Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φύτρωμα δημοτικού δρόμου


Recommended Posts

Έχω αποτυπώσει οικόπεδο 1,5 στρέμμα και θέλω να του κάνω κατάτμηση, επειδή αυτό πλέον είναι ανέφικτο ο ιδιοκτήτης του (αντιδήμαρχος) υποστηρίζει ότι μπορεί να λάβει βεβαίωση από τον δήμο ότι, σε σημείο που εξυπηρετείται ο ίδιος υπάρχει δημοτικός δρόμος πλάτους 4μ (εφικτό ως προς τις διαστάσεις). Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται 4 άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα. Στα δύο από αυτά τα οικόπεδα που δημιουργούνται υπάρχουν ήδη 400 τ.μ. δομημένα που αφορούν το σύνολο του οικοπέδου 1,5 στρ. Συμβόλαια δεν υπάρχουν προς το παρών. Εαν ανοίξει κανείς φάκελλο από τις υφιστάμενες οικοδομικές άδειες θα δεί το οικόπεδο σαν ενιαίο. Το ερώτημα μου είναι εαν αξίζει τον κόπο να μπω σ'αυτή τη διαδικασία η οποία να πω την αλήθεια μου φαίνεται παράνομη ή να συνεχίσω από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης σκέφτεται να βγάλει 1-2 άδειες (μπορεί και να μπλοφάρει για να με εκμεταλλευτεί οπότε του λέω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω...). Για πείτε καμιά ιδέα αν και προσανατολίζομαι στο να μην συνεχίσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Link to comment
Share on other sites

Ο οικισμός έχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό; Η βεβαίωση του δήμου για την ύπαρξη του δρόμου τι ημερομηνία έχει;

Link to comment
Share on other sites

Αφού ο Δήμος βεβαιώνει ότι υπάρχει δρόμος δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα κατάτμησης αν τηρήσεις τα κατά κανόνα όρια προσώπου και εμβαδού.

Link to comment
Share on other sites

SIGIO, από αυτά που μου έγραψες έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πιο ζεστά το θέμα, όμως από τη στιγμή που θα υπάρχει δρόμος ο οποίος δεν παραχωρήθηκε (δεν τίθεται θέμα κατάτμησης για να απαιτούνται τα 400 μ αρτιότητα της περιοχής και 12 μ πρόσωπο) τότε δεν μπορούν τα οικόπεδα που θα δημιουργηθούν (ουσιαστικά δεν θα δημιουργηθούν, απλά θα υπάρχουν και καλά σαν υφιστάμενα οικόπεδα με πρόσωπο σε δρόμο)να είναι κατά παρέκλιση άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον προϋπάρχουν του 1985?

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάς όμως ότι σε άδεια που έχει εκδοθεί το οικόπεδο φαίνεται ενιαίο, οπότε έρχεται σε αντίφαση ο ισχυρισμός των προϋφισταμένων οικοπέδων.

Link to comment
Share on other sites

Όταν σε ένα οικόπεδο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση γιατί σκέψου ότι με αυτόν τον τρόπο έχεις 4πλάσιο συντελεστή δόμησης από το νόμιμο.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κατάφερα να τα βγάλω και τα τρία (τρία όχι τέσσερα) οικόπεδα άρτια κατά κανόνα και οικοδομήσιμα με τα 12 μέτρα πρόσωπο σε κάθε οικόπεδο. Πώς μπορώ να ανεβάσω το σχέδιο? Μόνο ως φωτογραφία ή μπορώ και dwg (δεν μου πετυχαίνει μέχρι στιγμής).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.