ψάχνονται και όχι γι'αυτούς που έχουν ήδη βρει το δρόμο τους. Σε γενικά πλαίσια βεβαίως.

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Εξ άλλου η πανεπιστημιακή γνώση βρίσκεται μερικά έως πολλά χρόνια πίσω στους τομείς της αγοράς. Το πανεπιστήμιο μόνο σε μη εμπορικούς τομείς έχει το μονοπώλιο, γι' αυτό είναι και ολίγον χόμπι. Βέβαια, όπως όλα τα χόμπι κι αυτό μπορεί να γίνει επάγγελμα, πχ υπάλληλος εργαστηρίου, ερευνητικό προσωπικό, ωρομίσθιος καθηγητής, μόνιμος καθηγητής, πρύτανις!!!!

Link to comment
Share on other sites

 

Να είσαι καλά ότι και αν κάνεις sfinas...

Νασαι καλά αδερφέ μου!

Δεν ξερω παιδια λέω να το παλέψω. Δουλειά πολύ βεβαια και χρόνος μηδέν... Απογοήτευση τα όσα πραγματικά ισχύουν.... Θέλω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει..... Συμφόρηση μέσα στο μυαλό μου.... Ίδωμεν.... Απο βδομάδα θα πάω μέχρι το ΕΜΠ να δω τι γίνεται απο υλη κτλ διότι τηλέφωνα δεν...

Link to comment
Share on other sites

Στην απόφαση για δεύτερο πτυχίο συνήθως καταλήγεις όταν δεις ότι ούτως ή άλλως διαβάζεις τα σχετικά συγγράματα αντί για μυθιστόρημα πριν κοιμηθείς. Οπότε λες, αφού τα διαβάζω που τα διαβάζω, δε πάω να τα διδαχθώ κιόλας και να πάρω και τη σχετική πιστοποίηση? ή αν έχεις ήδη αρχίσει να μαστορεύεις τις σχετικές κατασκευές, λες, δε πάω να γραφτώ στη σχολή να συνεχίσω τα μαστορέματα σε πραγματικά εργαστήρια και κοντά σε ειδικούς?

 

Με αυτά τα μυαλά επέλεξα την πρώτη μου σχολή (πολιτικοί μηχανικοί - κατεύθυνση περιβάλλοντος) και τη δεύτερη (γεωπονική - κατεύθυνση υδραυλικής), και ευχαρίστως θα πήγαινα και σε τρίτη.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.