Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο με παραβάσεις & αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Έχω θέμα με ένα ακίνητο και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

 

Κατ' αρχήν σε 2όροφο κτίριο (ισόγειο & Α' όροφος) με σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας, όπου ο Α' όροφος και το δικαίωμα μελλοντικού ορόφου ανήκει στον γιο και  το ισόγειο ανήκει σε πατέρα και γιο, με επικαρπία και κυριότητα αντίστοιχα. Μπορεί να γίνει μια δήλωση αυθαιρέτου; Αυθαιρεσίες υπάρχουν και στους 2 ορόφους.

 

Στον ακάλυπτο του ακινήτου έχουν κατασκευαστεί ράφια ντέξιον στα οποία αποθηκεύονται διάφορα αντικείμενα και για να μην βρέχονται τα έχει σκεπάσε με φύλλα κόντρα πλακέ, μουσαμάδες και ναυλον.Γύρω γύρω είναι ανοιχτά. Είναι σωστό να το περάσω με αναλυτικό; Αν ναι ποιες εργασίες να βάλω; ή μήπως να τα περάσω κατ΄αποκοπή;

 

Επίσης στον Α' όροφο έχει γίνει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κατάστημα χωρίς υπέρβαση δόμησης. Από την κατασκευή του ακινήτου δεν διαμορφώθηκε ποτέ ως κατοικία. Θα το περάσω στον αναλυτικό αλλά ποιες εργασίες να βάλω;

 

Αυτά τα λίγα...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορεί να γίνει μια δήλωση.

Για τα ντέξιον εφόσον είναι κινητά γιατί θα πρέπει να τα ρυθμίσεις?

Για την αλλαγή χρήσης εγώ θα συνέκρινα την υφισταμένη κατάσταση με τα σχέδια της αδείας και θα έκανα αναλυτικό τα στοιχεία που διαφοροποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να τα περάσω τα ντέξιον επείδη έχουν τοποθετηθεί σε όλη σχέδον την επιφάνεια του ακάλυπτου χώρου με τρόπο που δεν μετακινούνται εύκολα. Επίσης ο ιδιοκτήτης θέλει να είναι σίγουρος ότι δεν θα αναγκαστεί από κάποιο φορέα (δήμο,πολεοδομία,κλπ.) να τα ξηλώσει, και κατ΄εκτίμηση δική μου θεωρώ πως είναι ''πρόχειρη κατασκευή''.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.