Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκαλοπάτια εκτός οικοδομικής σε κτήριο προ του 1955.


chrisven

Recommended Posts

σε κτίριο προ του 1955 σε περιοχή με σχέδιο πόλης που δεν έχει γίνει ποτέ πράξη εφαρμογής, στην πρόσοψή του λόγω υψομετρικής διαφοράς με το πεζοδρόμιο τα σκαλοπάτια είναι εντός Ο.Γ. τι προβλέπεται σ'αυτή την περίπτωση?

 

για εξαίρεση από κατεδάφιση και νομιμοποίηση πρόκειται.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εννοείς ''εκτός'' Ο.Γ. (και για να μιλάμε για πεζοδρόμιο συμπίπτει και με τη Ρ.Γ.). Αν υπάρχει πρόβλημα (έγινε καταγγελία?) τότε ετοιμάζεις φάκελο για το λόγο που ανέφερες. Για λεπτομέρειες περί κτηρίων προ '55 υπάρχουν παλιά θέματα, μπορείς να δεις εκεί τί απαιτείται. Αλλά αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος εισόδου (π.χ. Η/Χ στον οποίο μπορούν να μεταφερθούν τα σκαλοπάτια) για καθαρά λειτουργικούς λόγους θα μείνει η κατάσταση ως έχει.

 

Τώρα τί γίνεται με το πεζοδρόμιο? Εκεί κανονικά πρέπει να ''μπουν'' στο δρόμο (μείωση πλάτους δρόμου...αν είναι δυνατό) και όχι να αφήσουν το πεζοδρόμιο λειψό καθότι προέχει η εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πεζών (τί λέμε τώρα!).

Link to comment
Share on other sites

χοχοχο

 

οπλίσου με δύναμη και χρόνο.

 

Ζητάς με αίτηση και καταθέτεις αρχιτεκτονικά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου ζητώντας "βεβαίωση μη όχλησης" για τα σκαλιά σου που βγαίνουν εκτός ΟΓ.

 

Γίνεται δημοτικό συμβούλιο και σου απαντούν αφού ελεγχθεί από τους μηχανικούς του Δήμου, οι οποιοι και εισηγούνται για τη χορήγηση ή μη της βεβαίωσης.

 

Οπωσδήποτε να αναφέρεις ιστορικά στοιχεία της διαμόρφωσης του υψομέτρου της οδού και γενικά της οδού και ότι έχει γίνει προς τεκμηρίωση.

 

Εμένα σε ίδια ακριβώς περίπτωση μεγάλος δήμος του λεκανοπεδίου μου απάντησε ότι δεν τηρούσαν αρχείο και δεν γνωρίζουν για την ανύψωση ή υποβάθμιση της τελικής στάθμης του πεζοδρομίου. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 

τους ρώτησα που να απευθυνθω σαν πολίτης ρε παιδιά?Ποιος τηρεί αρχείο ? Δεν θα έπρεπε εσείς ενδουπηρεσιακά να ψαχτείτε γι αυτό που ισχυρίζομαι ? ΥΠΕΧΩΔΕ να πάω? Νομαρχία Δ/νση Οδοποιιας ?

Απάντηση : "όπου θέλετε"

 

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Ελλαδάρα

 

Εννοείται ότι τα σκαλιά σου δεν ενοχλούν την ελεύθερη προσπελασιμότητα των ανθρώπων και των αμαξιδίων ΑΜΕΑ.......αλλιώς μην κάνεις καν αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900 εννοείται ότι τα σκαλιά δεν ενοχλούν.

δεν έχει γίνει μετέπειτα διαμόρφωση του δρόμου έτσι ώστε να κατασκευαστούν σκαλιά.

έτσι χτίστικε το κτίριο το 1940.

η βεβαίωση αυτή τι ισχύ έχει? νομιμοποιεί τα σκαλιά?

αν δηλ. θέλει να προχωρήσει μετά σε προσθήκη κατ' επέκταση μπορεί?

ρωτάω γιατί μια υπάλληλος στην πολεοδομία μου είπε ότι πρέπει να τα γκρεμίσει. αν είναι δυνατόν? κτίριο του 1940.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς όπως τα λες.

 

Η βεβαίωση δίδεται από τον αρμόδιο ΟΤΑ. Μετά την χρησιμοποιείς στην πολεοδομική αρχή σαν νομιμοποιητικό στοιχείο για την επέκταση των εν λόγω βαθμίδων εκτός ΟΓ.

 

Έτσι ακριβώς είναι και η περίπτωσή μου. Είχα 3 σκαλιά ύψους περίπου 56εκ. και εισχώρηση στην ΟΓ περίπου 75εκ. Με κτίριο προ οριστικοποιήσης στάθμης πεζοδρομίου και οδοστρώματος.

 

Το "δεν ενοχλούν" να το τεκμηριώνεις τεχνικά στα χαρτιά σου.

 

1) Αίτηση προς το ΔΣ του οικείου ΟΤΑ

2) Φωτογραφίες ανφάς προφίλ

3) Κάτοψη που να τα δείχνεις αλλά δείξε και την κίνηση στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν της κλίμακας.

 

Στην αίτηση αναφέρεις:

 

"Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση μη όχλησης για το....μπλα μπλα.... στο κτίσμα ιδιοκτησίας μου μπλα μπλα μπλα καθότι απαιτείται κατά τη διαδικασία έκδοσης ΟΑ προσθήκης που εκτελώ από την πολεοδομική αρχή."

 

Θα πάει πρωτόκολλο, θα επιδοθεί στο αντίστοιχο τμήμα (τεχνική υπηρεσία),θα το διαβάσει ο προιστάμενος, θα χρεωθεί σε υπάλληλο, θα επισκεφτεί αυτός, θα γράψει τι είδε, θα δώσει στον προϊστάμενο, θα γίνει εισήγηση θετική ή μη προς το ΔΣ. Θα πάρει α/α για συζήτηση σε ΔΣ. Θα γίνει ΔΣ, θα ακούσουν οι παρόντες και θα αποφασίσουν.Θα επιστρέψει να γραφτεί σαν πράξη και απόφαση του ΔΣ και τέλος θα αποσταλεί σαν απάντηση με γράμμα στον ενδιαφερομενο αιτούντα. Μετά το παίρνεις εσύ και το χρησιμοποιείς.

 

Τόσο απλά και γρήγορα. :lol: :lol:

 

Χίντς :

 

1) Πρόσεχε πολύ γιατί με τον αύξοντα αριθμό για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει άμπωτη και παλίρροια και ο αριθμός σου μπορεί να παίζει πάνω κάτω.....

 

2) Προθυμοποιήσου να τους βοηθήσεις σε ότι δήθεν χαρτί θέλουν και να πας μαζί τους για την αυτοψία.

 

3) Και μια νύξη στο γνωστό στο Δημ. Συμβούλιο ή τους άρχοντες στην Ελλάδα ποτέ δεν έβλαψε.

 

4) Αν ο Δήμος είναι μικρός και δεν έχουν αρχεία.....να επιμείνεις να λάβεις απάντηση ειδάλλως ......άστα

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.