Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διεκδίκηση ακινήτων εκτός σχεδίου από το δημόσιο


Recommended Posts

 Στην πρόσφατη επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον Υπουργό σχετικά με το Κτηματολόγιο αναφέρεται : 

 

     " Τέλος σας υπενθυμίζουμε και πάλι τη σοβαρότατη εκκρεμότητα της ανάγκης νομοθετικής επίλυσης του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η κατάρτιση Εθνικού Κτηματολογίου. Όπως είναι γνωστό το Δημόσιο μπορεί να διεκδικήσει οποιοδήποτε ακίνητο στοιχείο ως δικό του αν ο πολίτης δεν μπορέσει να βρει και να επικαλεσθεί μεταγραμμένα συμβόλαια αναγόμενα τουλάχιστον στο 1885 !"

 

Επειδή στην συντρηπτική τους πλειονότητα  τα κείμενα των συμβολαίων  για τις εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες δεν αναφέρουν τόσο παλαιούς τίτλους, ενώ η διαπίστωση τίτλων σε βάθος χρόνου έως το 1885 αποτελεί αντικείμενο επίπονης έρευνας που ίσως κιόλας δεν αποδώσει, παρακαλούνται οι κατέχοντες το θέμα να μας διαφωτίσουν σχετικά με τον διαφενόμενο κίνδυνο, τις περιπτώσεις στις οποίες αφορά και το πόσο πιθανό είναι  να επέλθει αυτός ο κίνδυνος.    

ΠΟΜΙΔΑ διεκδικηση δημοσίου.doc

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω κάποια γεωτεμάχια από τον προπάππο του παπού μου στη Λέσβο, που μέχρι το 1912 ανήκε στην Τουρκία, σκέφτομαι να κάνω μια βόλτα μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

 

Οι "απολίτιστοι" Τούρκοι είχαν κτηματολόγιο από τότε, και διατηρούν τα αρχεία μέχρι σήμερα 8-):idea: 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.