Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aρτιότητα σε οικόπεδο μετά από πράξη τακτοποίησης


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι!Εχω αναλάβει να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα σε οικόπεδο που αποτελεί τμήμα αρχικού οικοπέδου διανομής Υπ. Γεωργίας 1971.Μέσα στα συμβόλαια αναφέρεται ως τμήμα χωρίς να αναφέρει το πότε κατέστη διαιρετό(από το 1968, πριν τη κύρωση της διανομής των οικοπέδων).Στη περιοχή η αρτιότητα καθορίζεται από τα Δ/ματα 24-4-85(ΦΕΚ181Δ/85), 14-2-87(ΦΕΚ133Δ/87).(Αρτια κι οικοδομίσιμα με ότι εμβαδο και διαστάσεις έχουν την 24-4-85).

Στη περιοχή του οικοπέδου γίνεται τροποποίηση ρυμοτομικού το 2000 και συντάσσεται πράξη τακτοποίησης για τα οικόπεδα που επηρεάζει, το 2006.Οιδιοκτήτης του οικοπέδου έκανε υπόδειξη ορίων και τιτλου.

Η τακτοποιήση αφήνει αρτια κι οικοδομήσιμα οικόπεδα παντα.Απο τη στιγμή που τελεσιδίκησε σκέφτομαι οτι η πολεοδομία αποδέχθηκε το χρόνο δημιουργία του οικοπέδου πριν τις 24-4-1985(εγκριση ρυμοτομίας της περιοχής)(Για το αρθρο 25του 1337/83, Ν.2742/ΦΕΚ207Α/99, δεν γίνεται λόγος γιατί ζητά χρόνο δημιουργίας οικοπέδου πριν της 27-7-1977).τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα καλά ότι έχεις τίτλο του ΄68 που περιγράφει το οικόπεδό σου και διανεμητήριο του 1971 που το επαληθεύει; Κι αν είναι έτσι το οικόπεδο δεν είναι ούτως ή άλλως πριν το πδ του 85; Τι ακριβώς σε προβληματίζει; Στις 24-4-85 εγκρίθηκε το πδ για την πολεοδόμηση των οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων κι όχι η πολεοδομική μελέτη του οικισμού. Αποσαφίνησε το ερώτημά σου.

Link to comment
Share on other sites

Τι είδους διανομή του Υπ. Γε είναι? Διανομή αστικού κλήρου? ή γεωργική διανομή? Το αρχικό οικόπεδο ή κλήρος πόσα τμ ήταν?? Εχει γίνει κατάτμηση ή αποτελεί τμήμα του αρχικού. Αν κατατμήθηκε πότε έγινε αυτό ?? Δώσε μερικά στοιχεία παραπάνω.

Και για να αποκτήσουμε κοινή γλώσσα:

Όταν λές "πράξη τακτοποίησης", εννοείς πράξη εφαρμογής με μελέτη πολεοδόμησης του οικισμού <2000 κατοίκων?

Όταν λες "τελεσιδικία", εννοείς κύρωση της πράξης εφαρμογής?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ roka

Eχεις δίκιο, δεν ήμουν ξεκάθαρος στη περξγραφή μου.Το 1968 περιγράφεται σε πράξη οτι τη νομή την έχει ο πελάτης μου, χωρίς να αναφέρει εξ αδιαιρέτου δικαιωμα.Τ ο 1971 το Υπ. Γεωργίας ορίζει Ο.Τ. και οικόπεδα και το παραπάνω ακίνητο αναφέρεται ως ενιαίο με το όμορο του, παίρνοντας έναν αριθμό οικοπέδου. Το συμβόλαιο ως επίσημη ημερομηνία αναφέρει απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου του 1986 που το αναγνωρίζει ωσ διαιρετό,(προφανώς να επικηρώνει ανώμαλη δικαιοπραξία).Το δ/μα του 1985 δέχεται άρτια κι οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με οτι εμβαδο και διαστάσεισ εχουν τη χρονικη στιγμή κύρωσης του Δ/τος.Αρα θέλω να αποδείξω οτι προυπάρχει του 1985 ως διαιρετο.

Αγαπητε GRTOPO

διανομή αστικού κλήρου είναι η απάντηση αν κατάλαβα καλά(ορίστηκαν οικόπεδα κι οικοδομικα τετράγωνα).Το 2000 έγινε τροποποίηση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου(μονο στο υπο εξέεταση ΟΤ) και ακολούθησε η πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεων(οι αρχικές ιδιοκτησιες προσκυρωναν η ρυμοτομουνταν).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.