Μετάβαση στο περιεχόμενο

To Μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ στο Επίκεντρο των Διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς


Engineer

Recommended Posts

Η προοπτική να αναλάβει ιδιώτης το μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ είναι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων στα ενεργειακά και το κυριότερο «αγκάθι» στις διαβουλεύσεις του υπουργείου Ενέργειας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

 

Την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του υπουργείου Ενέργειας υπό τον διευθυντή του γραφείου του κ. Σκουρλέτη, Δημοσθένη Παπασταμόπουλο, συναντήθηκε με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, σε εκκρεμότητα παραμένει το ενδεχόμενο παραχώρησης του μάνατζμεντ σε μέτοχο μειοψηφίας.

 

Όπως φαίνεται, το Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο του 51% του ΑΔΜΗΕ, ωστόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν να περάσει το μάνατζμεντ υπό τον τον έλεγχο του -ιδιώτη- μετόχου μειοψηφίας.

 

Αναμένεται ότι θα συσταθεί νέα εταιρεία στην οποία θα μεταφερθούν τα πάγια του σημερινού ΑΔΜΗΕ και στην οποία το Δημόσιο (ενδεχομένως υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών) θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών.

 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας διαφωνεί με την απαίτηση να παραχωρηθεί το μάνατζμεντ στον ιδιώτη που θα εισέλθει στη νέα εταιρεία ως στρατηγικός επενδυτής και προς το παρόν υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη οι δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ (δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ) που προγραμματίζονται για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Όλα τα εκκρεμή θέματα (δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ, Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος, διακοψιμότητα), για τα οποία εκτιμάται ότι τελικώς θα υπάρξει συμφωνία, παραπέμφθηκαν σε επόμενη συνάντηση που αναμένεται να γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: http://www.energia.g...sp?art_id=99765

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.