Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναντιούνται Lamda - ΤΑΙΠΕΔ, αντιστέκονται οι κάτοικοι για το Ελληνικό


Engineer

Recommended Posts

Σε παράλληλες πορείες κινείται η υπόθεση του δημόσιου φιλέτου των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό. Σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τον επιχειρηματικό όμιλο υπό τη Lamda Development.

 

Την Κυριακή θα δώσουν τη δική τους απάντηση οι φορείς της περιοχής, συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση με γενικό τίτλο «Το Ελληνικό δεν πουλήθηκε - Ο αγώνας συνεχίζεται», που οργανώνει η επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό.

 

Βασικό αίτημα είναι να καταργηθούν οι διατάξεις του νέου Ρυθμιστικού, που ψηφίστηκε στα τέλη του 2014 και προβλέπει παράδοση της έκτασης στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Στη συζήτηση, που φιλοξενείται στο μουσείο ΠΟΛΚΕΟΑ, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, θα μιλήσουν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Ελένη Πορτάλιου και Νίκος Μπελαβίλας, ενώ έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης.

 

Αξονας συζήτησης είναι η μελέτη του εργαστηρίου αστικού περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου, που προβλέπει τη δημιουργία παράκτιου οικολογικού πάρκου στον χώρο του ΕΛΚΕΘΕ με ελεύθερη πρόσβαση, καθώς και διατήρηση ορισμένων κτιρίων του παλιού αεροδρομίου στα οποία θα στεγαστούν το αρχαιολογικό μουσείο Σαρωνικού και το μουσείο αεροπορίας.

 

Ο Ανατολικός Αεροσταθμός προτείνεται να αναδειχθεί σε συνεδριακό-εκθεσιακό κέντρο και να δημιουργηθεί ανοιχτός μητροπολιτικός πόλος με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/...oi-gia-elliniko

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.