Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στα ΗΜ και αναθεώρηση ΚΕΝΑΚ


zio7

Recommended Posts

Σε ισόγειο εστιατόριο έγινε προσθήκη ορόφου με 170τ.μ. χρήση εστιατορίου και 10τ.μ. WC. Στο κτίριο έγινε μελέτη ενεργειακής απόδοσης και όλες οι ΗΜ μελέτες. Το πρόβλημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης ενώ αρχικά ήθελε να μπει ψευδοροφή στον όροφο (με την μόνωση πάνω από την ψευδοροφή) τώρα δεν θέλει με αποτέλεσμα το ύψος από 3,00μ να γίνεται κλιμακωτά από 3,00 έως 4,00μ (έχει στέγη). Και θέλει πλέον όλα τα ΗΜ να είναι εμφανή.

 

 

Στις μελέτες που εγκρίθηκαν έχει μπει ένας εναλλάκτης παροχής 3350m3/h και δύο κλιματιστικά με ισχύ 14,00KW στην θέρμανση και 12,50 KW στην ψύξη το καθένα.

 

Η επιλογή του εναλλάκτη με την λογική της TOTEE-20701-1 δεν επηρεάζεται γιατί γίνεται με βάση τα τετραγωνικά (170 * 17,50 =2950m3/h), αν όμως υπολογίσουμε τις εναλλαγές ανά ώρα ενώ αρχικά είχαμε 3350/ (170*3)=6,50 τώρα πλέον θα έχουμε 3350/ (170*3,5)=5,50. Πόσες εναλλαγές απατούνται για χρήση εστιατορίου με καπνίζοντες, χωρίς τη κουζίνα?

 

Επίσης λόγω της αλλαγής του ύψους αλλάζουν και τα φορτία του χώρου, οπότε ίσως χρειάζονται μεγαλύτερα μηχανήματα (ειδικά αν αλλάξουμε και εναλλάκτη) και τα φωτιστικά γιατί πλέον δεν θα υπάρχει ψευδοροφή.

 

Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση όλων των ΗΜ μελετών και της ΜΕΑ? Ο ελεγκτής δόμησης ελέγχει τα ΗΜ μηχανήματα?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο ελεγκτής ελέγχει τύπο σύστηματων θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού. Αυτό γράφει το ΦΕΚ.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.