Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία περιβαλλοντικών όρων κατασκευής αγωγού ύδρευσης


shack

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του forum,

 

πρόκειται να κάνω μια περιβαλλοντική μελέτη που αφορά στην κατασκευή αγωγού ύδρευσης, για λογαριασμό ενός δήμου. Το έργο ανήκει στη κατηγορία Β3 οπότε πάει μέσω περιφέρειας. Το ερώτημα μου είναι, πρέπει ο φάκελος της μελέτης να πάει πρώτα στην ΤΥΔΚ, η οποία τον διαβιβάζει στην περιφέρεια; Επίσης πρέπει να έχω υπόψη κάποια σχετική εγκύκλιο για την εκπόνηση της ανωτέρω μελέτης;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλώς ήρθες στο φόρουμ! Καλή συνέχεια και καλή συνεργασία!

 

Αν η μελέτη σου έχει γίνει ανάθεση κανονικά από τον Δήμο απευθείας ή με τον 3316, τότε πάει στην ΤΥΔΚ για θεώρηση από τον επιβλέποντα μηχανικό της ΤΥΔΚ και τον προιστάμενο. Όμως θα πάει μέσω Δήμου. Εσύ δηλαδή θα την στείλεις στον Δήμο με έγγραφο: "παρακαλώ να υποβάλλετε την μελέτη στην ΤΥΔΚ για θεώρηση ...κλπ"

 

Γενικά ισχύει ότι σε όλες τις μελέτες. Πρόσεξε όμως τι εγκρίσεις θα χρειαστούν. Τα έχει αναλάβει ο Δήμος αυτά ή εσύ;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση,

 

Η μελέτη θα ανατεθεί σε μένα απευθείας. Αφού θεωρηθεί θα διαβιβαστεί από την ΤΥΔΚ στην περιφέρεια; Ή πρέπει να γίνει πάλι διαμέσου Δήμου με έγγραφό μου. Όταν λες εγκρίσεις; μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα; είναι η πρώτη μου περιβαλλοντική (έχω κάνει κάτι λίγες μόνο σε ιδιωτικά έργα).

 

Έχω άλλο ένα ερώτημα. Το έργο, ως Β3 που είναι, με απόφαση της περιφέρειας ή θα πάει στην κατηγορία Β4 ή στην κατηγορία Α2, οπότε η προεκτιμώμενη αμοιβή αλλάζει. Εγώ τι προσφορά να καταθέσω στο Δήμο;

 

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Αφού θα γίνει απ ευθείας ανάθεση το ποσό της ανάθεσης είναι αυτό που θα πληρωθείς ασχέτως προεκτίμησης, οπότε ότι συμφωνήσατε να πληρωθείς αυτό θα εμφανίσεις. Κανονικά η υποβολή θα γίνει από τον Δήμο όχι από σένα στη ΔΙΠΕΧΩ. Εγκρίσεις υποθέτω εννοεί ο συνάδελφος τίποτα αρχαιολογίες, δασαρχεία αν εμπλέκονται στην περιοχή αν περνάς κάποιο ρέμα (αλήθεια είνια εσωτερικό ή εξωτερικό δίκτυο;)

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία είναι όπως τη λέει ο amair. Αλλά...

 

Συνήθως αυτοί που εκπονούν ΜΠΕ για λογαριασμό Δήμου αναλαμβάνουν (και αυτό να αναφέρεται στη σύμβαση) όλο το τρέξιμο και όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Π.Χ.:

-Δασαρχείο

-Αρχαιολογία

-Πολεοδομία;

-Δ/νση γεωργίας;

-ΓΕΣ;

-τυχόν Φυσικό αέριο κλπ;

-Δ/νση υδάτων περιφέρειας;

-...Κάτι μου διαφεύγει αλλά δεν θυμάμαι τι!!

 

Επιπλέον αναλαμβάνεις όλο το "κουβάλημα". Αν π.χ. περιμένεις να την στείλει ο Δήμος στην ΤΥΔΚ μπορεί να κάνει τρία χρόνια (και εσύ για δικούς σου λόγους να βιάζεσαι ==> π.χ. επειδή σε πιέζει ο Δήμαρχος). Έτσι την παίρνεις μόνος σου μαζί με το διαβιβαστικό του Δήμου και την πας στην ΤΥΔΚ. Προσοχή όμως μην τους καλομάθεις και πολύ... (τρελλάθηκες; έχω διάθεση για χιούμορ αλλά πάνω κάτω αυτά συμβαίνουν! )

Link to comment
Share on other sites

Το δίκτυο είναι εσωτερικό amair και θα τροφοδοτείται από μια υφιστάμενη δημοτική γεώτρηση (η οποία δεν γνωρίζω ακόμα αν έχει περιβαλλοντικούς όρους ή αν απλώς θέλουν ανανέωση), παίζει κάποιο ρόλο αν είναι εσωτερικό ή εξωτερικό?

 

Και 'γω έχω όρεξη για τρέξιμο και κουβάλημα Γιάννη, βλέπεις έχω ξεμείνει από δουλειά και ψάχνομαι :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.