Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άξεστος Μηχανικός.


camelot

Recommended Posts

@ [email protected]

Λυπάμαι πραγματικά που δεν κατάλαβες στο παραμύθι ότι η βασιλοπούλα υποδύθηκε τη βασιλοπούλα και όχι το βασιλόπουλο, αφού όλες οι επιστήμες είναι γένους θηλυκού! (Και μιλούσαμε γιαυτές και την περιβόητη βαναυσία!).

 

Και μια εξήγηση:

Δεν θέλησα να χρησιμοποιήσω γλώσσα ξύλινη και αποστεωμένη. Αυτή τη διαβάζουμε και την ακούμε δυστυχώς παντού και για να εκφραστώ με τον τρόπο που ενδεχομένως θα ήθελες να ακούσεις «την τρώμε στα μούτρα καθημερινά».

Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι αινιγματική, χαοτική και δαιδαλώδης ο άνθρωπος όταν πιστεύει ότι απευθύνεται σε αφυπνισμένους συναδέλφους επινοεί και χρησιμοποιεί ενίοτε και τo παραμύθι που είναι κατασκεύασμα της ανθρώπινης αφαιρετικής σκέψης. Σαυτό συγχέονται τα πρόσωπα, τα φύλα, οι χρόνοι, οι εποχές κ.λπ. για να ενεργοποιηθεί το πνεύμα του αναγνώστη και να δώσει προσοχή στο ρόλο του ήρωα και όχι σαυτόν καθεαυτό τον ήρωα, στα δρώμενα και όχι στους πρωταγωνιστές. Με τον τρόπο αυτό (πιστεύει) αναπαριστά την πραγματικότητα με λόγο υπαινικτικό και αλληγορικό γιατί έτσι γίνεται περισσότερο πειστικός και παραστατικός. (Δεν ήθελα να τα γράψω αυτά αλλά τα ερωτήματά σου με αναγκάζουν) Δεν θέλω να ξανακάνω το κλίμα «ασήκωτο» όπως έγραψες και σταματώ εδώ.

Καλώς ή κακώς πιστεύω σε αυτά που έγραψα ήδη και όπως ο Γιάννης, θέλω να αγωνίζομαι και μου αρέσει να αγωνίζομαι γιαυτά. «Παγιωμένη κατάσταση». Δεν αλλάζει. Ίσως να κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@camelot

 

Μην λυπάσαι συνάδελφε!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Τέτοια ευαισθησία θα σε κάνει πολύ εύθραυστο!

 

Η ξύλινη και αποστεωμένη γλώσσα που τόσο πολύ σε ενοχλεί,είναι αυτή που χρησιμοποιούμε όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ για να συνεννοηθούμε με όλους αυτούς που εμπλέκονται στην καθημερινότητά μας,οι οποίοι όπως και εγώ-αφού αυτό προσπαθείς να αποδείξεις- ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουμε -ή αρνούμαστε να έχουμε- τέτοιο βαθύ στοχαστικό επίπεδο,καθώς αυτό θα μας σκοτώσει.Οι μηχανικοί που είναι ξαμολημένοι στην πιάτσα και συναλλάσονται με νταβατζήδες δυστυχώς δεν επιτρέπεται να έχουν -για λόγους υγειούς λειτουργίας της καρδιάς τους-τέτοια προνόμια!Έχεις δίκιο όμως από την πλευρά σου να έχεις τέτοιες ανησυχίες και σου (ξανα)εύχομαι ΠΟΤΕ να μην βρεθείς στη θέση αυτή.

 

Δεν βοήθησες να σε καταλάβουμε-ύστερα από 2 συνεχόμενα ποστ μου με παράκληση να εξηγήσεις συγκεκριμένες φράσεις σου-οπότε θα συνεχίσω τον ύπνο του δικαίου,αν υπονόησες αυτό.Αφυπνισμένος και πεφωτισμένος όσον αφορά την επιστήμη μου μπορεί να μην είμαι,έχω πάρει όμως τις αποφάσεις μου και σου έυχομαι και εσένα να πάρεις κάποια στιγμή και τις δικές σου.

Άρα καταλήγω ότι όντως με έπεισες ότι εγώ προσωπικά είμαι άξεστος.Ανέδειξες άλλη μια πτυχή της επαγγελματικής μου προσωπικότητάς και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω!

 

Μόνο ένα μεγάλο Ευχαριστώ μπορώ να πω!!

Link to comment
Share on other sites

γενικα πιστευω οτι την επιστημη στα πλαισια που επιτρεπει η κλιμακα των εργων που κατασκευαζουμε (1-6 οροφους 'κανονικων' κτιριων),την εφαρμοζουμε και την 'δουλευουμε' ικανοποιητικα.

 

οχι οσο θα φανταζομασταν βασει του ουτοπικου φοιτητικου state of mind αλλα σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο.

 

φυσικα υπαρχουν μεγαλυτερα 'γηπεδα' για να ξεδιπλωθει ακομα πιο πολυ το ταλεντο και η γνωση,για να δοθουν μακρυτερες 'μπαλιες' και να γινουν μεγαλες 'ντριπλες' και δεν ειναι αλλα από μεγαλες μελετητικες εταιριες που καταπιανονται με συνθετες κατασκευες.

 

ολα αυτα φυσικα δεν εχουν ουδεμια σχεση με τον ορο βαναυσος και η κουβεντα πηρε μια ασυσχετιστη τροπη σε σχεση με το ξεκινημα της.

 

επιπροσθετως ττο αν καποιος υιοθετει μια 'βαναυση' σταση κατα τις ενδοεπαγγελματικες συναναστροφες δεν τον καθιστα βαναυσο σε καμια περιπτωση.απλα ακολουθει την τεχνη του πολεμου και προστατευει τον εαυτο απο καταστασεις που επικεινται.

 

αυτο το νιωθω στο πετσι μου τα τελευταια 2 χρονια γιατι στο ξεκινημα μου ημουν τελειως απονηρευτος και πραος αλλα διαπιστωνεις οτι αυτη η σταση αποτελει απλα ενα πατημα για τους αλλους για να επιτυχουν τον σκοπο τους.

 

ειναι μεγαλη τεχνη να καταφερνεις να ξυπνας τη βαναυσοτητα μεσα σου οταν χρειαζεται,οντας ενας μη βαναυσος ανθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

@ [email protected]

Καλημέρα και καλή και δημιουργική εβδομάδα.

 

- Η παραπάνω ΕΞΗΓΗΣΗ δεν είχε προσωπικό υπαινικτικό χαρακτήρα. Μίλησα γενικά. (Και αν θες να ξέρεις, προσωπικά πιστεύω ότι οι μηχανικοί είναι από τις πιο αφυπνισμένες κοινωνικές ομάδες.)

 

- Μόνο η διευκρινιστική σημείωση αναφερόταν σε σένα και μου απάντησες όπως εσύ θεώρησες σκόπιμο (χρησιμοποιώντας μάλιστα και προσβλητική ειρωνεία ή τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ). Εδώ όμως ο καθένας λέει τη γνώμη του και διαλέγει τον τρόπο και το ύφος που θα τη διατυπώσει. Δεν κάνουμε προσωπική αντιπαράθεση. Κατάθεση κάποιων σκέψεων κάνουμε (που μπορεί να κάνουμε και λάθος – μιλώ για μένα) και το θέμα μας ήταν ένα θέμα που εμένα προσωπικά με προβληματίζει χρόνια. Δεν πάει ο ένας να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον άλλον. Δεν είναι κάτι σωστό επειδή το λέω εγώ ή επειδή το λές εσύ!!! Ο καθένας έχει την άποψή του και αυτή πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Βλέπω τι γίνεται γύρω μου, εργάζομαι χρόνια στα γιαπιά (ίσως περισσότερο από όσο φαντάζεσαι) και επιστρέφω και εγώ σπίτι μου με σκισμένο παντελόνι, άχρηστα στραβωπατημένα παπούτσια και ξεραμένα μπετά στα μαλιά και στα ρούχα μου. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ΒΑΝΑΥΣΟΣ?

 

Γνωρίζω (ίσως και πιο καλά από σένα) τους ανθρώπους που με περιβάλλουν και τι κάνουν για να με ρίξουν μέσα στη ζούγκλα που ζω και τι πρέπει να κάνω για να κρατήσω τις ισορροπίες μέσα μου και στο περιβάλλον. (Υπάρχει μηχανικός που να δουλεύει μάχιμα και ενεργά και να μην έχει ρίξει Χριστ…..πανα…ες?) Ένας από όλους αυτούς είμαι και εγώ. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ΑΞΕΣΤΟΣ??? Στοιχειώδη αυτοσυντήρηση έχω!

 

Επιμένω: εξαιτίας όλων αυτών πιστεύω ότι οι μηχανικοί

«κατά βάθος είναι οι ευγενέστεροι, οι δημιουργικότεροι και οι στοχαστικότεροι άνθρωποι του πλανήτη», όπως έγραψα θυμίζοντας το δράμα του Γαλιλαίου.

(Σρέψε το βλέμμα σου σε κάτι λαπάδες θεωρητικών σπουδών και θα με θυμηθείς).

 

Τέλος πάντων, δεν θέλω να επιμείνω περισσότερο, τελειώνει και ο καφές και το διάλλειμά μου.

 

- Έγραψες:

Δεν βοήθησες να σε καταλάβουμε-ύστερα από 2 συνεχόμενα ποστ μου με παράκληση να εξηγήσεις συγκεκριμένες φράσεις σου-οπότε θα συνεχίσω τον ύπνο του δικαίου,αν υπονόησες αυτό.

 

Σωστά κατάλαβες. Ναι, δεν θέλησα να επαναλάβω όσα με πολλή σαφήνεια (κατά τη γνώμη μου) είχα ήδη γράψει.

Η αυτοαναφορικότητα στον γραπτό λόγο αν δεν είναι υπερβολική είναι σίγουρα περιττή.

 

Και πάλι καλημέρα σε όλους σας

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να σας ζητήσω να μην συνεχίσετε επί προσωπικού. Έχετε αντίθετες απόψεις και αυτό είναι σεβαστό. Μην ξεχνάτε και οι δυο σας πως σε φόρουμ πρέπει να είμαστε λίγο ανεκτικοί ο ένας με τον άλλο καθότι, πολλές φορές ο λόγος χωρίς τη γλώσσα του σώματος, παρερμηνεύεται.

Link to comment
Share on other sites

@ acnt

Σωστά. Συμφωνώ. Το έδειξα, (αν και πιστεύω στη δύναμη του διαλόγου και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν).

Γεια και σε σένα [email protected] με τα ωραία ανέκδοτά σου (κυριολεκτώ, δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω).

Αν και δεν είμαστε ίσως στη σωστή θεματική ενότητα επειδή έχει κάποια σχέση με τη συζήτηση άξεστος, βάναυσος, επιστήμη κ.λπ. θα ήθελα να συστήσω (για όσους συναδέλφους μπορούν να βρουν λίγο χρόνο ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ με τον τίτλο "Στην κόψη της αλήθειας- η εξέλιξη των επιστημονικών ιδεών από τον Γαλιλαίο ως τον Αινστάιν", του γάλλου ακαδημαικού Charles Gillispie, σε έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας και την εξαίρετη μετάφραση του Κούρτοβικ. Εγώ το διάβασα σε μια έκδοση του 1986, αλλά έμαθα ότι πρόσφατα επανεκδόθηκε σε καλαίσθητη έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.