Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμική ανάλυση υπεράκτιων κατασκευών στο SAP2000


 
geoste

Recommended Posts

Πρέπει να αναλύσω στο SAP2000 μία υπεράκτια κατασκευή (συγκεκριμένα υπεράκτια ανεμογεννήτρια μονού πυλώνα) σε σεισμική διέγερση σε μία οριζόντια διεύθυνση (οριζόντιος πυθμένας, πάκτωση στη βάση). Δεν ασκείται ταυτόχρονα καμία άλλη δράση. Το νερό της θάλασσας βρίσκεται σε ηρεμία τη στιγμή της έναρξης του σεισμού. Το πρόβλημά είναι πως να μοντελοποιήσω την αλληλεπίδραση με το νερό της θάλασσας για το βυθισμένο κομμάτι της κατασκευής.

 

Η ανάλυση που έχω να κάνω είναι ανάλυση χρονοϊστορίας για ημιτονοειδή μεταβολή της εδαφικής μετακίνησης.

 

Υπάρχει καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να κάνεις αλληλεπίδραση νερού - κατασκευής? Σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς θα συμπεριφερθεί το νερό?....

 

Χρησιμοποιήσε θεωρία Westergaard σίγουρα. Μιας και θα κάνεις χρονοϊστορία, στο τελευταίο βήμα της φόρτισης εκεί που η ημιτονοειδής θα πιάσει τα μέγιστα, εφάρμοσε υποπιέσεις και υπερπιέσεις στο βυθισμένο κομμάτι (προσοχή ή υδροδυναμική διπλασιάζεται).

 

Αυτά σαν μια πρώτη εξέταση, να αποκτήσεις και καλή εποπτεία. Εγώ θα δούλευα σε επιφανειακά πεπερασμένα, για τρισδιάστατο ούτε λόγος...

Link to comment
Share on other sites

Τα καθαρά Στατικά/Δομικά είναι εκτός πεδίου μου και έχω ελλιπείς γνωσεις πάνω σε αυτα τα θέματα αλλά αν μπορώ να βοηθήσω λίγο:

 

1) Το σημαντικό είναι αν πρόκειται για επιπλεουσα κατασκευή ή σταθερης συνδεσης με πυθμενη. Στην πρώτη δεν υπάρχει κάποια επίδραση εκτος αν προκειται για τσουναμι, αλλά εκεί οι προδιαγραφές και η μεθοδολογία είναι ακόμη σε επιστημονικό επίπεδο απ'οσο γνωριζω.

 

2) Δεν πιστεύω να πάρεις τιμες από ΝΕΑΚ :smile: (δεν έχει πρακτικη εφαρμογη σε εκτος ξηρας για τον Ελληνικο χώρο). Κανονικά πρεπει να λάβεις υπόψιν τις σεισμικές παραμέτρους από ειδική Γεωτεχνική ή Τεχνική Σεισμολογική έκθεση/μελέτη. Αν δεν υπάρχει τότε καλύτερα από εδώ:

http://diss.rm.ingv.it/share-edsf/SHARE_WP3.2_Database.html

 

Επίσης, αυτά μπορεί να σε βοηθήσουν

 

 

 

 

 

API Offshore Standards.pdf

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.