Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή Ροής


Recommended Posts

Πρόκειται να φοιτήσω στο τέταρτο έτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΗΜΤΥ) της Πάτρας και ψάχνομαι σχετικά με το ποια κατεύθυνση να ακολουθήσω μεταξύ των τεσσάρων που προσφέρονται: Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Τηλεπικοινωνίες και Υπολογιστές. Να σημειώσω ότι ενδιαφέρομαι να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό μόλις αποφοιτήσω είτε σε επίπεδο Master είτε κατευθείαν δουλειά (αν υπάρξει τέτοια εναλλακτική). Ποιος κλάδος θεωρείτε έχει πιο πολύ ζήτηση; Ο αδερφός μου που είναι ηλεκτροτεχνίτης σε γνωστή τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα μου είχε πει ότι οι προϊσταμένοι του προτείνουν ενέργεια με κλειστά μάτια. Στην Ελλάδα που όλα έχουν πεθάνει η επιλογή ροής μάλλον δεν πρέπει να παίζει και μεγάλο ρόλο πιστεύω. Αλλά στο εξωτερικό; Με τί πιστεύετε θα σύμφερε να ασχοληθεί κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

Ούτε και στο εξωτερικό παίζει μεγάλο ρόλο, για τον αντίθετο όμως λόγο ότι όλα είναι ζωντανά. Και στις δύο περιπτώσεις διάλεξε αυτό που αρέσει σε σένα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι καλός στα μαθήματα του ενεργειακού τομέα, ο οποίος από ό,τι ακούω φημίζεται στην Πάτρα και οι καθηγητές εκει είναι πολύ καλοί και αναγνωρισμένοι. Παρόλα αυτά πολλοί σνομπάρουν την συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσπαθούν να αποτρέψουν τους φοιτητές λέγοντας ότι είναι δύσκολη.

Link to comment
Share on other sites

Από φίλους ηλεκτρολόγους που σπουδάζαμε όλοι μαζί Πάτρα το αντίθετο είχα ακούσει. Ότι τα ΣΗΕ είναι σχετικά βατός τομέας που ενδείκνυται για όποιον χρωστάει πολλά μαθήματα (και γι' αυτό τον σνομπάρανε). Αντίθετα τα ΣΑΕ και τα ηλεκτρονικά ήταν οι δύσκολοι τομείς για όσους θέλανε να κάψουν εγκέφαλο. Μπορεί βέβαια αυτά να έχουν αλλάξει από τότε, ωστόσο στην παρέα μου είχα παιδιά από όλους τους τομείς.

Link to comment
Share on other sites

Να ακολουθησεις τομεα που σου αρεσει. Η επαγγελματικη αποκατασταση δυστυχως δεν εχει σχεση με τι τομεα θα διαλεξεις. Επισης ο τομεας ενεργειας εχει γινει δυσκολος λογω καποιων καθηγητων. Παλαιοτερα, στα ΣΗΕ υπηρχαν παλια τρια δυνατα ονοματα ( καθως αναφερεις αναγνωρισιμοτητα).

Προσωπικα μιλωντας εγω διαλεξα σαε με αρκετα μαθηματα απο σηε.

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.