Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση Υγραεριου σε χώρο συναθροισης κοινου


Recommended Posts

Καλησπέρα συναδελφοι,

 

Έχω αναλάβει την έκδοση πιστοποιητικου ενεργητικης πυροπροστασιας σε μια καφετερια. Πρόκειται για καφετέρια με υπόγειο και ισόγειο συνολικού εμβαδού περί τα 600τμ. Ο ιδιοκτήτης έχει δύο φυαλές υγραεριου τοποθετημενες σε εξωτερικό χώρο σε ερμαριο το οποίο βρίσκεται όμως στην άλλη άκρη από αυτή της κουζίνας (πάνω από 30 μέτρα απόσταση για να καταλαβετε). Έχει περάσει τις σωληνωσεις από το υπογειο. Του εξήγησα ότι είναι λάθος και προσπαθώ να βρω πως να περασω τις σωληνωσεις. Πίσω από την καφετέρια συνορευει με άλλο οικοδόμημα όπως και αριστερά (χώρος κουζινας), μπροστά είναι εξώστη με τραπεζοκαθισματα... θα μπορούσα να περασω τις σωληνωσεις από την ταρατσα και να κατέβουν στην κουζινα??? Η τοποθεσία δεν αναφέρει απογορευση για ταράτσες για κατηγορία 0. Τις φιάλες θα τις αφήσω ως εχουν..

Link to comment
Share on other sites

...... Η τοποθεσία δεν αναφέρει απογορευση για ταράτσες για κατηγορία 0. Τις φιάλες θα τις αφήσω ως εχουν..

 

Η κατηγορία 0 αναφέρεται στην αποθηκευμένη ποσότητα υγραερίου .... όχι στις σωληνώσεις !!!

 

Συνεπώς συναδέλφισα θα πρέπει να ρίξεις περισσότερο προσοχή στο κεφάλαιο με τις οδεύσεις σωληνώσεων και σίγουρα θα την βρείς την άκρη !!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπερα συναδελφοι!

 

ειμαι νεα ακομη στις μελετες και πρεπει να εκδοσω πιστοποιητικο πυρασφαλειας για εστιατοριο . Στο εστιατοριο,που ειναι ισογειο, υπαρχουν 2 συσκευες συνδεδεμενες με φιαλες υγραεριου .Οι φιαλες βρισκονται εξω απο το εστιατοριο. Θα μπορουσαν οι σωληνες υγραεριου να περασουν μεσα απο το πατωμα της κουζινας για να βγουν εξω;

 

ευχαριστω!

Edited by Voulgari.f
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι μπορείς, μέσα σε ένα φρεάτιο-κανάλι, αλλά επειδή θα διέρχεται από χώρο με υγρασία θα πρέπει να προστατεύονται από τη διάβρωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην 7.2.5.2. του "Τεχνικού κανονισμού εγκαταστάσεων υγραερίου στα κτίρια (πλην βιομηχανιών - βιοτεχνιών)" (Αριθ. 31856-ΦΕΚ Β' 1257/2003)".

Λέει στην 7.36.3. πως <<Οι αγωγοί υγραερίου δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται μέσα σε πλάκες από σκυρόδεμα, ούτε σε δάπεδα και πατώματα>>. Ωστόσο σε αεριζόμενο κανάλι εντός του δαπέδου μπορείς.

Δες και αυτό το θέμα, παρόλο που αναφέρεται σε εγκατάσταση φυσικού αερίου: "Φυσικό Αέριο σε κουζίνα νησίδα".

 

Υ.Γ.: Δεν μπορώ να πω πάντως πως μου αρέσει σαν λύση. Ειδικά για το υγραέριο, καθώς σε περίπτωση διαρροής, θα παγιδευτεί μέσα στο κανάλι και δύσκολα θα απομακρυνθεί. Πάντως η είσοδος στο κτίριο θα πρέπει να γίνει υπέργεια.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες panos-vicious, θα προσπαθησω να αποφυγω αυτή τη λύση, και θα βαλουμε τις σωληνες τοιχο-τοιχο! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.