Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Δόμησης Μ.ΥΗ.Ε. σε δασική έκταση


Recommended Posts

Πρέπει να βγει άδεια δόμησης για τη στέγαση της γεννήτριας σε Μικρό Υδροηλεκτρικό. Ωστόσο, αυτό είναι τοποθετημένο μέσα σε δάσος και η πολεοδομία λέει ότι δεν βγάζει άδεια εντός δάσους. Υπάρχει κάποιος νόμος που δίνει αυτή τη δυνατότητα; Στους Ν.998/1979 και Ν. 3468/2006 λέει ότι επιτρέπεται η κατασκευή και λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά ρητά κάπου για τη διαδικασία της οικοδομικής άδειας.

 

Άδεια λειτουργίας και έγκριση περιβαλλοντικών όρων έχει πάρει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Τα έχω διαβάσει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όπου αναφέρεται στις οικοδομικές άδειες αναφέρει μόνο ότι η έγκριση επέμβασης θεωρείται ως τίτλος κυριότητας. Δεν βρίσκω κάτι που να μπορώ να δείξω στην ΥΔΟΜ για να μου δώσει την άδεια εντός δάσους.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε η έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση είναι απαραίτητη,όχι μόνο για το κτίριο, αλλά και για όλες τις επεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις (δρόμοι πρόσβασης, αποθεσιοθάλαμοι, κλπ). Χωρίς αυτή, η οποία καλό θα είναι να μεταγραφεί στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, δεν πρόκειται να βγει Άδεια Δόμησης. Και βέβαια οι εργασίες δεν πρέπει να ξεκινήσουν πριν συνταχθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης από το δασαρχείο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.