Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση επιτηρητή τάσης με ρελέ ισχύος (no ή nc)


Recommended Posts

γεια σας θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας για ενα θεμα που με απασχολη.. εχω βαλει εναν επιτηρητη τασης τριφασικο τωρα τελευταια και ειμαι λιγο σε διλιμα για το τι ρελε ειναι το σωστο να εμπενε κανονικα..με επαφες NO και να λειτουργει 24 ωρες συνεχεια το πηνιο του ρελε η με NC και να ενεργοποιητε οταν ο επιτηρητης δειξει σφαλμα και να κοβει??σκεφτομουνα την δευτερη περιπτωση για τυχον μακροζωήα του ρελε για μηδενικη καταναλωση σχεδον λογο του πηνιου που δε θα λειτουργει συνεχεια και για να μην υπαρχουν και καθολου φορτεια στις επαφες εξοδου του επητηρητη .. αλλα απο την αλλη κολαω κ λιγο στο αν θα ειναι τοσο αξιοπιστη αυτη η περιπτωση σε τυχων μεγαλη βυθηση του ρευματος και δεν μπορει να ενεργοποιηθει το πηνιο η σε περιπτωση που καει..  

Link to comment
Share on other sites

το ρελε του επιτηριτη σε κατασταση ηρεμιαs ειναι στην επαφη nc οταν ενεργοποιηθει με 3 φασειs αλαζει κατασταση και οπλιζει η ΝΟ που συνηθωs η επαφη αυτη ανταχει 10Α εσυ απο αυτη την επαφη τη θα οπλισειs?

Link to comment
Share on other sites

Σε θέματα ασφαλείας δεν υπολογίζουμε καταναλώσεις, μακροζωία κλπ.

 

Επιλέγεις σίγουρα ρελέ ΝΟ. 

Link to comment
Share on other sites

el greco εγω  με την επαφη ΝΟ του επιτηρητη που ανεφερες οπλιζω ενα ρελε ισχυος παλι ΝΟ και ξερω οτι αυτο ειναι το σωστο και το πιο αμεσο για να λειτουργηση καλα σε περιπτοση σφαλματος γιαυτο και το εκανα ετσι..απλα το μονο που με χαλαει λιγο σε αυτο οπως ειπα και παραπανω ειναι οτι το πηνιο του ρελε δουλευει 24 ωρες συνεχεια..κ επιδη ωπος ειπες ο επιτηρητης εχει 2 επαφες για τον λογο αυτο μπορεις να χρισημοποιησεις και τα 2 ειδη ρελε..με την ΝΟ του επιτηρητη οπλιζεις το NO ρελε απλα το πηνιο θα δουλευει συνεχεια και η αλλη λυση ειναι να χρισημοποιησεις την NC του επιτηρητη για να οπλησεις ενα NC ρελε που το πηνιο του θα ενεργοποιητε μονο σε περιπτωση σφαλματος για να ανοιξει τις κλειστες επαφες του ρελε.. οχι οτι θα αλλαξω την συνδεσμολογια μου αλλα μ αρεσει να σκεφτομε εναλακτικες λυσεις και να ακουω και τις γνωμες αλλων συναδελφων..antloykidh συμφονω σε αυτο που λες..ενταξι η καταναλωση δε με νοιαζει τοσο δλδ σιγα και την καταναλωση σαν ενα τριφασικο λαμπακι καιει αλλα ποιο πολυ με νοιαζει η μακροζωηα του ρελε γιατι το να μεινει ξαφνικα κανα βραδυ ο αλλος χωρις ρευμα κ νανε και μακρια δεν ειναι κ οτι ποιο ευχαριστο γιατι ωπος κ να το κανουμε σ αυτην την περιπτωση το ρελε ισχυος εχει πλεων τον ελεγχο ολου του σπιτιου..κ γιαυτο το λογο σκεφτομουν αν γινει κατι τετιο να βγαλω τον γενικο διακοπτη και στη θεση του  να βαλω εναν μεταγωκικο που σε περιπτωση που χαλασει κανα ρελε να τον κατευαζει και να παρακαμτει το ρελε μεχρι να αντικατασταθει.. 

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η σκέψη αλλά λάβε υπόψη ότι στην Ελλάδα "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού" και "έλα μωρέ, δουλεύει και έτσι (με το bypass) γιατί να φωνάξω ηλεκτρολόγο?"

 

Είναι το ίδιο με το να βάζεις διακόπτη παράκαμψης του ΔΔΕ.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

ενταξι σε καμια περιπτωση δε θα παρεκαμτα το δδε παρα μονο το ισχυος..αλλα εχεις δικιο θα το αφειναν ετσι μετα.. αφου δουλευει..χαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Μηπως μπορεις να βαλεις 2 ρελε, και χρησιμοποιωντας μεταγωγικο διακοπτη ποτε να χρησιμοποιει το ενα ο χρηστης της εγκαταστασης, ποτε το αλλο?  Την συνδεσμολογια του κυκλωματος που αναφερεις δεν την εχω υποψη, δεν εχει τυχει να χρησιμοποιησω επιτηρητη, αλλα αν εχεις χωρο στο πινακα κατι θα μπορεις να κανεις για να μην μεινει ποτε χωρις ρευμα ο ανθρωπος


 


Στων δικων μου το ξενοδοχειο αλλαξα κατι ηλεκτρικα φετος, και σε ολες τις δεξαμενες νερου εβαλα διπλα φλοτερ (μηχανικο και ηλεκτρονικο με ηλεκτροδια) και μεταγωγικους διακοπτες για να γυριζεις στο αλλο φλοτερ αν τυχει κατι...


Link to comment
Share on other sites

τι σφαλμα στο δικτυο της δεη?Οταν δηλαδη  η ταση παει 500v θα θες να οπλισεις το πηνιο του ρελε με αυτη την ταση?Η αν πεσει 110-120v? Θα οπλισει το ρελε?Δυστηχως ειναι μονοδρομος η τοποθετηση του ..

1-0-2 μπορεις να χρησιμοποιησεις αν θες σε περιπτωση που αντιμετωπισει προβλημα το ρελε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.