Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοπομπος χωρίς ακροδέκτη PE (γείωση)


ZesteR

Recommended Posts

Αγόρασα ένα θερμοπομπό και διαπίστωσα πως το φις δεν έχει γείωση. Θορυβήθηκα και τους τηλεφώνησα. Και ο πωλητής αλλά και η αντιπροσωπεία μου είπαν πως δεν χρειάζεται γιατί έχει εσωτερικά διπλή μόνωση. Η αντιπροσωπεία μου είπε πως έτσι είναι όλοι οι θερμοπομποί από Γαλλία Γερμανία και Αγγλία. Ο δικός μου είναι Γαλλικός και μάλιστα αρκετά ακριβός (επειδή φοβήθηκα για θέματα ασφαλείας). Έψαξα λίγο στο νετ και βρήκα ένα φυλλάδιο άλλης εταιρείας (Γαλλικής) που λέει

"ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΓΕΙΩΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΗ"

Ποιά είναι η γνώμη σας? 

Edited by ZesteR
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να επέμβεις στην συσκευή και να την τροποποίησης. Αν η συσκευή έχει το σήμα της διπλής μόνωσης τότε σωστά δεν απαιτείται γείωση αλλά η συσκευή πρέπει να προστατεύεται με ρελε διαρροής στα 30 mA.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επειδή έτυχε την ώρα που διάβαζα το μήνυμα να είμαι δίπλα σε θερμοπομπό, έκανα έναν έλεγχο και διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος έχει στο φις επιπλέον γείωση. 

 

Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα κατασκευής και ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος. Πολλές συσκευές έχουν εσωτερική διπλή μόνωση οπώς πχ τα πιστολάκια μαλλιών. 

 

Ο ρελές διαρροής (ΔΔΕ) είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει σε όλους τους ηλεκτρικούς πίνακες γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να σε προστατεύσει από οποιαδήποτε επαφή π.χ. με το μεταλλικό μέρος του θερμοπομπού σε περίπτωση διαρροής. 

 

TolisDim δυστυχώς δεν γίνεται ορθή χρήση τους σήματος CE. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε κατασκευαστή χωρίς να έχουν προηγηθεί δοκιμές σε εργαστήριο όπως απαιτούνται κανονικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.