Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή τεχνολογίας αποσκληρυντή νερού. Έχει ασχοληθεί κανείς ;


jmak323

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Μετά από προτροπή τεχνίτη λέβητα αερίου και επειδή γνωρίζω ότι το νερό σε χωριό κοντά στο Κιάτο Κορινθίας όχι μόνο δεν είναι πόσιμο και βρώμικο ( θολό – λασπωμένο )αλλά έχει και άλατα σκέφτηκα να εγκαταστήσω σύστημα αποσκλήρυνσης νερού.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το τι είδους αποσκληρυντή θα πρέπει να εγκαταστήσω.

 

Απο μια ματιά που έριξα σε συστήματα διάσπασης αλάτων- αποσκληρυντών νερού είδα ότι υπάρχουν διάφορων ειδών:

α) μαγνητικό σύστημα (  μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό )

β) ηλεκτρονικό και ( μου θύμισε την περίοδο με τη συσκευή που είχαν τρελαθεί να διαφημίζουν για τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος)

γ) σύστημα κρυστάλλων (με άφησε αδιάφορο θα έλεγα αλλά σκέφτηκα μήπως τελικά είναι αυτό που πρέπει να επιλέξω ).

Τι απ' όλα αυτά  λοιπόν θα κάνει χωρίς προβλήματα τη δουλειά του ;

Έχει εγκαταστήσει κάνεις αποσκληρυντή και μπορεί να με ενημερώσει σχετικά ;

 

Σας παραθέτω και τις αναλύσεις του εργαστηρίου όπου έχει δημοσιεύσει ο Δήμος.

Ολική σκληρότητα-Total Hardness  295  mg CaCO3/L με μέθοδο ανάλυσης ALPHA 2340:2012, 22nd Edition

Σκληρότητα Ασβεστίου-Calcium Hardness (Ca)  76 mg/L με μέθοδο ανάλυσης ALPHA 3500-Ca-B

Σκληρότητα Μαγνησίου- Magnesium Hardness (Mg)  26 mg/L με μέθοδο ανάλυσης ALPHA 3500-Mg-B

Αλκαλικότητα-Alkalinity 270 mg CaCO3/L με μέθοδο ανάλυσης ALPHA 2320:2012, 22nd Edition

Περισσότερα στο  http://www.deyasik.gr/analiseis_pdf/181.pdf

 

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που σπαταλήσατε τόσο να διαβάσετε αυτά που γράφω όσο και να μου απαντήσετε .

 

Jm@k

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα θα πρέπει να καθαριστεί από τα διάφορα υλικά (δεξαμενή καθίζησης ή + φίλτρο) και στη συνέχεια αποσκληρυντής.

Επειδή έχω δοκιμάσει τους ηλεκτρομαγνητικούς, αλλά αποτέλεσμα μηδέν, έβαλα τελικά με αλάτι και ήταν αποτελεσματικός.

Θα πρέπει όμως να έχεις πάντα επαρκή ποσότητα αλατιού, και να καθαρίζεις τακτικά τα φίλτρα (τουλάχιστον μία φορά το μήνα) 

Και το νερό δεν θα το χρησιμοποιείς για πόση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά !

 

Αγαπητέ  tetris και εγώ αυτό σκέφτομαι, να βάλω αποσκληρυντή αλάτων διότι οι μαγνητικοί και οι ηλεκτρικοί δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Θα τοποθετήσω πρώτα στην είσοδο νερού ένα φίλτρο καθαρισμού ( σπάγκου αν το λέω καλά) και μετά το φίλτρο αλάτων.

Ο προβληματισμός μου είναι αν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το νερό για πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κτλ.

Γνωρίζει κανείς ;

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι να κάνεις πρώτα μια ανάλυση του νερού ώστε να διαπιστωθεί η ποσότητα και το είδος των παθογόνων μικροοργανισμών.

Στη συνέχεια, θα συμβουλευτείς κάποιον γνώστη (χημικό, ή χημικό μηχανικό).

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι να κάνεις πρώτα μια ανάλυση του νερού ώστε να διαπιστωθεί η ποσότητα και το είδος των παθογόνων μικροοργανισμών.

Στη συνέχεια, θα συμβουλευτείς κάποιον γνώστη (χημικό, ή χημικό μηχανικό).

 

Ή βιολόγο. Αναλόγως ποιος έχει το εργαστήριο αναλύσεων.

Link to comment
Share on other sites

Η ανάλυση http://www.deyasik.gr/analiseis_pdf/181.pdf

δεν αρκεί;

Με έχει προβληματισει απίστευτα το θέμα. Ξεκίνησα για αλλαγή καυστήρα και προέκυψε θέμα σκληρότητας νερού.

Link to comment
Share on other sites

Η παραπάνω ανάλυση είναι μόνο ως προς τη χημική σύσταση και όχι ως προς την ύπαρξη μικροοργανισμών. Αν όμως το νερό υφίσταται χλωρίωση (αυτό θα το επιβεβαιώσει η ΔΕΥΑ), τότε με (μερική) αποσκλήρυνση και καθαρισμό, είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.  

Μπορείς παράλληλα να κάνεις και δική σου ανάλυση (κι αφού το νερό είναι προβληματικό, θα σου πρότεινα να κάνεις μια ανάλυση ανά έτος), έτσι ώστε να εφαρμόσεις πιο σωστά την αποσκλήρυνση. Μπορείς όμως να ελέγχεις τη σκληρότητα με ειδικούς δείκτες.  

Το καλύτερο όμως, μιας κι εδώ συζητούμε ερασιτεχνικά, είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Πιστεύω πως στην (ευρύτερη) περιοχή σου υπάρχουν αρκετοί.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα jmak323,

 

Από την μικρή εμπειρία που διαθέτω, όχι προσωπικής χρήσης αλλά στο εργοστάσιο που δούλευα, χρησιμοποιούσαμε σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης. Ένα τέτοιο σύστημα δεν χρησιμοποιείται μόνο για αφαλατώσεις αλλά και για καθαρισμό του νερού ώστε να το φέρεις σε μια ουδέτερη κατάσταση και έπειτα με διάφορα πρόσθετα να επιταχτούν οι απαραίτητες προδιαγραφές του ρευστού που πρέπει να κυκλοφορεί μέσα στο σύστημα σου.

 

Εμείς το επεξεργασμένο νερό το χρησιμοποιούσαμε για σύστημα ψύξης ηλεκτροκινητήρων και για τις κλιματιστικές μονάδες του κτιρίου. Απ’ ότι καταλαβαίνω σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις ένα σύστημα για τον λέβητα σου. Αν το νερό είναι τόσο βρώμικο όσο λες καλά θα κάνεις. Αλλά μήπως πρώτα να κάνεις μια οικονομοτεχνική μελέτη αν σε συμφέρει! Επίσης, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συμβατικής τεχνολογίας (με λέβητες) χρησιμοποιούν συστήματα αφαλάτωσης – αποσκλήρυνσης.

 

Από την άλλη μεριά αν πρόκειται για να το χρησιμοποιείς για να πλένεις λαχανικά δεν χωράει καμία αμφιβολία αν σε συμφέρει ή όχι. Η τεχνολογία Αντίστροφης Όσμωσης, και για την κατανάλωση που θέλεις, πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή λύση. Αν δεν κάνω λάθος το επεξεργασμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρώσιμο έπειτα από την επεξεργασία. Αλλά θα συμφωνήσω με τον @tetris να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.