Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Δημοτικός δρόμος καταλήγει σε οικόπεδο, άρα το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δρόμο μήκους 4 μ. Η ερώτηση είναι εαν το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο (είναι άρτιο) ως έχει ή εαν θα έπρεπε να γίνει παραχώρηση εδαφικής λωρίδας κατά το μήκος μιας πλευράς του οικοπέδου (προφανώς τώρα δεν μπορεί να γίνει λόγω ισχύουσας νομοθεσίας).

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων??

Αν ναι, πρέπει για να είναι οικοδομήσιμο να έχει πρόσωπο κάθ΄όλο το μήκος μιας πλευράς του οικοπέδου. Αρα πρέπει να κάνεις παραχώρηση.

Η νομοθεσία ισχύει, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η δυσκολία είναι να βρείς συμβολαιογράφο να σου κάνει το συμβόλαιο παραχώρησης στη κοινή χρήση και υποθηκοφύλακα να σου το μεταγράψει!!

Link to comment
Share on other sites

πρέπει για να είναι οικοδομήσιμο να έχει πρόσωπο κάθ΄όλο το μήκος μιας πλευράς του οικοπέδου.

 

Από που προκύπτει αυτό.

Για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων π.χ. το Π.Δ. 2-3-81 αρθ. 4/παρ. 1 αναφέρει ως προϋπόθεση αρτιότητας και οικοδομησιμότητας την ύπαρξη προσώπου επί υφισταμένου κοινοχρήστου χώρου.

 

Στον ΓΟΚ 85, στους ορισμούς του αρθ. 2

........

15. Πρόσωπο οικοπέδου ή γηπέδου είναι το όριό του προς τον κοινόχρηστο χώρο.

 

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει πρόσωπο καθ' όλο το μήκος μιας πλευράς του οικοπέδου.

 

Ερμηνεύω κάτι λάθος;

 

Επί πλέον έχω κι εγώ εκδόσει οικοδ. άδεια σε οικόπεδο στο οποίο καταλήγει δρόμος πλ. 4,00 μ.

 

ntemhs, διευκρίνισε σε παρακαλώ και σε τι οικισμό βρίσκεται το οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

έτσι μπράβο συμφωνώ απόλυτα.gk κοίτα στο άρθρο 6 παράγραφο 1 και 2 του ΓΟΚ '85. Ο οικισμός έχει τα εξής χαρακτηριστικά : δυναμικός, παραλιακός ή τουριστικός, ενδιαφέρων, μεσαίος

Link to comment
Share on other sites

Πρίν απαντήσω σε κάτι ή είμαι σίγουρος ότι το ξέρω ή αν δεν είμαι ... το ξαναδιαβάζω ώστε να ξέρω τι λέω και να μην είμαι εύκολα αμφισβητήσιμος.

GK, ΑΝ το αντικείμενό μας είναι οικισμοί <2000 κατοίκων τότε..... είσαι εκτός θέματος. Το Π.Δ. 2-3-81 ΦΕΚ 138Δ' ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟ '23. :twisted:

Αν μιλάμε για οικισμούς <2000 κατοίκων είναι το ΠΔ/24-4-85. (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85).

Παραθέτω το άρθρο 6 παρ.1

 

"1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση . Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. 'Οπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές."

 

Ντεμη,

1) στείλε μου στο email ότι θες

2) Δεν έχουν όλα τα άρθρα του ΓΟΚ εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις και στα ειδικά Π.Δ....

 

Ελπίζω να σας έθεσα τα πράγματα στη σωστή βάση....

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO εφόσον καταφέρω το συμβόλαιο και την μεταγραφή τότε στην πολεοδομία δεν θα βρουν το ''λάθος'' και θα με σταματήσουν ή δεν το εξετάζουν πως και γιατί έγινε? Όταν λές ότι η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει αλλά το πρόβλημα έγκειται στο συμβολαιογράφο και τον υποθυκοφύλακα μπορείς να μου το εξηγήσεις γιατί?

Link to comment
Share on other sites

Ντέμη,

δεν υπάρχει λάθος. Η πολεοδομία είναι υποχρεωμένη να σου εκδόσει άδεια με τα ισχύοντα. Ξέρεις να έχει βγεί καμιά ερμηνευτική ή τροποποιητική εγκύκλιο ή να έχει αλλάξει το 181Δ, λόγω της 1828/08 του ΣτΕ? Αρα τί ισχυει? Το 181Δ'. Το θέμα είναι πως φθάνεις έως εκεί με την εγκ 42 του Συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς. ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.