Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική τοιχοποιία από Ytong ή από τσιμεντοσανίδα;


TAEL

Recommended Posts

Γεια σας αγαπητοι φιλοι,

 

Ειναι το πρωτο μου topic και ισως το πιο δυσκολο να απαντηθει -

ειμαι παρα πολυ μπερδεμενος.

Θελω να κανω ενα σπιτακι γυρω στα 20μ2 πανω στην ταρατσα του σπιτιου μου και μετα απο βδομαδες, αποφασισα να κανω τον σκελετο απο κοιλοδοκους γαλβανισμενους 80χ80 και δοκαρια 80χ40 για την οροφη (ελπιζω να τα λεω σωστα)

Για σκεπαστρο θα γινει χρηση πανελ πολυουρεθανης 8 cm παχος

 

Παμε στα δυσκολα τωρα, η τοιχοποιια! Αρχικα σκεφτηκα το πανελ πλαγιοκαλυψης 4 cm, το οποιο απερριφθει απο την συζυγο λογω αισθητικης-

Μετα πηγαμε στην τσιμεντοσανιδα 12,5 εξωτερικα και τσιμεντοσανιδα 12,5 και παλι, με υαλοπλεγμα στο τελειωμα και πετροβαμβακα στην μεση- φιλικη ελπιζω! Τιμη 50 € το μ2 τελειωμενο και ετοιμο για βαψιμο-

Σημερα ενας φιλος μου ειπε για το Ytong και εδω το εχασα το πραγμα τελειως!

 

Αυτος εχει κανει μια τοιχοποιια φερουσα με Ytong 20cm με σεναζι κτλ και σκεπαστρο με πανελ πανω στηριγμενο πανω στο ytong- και ξερετε τωρα ειναι το καλυτερο ...

 

Το στεγαστρο εχει υψος 2,80 και καταληγει σε 2,35 - πλατος 3,50 και μηκος 5,00, δηλαδη γυρω στα 17,5μ2 -

 

Τελειωνω λεγωντας πως αυτα που αναφερω απο πανω τελικο κοστος εχουν 4.600 € εάν βάλουμε την τσιμεντοσανίδα ... Για το Ytong δεν εχω ρωτησει ακομα -

 

Please help:-( τι να κανω ο αμοιρος -

 

Ευχαριστω και συγχαρητηρια για την δουλεια σας

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα δεν είσαι μηχανικός, οπότε θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε μηχανικό. Εχεις ήδη απευθυνθεί σε αρκετό κόσμο. Κάνε μια επαφή ακόμη, μπορεί και να είναι χρήσιμη.

Link to comment
Share on other sites

σασ ευχαριστω πολυ για τησ απαντησεισ σασ και ναι δεν ειμαι μηχανικοσ, για αυτο αλλωστε και ανεβασα αυτο το ερωτημα σε εσασ που ειστε μηχανικοι- εχω μιλησει με δυο μηχανικουσ μεχρι τωρα (λαθοσ μου που δεν το ανεφερα πριν, και ο ενασ μου ειπε να χρησιμοποιησω τισ κολωνεσ που υπαρχουν ηδη για τον σκελετο, και να το κλεισω με υτονg, ετσι ωστε οταν και εαν κανω ενα ορωφο απο πανω απλα να ¨συνεχισω¨ την κατασκευη - και ο δευτεροσ μου ειπε να κανω την μεταλλικη κατασκευη και να κλεισω με τσιμεντοσανιδα - και παλι δηλαδη οι γνωμεσ διιστανται - σασ ευχαριστω και παλι και καλη κυριακη

Link to comment
Share on other sites

Πάλι θα γίνω εγώ ο κακός?

 

Υπάρχει υπόλοιπο δόμησης? Δυστυχώς η νεοελληνική ιστορία δείχνει ότι τα ''σπιτάκια'' σε ταράτσες είναι κατά κόρον αυθαίρετα.

 

Αν λοιπόν ο χώρος είναι παράνομος λυπάμαι αλλά οποιαδήποτε άλλη απορία δε θα απαντηθεί.

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα ναι, μην τον βοηθάτε τον χριστιανό γιατί είναι αυθαίρετος για 17 μ2. αν ερχόταν κανένας πελάτης σας στο γραφείο με καμια βίλα στην άνοιξη και τον αγ.στέφανο μέσα στο δάσος και έφτιαχνε 500 μ2 θα του βγάζατε και καμιά 100αριά δώρο στο "υπόγειο" για να τα κονομήσετε!!! (αφού πετσοκόβατε τα πεύκα για να βάλετε μετά leyland που είναι πιο trendy)

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε TAEL, εφόσον δεν μπλέκεται μηχανικός και μελέτη, προχωράς με μόνο γνώμονα το κόστος. Κατά τα άλλα πας στα τυφλά και κάνεις μια "τυφλή" ερώτηση η οποία θα λάβει μια τυφλή απάντηση. Τα υπόλοιπα θα τα δεις στην πορεία...

 

Κατά τα άλλα δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με τον ss_sk ...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως σε παρόμοια περίπτωση, (όχι βέβαια σπίτι, αλλά ένα δωμάτιο) νόμιμο κιόλας, χρησιμοποίησα μεταλλικό σκελετό με εξωτερικά διπλή τσιμεντοσανίδα, εσωτερικά απλή γυψοσανίδα και ανάμεσα μπόλικη στρώση με πετροβάμβακα. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό και από πλευράς μόνωσης επίσης (εντυπωσιακό θα έλεγα). Παρ όλα αυτά τα προβλήματα δεν έλειψαν. Εσωτερικά στις ενώσεις των γυψοσανίδων δεν έγινε τόσο καλή δουλειά. Τι στοκάρισμα τι ταινίες έβαλα, τισ ριγματώσεις και κάποια μικροσκασίματα δεν τα γλίτωσα. Το πρόβλημα γενικά με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες είναι στις ενώσεις αυτών.

 

Αυτά, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο καθότι άλλης ειδικότητος. Αν θες τίποτα ηλεκτρικά, πέρνα από την ενότητα των ηλεκτρολόγων, κερνάμε και καφέ (τζάμπα) :)

Link to comment
Share on other sites

glargkatzis αν η τοποθέτηση είναι χιουμοριστική είναι καλοδεχούμενη. Αν κυριολεκτείς, τότε πιστεύω ότι δεν έχεις ανtιληφθεί την φιλοσοφία αυτού του forum και των μελών του (προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν). Τώρα αν η αυθαιρεσία αφορά έναν μεροκαματιάρη με 3-4 παιδιά ή έναν μεγαλοιδιοκτήτη, ο καθένας μας αποφασίζει τι θα κάνει. Ούτως ή άλλως όλοι κρινόμαστε. Πάντως όταν τίθεται ένα ερώτημα δεν καλό να εξετάζονται όλες οι παράμετροι? Προσωπικά, η απάντηση που έδωσα στο φίλο μας, συνεπάγεται από την πάγια θέση μου σχετικά με την προσβασιμότητα στο forum.

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα ναι, μην τον βοηθάτε τον χριστιανό γιατί είναι αυθαίρετος για 17 μ2. αν ερχόταν κανένας πελάτης σας στο γραφείο με καμια βίλα στην άνοιξη και τον αγ.στέφανο μέσα στο δάσος και έφτιαχνε 500 μ2 θα του βγάζατε και καμιά 100αριά δώρο στο "υπόγειο" για να τα κονομήσετε!!! (αφού πετσοκόβατε τα πεύκα για να βάλετε μετά leyland που είναι πιο trendy

Προφανώς βάζεις όλους τους μηχανικούς στο ίδιο τσουβάλι όπως ο πρώην Υπουργών Οικονομίας κος Αλογοσκούφης που μας θεώρησε όλους φοροφυγάδες και κατάργησε το αφορολόγητο όριο.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε κάποιους μηχανικούς που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για να βοηθήσουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ συναδέλφους αλλά και μη μηχανικούς πολλές φορές με όποιον τρόπο θεωρούν οι ίδιοι καταλληλότερο, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είσαι πιο προσεκτικός στα λόγια σου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.