Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στρώσεις δομικών υλικών μεταλλικού σπιτιού


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν είμαι ειδικότητας αρχιτεκτονικής και ίσως ρωτήσω κάτι πολύ εύκολο για εσάς.

Θέλω να μάθω αν έχουμε ένα εξ ολοκλήρου μεταλλικό σπίτι με τοιχοποιία 25cm, ποιες είναι οι συνηθισμένες στρώσεις δομικών υλικών για να επιτευχθεί αυτό, με δεδομένο ότι υπολογίζω 7cm μόνωση εξωτερική.

Ο λόγος της ερώτησης είναι για να περάσει η τοιχοποιία από τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας με τις απαιτήσεις του κενακ για Β κλιματική ζώνη-> U=0.5w/m2K

Edited by saradis1
Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε ΑΥΤΟ. Θα σε βοηθήσει να κάνεις τους υπολογισμούς. Μεταξύ των πολλών, σε ένα υπολογιστικό φίλο επιλέγεις υλικά και κλιματική ζώνη και συγκρίνει τον υπάρχοντα συντελεστή θερμοπερατότητας με τον μέγιστο επιτρεπόμενο. Από εκεί και έπειτα για τοίχο, ασβεστοκονίαμα - οπτόπλινθος - οπτόπλινθος - διογκωμένη πολυστερίνη σε πλάκες - ασβεστοκονίαμα. Γενικά όμως υπάρχουν διάφορα υλικά, πχ αντί για πολυστερίνη ορυκτοβάμβακας, ή γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη, ή έτοιμα μπατικά τούβλα γεμισμένα με θερμομονωτικό υλικό, ή ό,τι άλλο. 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να βάλεις τούβλα γιατί δεν χρησιμοποιείς οπλισμένο σκυρόδεμα; Το μέταλλο νομίζω συνδιάζεται καλύτερα με ελαφρύτερα στοιχεία πλήρωσης. Θές μία προσοχή στις κατασκευαστηκές λεπτομέριες να μην βγάλεις θερμογέφυρες. Καλό το U-Value του ΚΕΝΑΚ, αλλά με το θέμα αφήστε θερμογέφυρες και δεν πειράζει, αρκεί να βγαίνει το σύνολο, πάσχει. Τα 7εκ μόνωσης στην Β γενικά θα σε βγάλουν, αλλά μια και κάνεις που κάνεις το έξοδο, γιατί δεν του αυξάνεις λίγο την μόνωση ακόμα, να κάνεις κάτι καλύτερο; Στην τελική του δίνεις αξία του κτιρίου σου, σε σύγκριση με αυτά μετά το 2020. Η διαφορά στο κόστος είναι πολύ μικρή σε σχέση με το συνολικό κόστος του κτιρίου. Από την στιγμή που έτσι κι αλλιώς βάζεις μόνωση, το κόστος αυξάνει περίπου 1€/τ.μ. για κάθε επιπλέον εκ πάχους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.