Jump to content

ZesteR

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Ουδέτερη

About ZesteR

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όταν η ΑΠΔ έχει γίνει χειρόγραφα, ποιά ΑΠΔ ανεβάζουμε στο σύστημα του Εξοικονομώ? α) Μια ίδια υπογεγραμμένη μόνο από τον ιδιοκτήτη? (δεν μου φαίνεται και πολύ σωστό...) β) Ακριβές αντίγραφο αυτής που κατατέθηκε στο ΙΚΑ? (δίνει το ΙΚΑ τέτοιο αντίγραφο?) γ) Κάτι άλλο που μου διαφεύγει? Να σημειώσω πως έχει ήδη γίνει έλεγχος και η παρατήρηση λέει: "Παραστατικά , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε αναρτήστε Παραστατικά καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (όχι αντίγραφο)." Το παραστατικό καταβολής έχει ήδη ανέβει εξ αρχής.
 2. Εξοικονομώ Α κύκλος. Για να γίνει εκταμίευση τι ζητάνε από τα παρακάτω? α) Περαίωση του 4495 β) Οριστική υπαγωγή με πληρωμή του 30% γ) Υπαγωγή με πληρωμή του 30%
 3. Μετά την τοποθέτηση και της κόλλας μας έπιασε βροχή, το πρωί λίγη και το βράδυ πολύ περισσότερη. Αυτές οι κηλίδες στον τοίχο αλλά και στα πρέκια των παραθύρων, είναι ένδειξη οτι η μόνωση παίρνει νερό από πίσω? Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο? Στο τελείωμα έχει τοποθετηθεί επιπλέον, από πάνω, μάρμαρο με ποταμό από έξω και πολυουρεθανική μαστίχη στην ένωση με το παλιό. Κλίση προς τα μέσα όπως και το παλιό μάρμαρο. Καμιά γνώμη?
 4. Βγάζω ΕΕΜΚ για θερμοπρόσοψη με ικριώματα. Στο e-adeies και σύμφωνα με το άρθρο 29 του 4495/17 απαιτεί αναλυτικό προϋπολογισμό αν έχω ικριώματα . Δεν απαιτείται όμως για την θερμοπρόσοψη. Στον αναλυτικό που θα κάνω για να ανεβάσω στο e-adeies, θα περάσω μόνο τα τ.μ. των ικριωμάτων ή και της θερμοπρόσοψης μαζί?
 5. Έχω ένα διαμέρισμα με κλεισμένους τους ημιυπαίθριους, με περαιωμένη τη διαδικασία του 3843. Επιπλέον έχω αλλαγή θέσης και μεγέθους ανοιγμάτων. Θεωρείτε ότι μπορώ να εκδόσω ΕΕΜΚ για θερμοπρόσοψη με ικριώματα???
 6. Καλημέρα. Το συνημμένο που το αναφέρει. Το ψάχνω και δεν το βρίσκω.
 7. Έχω διαμέρισμα με πλάκα από ΟΣ και εγκιβωτισμένη στέγη 2 μέτρα στο μέγιστο ύψος. Στο αρχικό xml καθώς και στο παράρτημα 3 έχω δηλώσει ότι θα μονωθούν μόνο τα 3 μέτρα ύψος του διαμερίσματος δηλαδή 3 χ 4 (μήκος) = 12 τ.μ. Μπορώ τώρα να μονώσω και να δηλώσω επίσης, αντί για 3 μέτρα ύψος, 5 μέτρα? (3+2 στέγης) Δηλαδή ότι μονώθηκαν και αιτούμαι (3+2) χ 4 = 20 τ.μ. για λόγους αισθητικούς και τεχνικούς? Σημ.: Οι τιμές είναι ενδεικτικές, στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα τα τ.μ., άρα και τα χρήματα. Χρήματα περισσεύουν γιατί δεν θα γίνουν άλλες παρεμβάσεις.
 8. Θέλω να αλλάξω τα τζάμια και στο εμβαδόν της πρότασης παρεμβάσεων έχω 22,5 τ.μ., ενώ μετά από την μέτρηση-προσφορά του τζαμτζή έχω +2 τ.μ. περίπου. Επειδή υπάρχει πιθανότητα να μην μπει καθόλου ο ηλιακός, θα μπορούσα να προσθέσω +2 τ.μ. στα τζάμια και να επιδοτηθώ επιπλέον για αυτά τα τετραγωνικά? Ο τελικός προϋπολογισμός για τον οποίο θα επιδοτηθώ θα είναι μικρότερος του αρχικά αιτούμενου. Γίνεται?
 9. Έχω φάει σκάλωμα. Γίνεται, αυτή τη στιγμή, να προχωρήσει δήλωση του 4178 σε οριστική υπαγωγή δίχως να περάσει στον 4495?
 10. Καλημέρα. Εγκατάσταση λέβητα αερίου σε κατοικία που δεν έχει έρθει το δίκτυο ακόμα, επιτρέπεται να γίνει με φιάλες τώρα? Και αργότερα όταν έρθει το δίκτυο να γίνει μετατροπή?
 11. Καλησπέρα. Σε ισόγειο κατάστημα 200 + 46 τ.μ. που μου "κάνανε την τιμή" να αναλάβω ρύθμιση αλλά και άδεια λειτουργίας, βρήκα ότι σε ένα μικρό κομμάτι προσθήκης κατ' επέκταση με άδεια, δεν έχουν εφαρμόσει τα στατικά της αδείας (πιο συγκεκριμένα στα 30 τ.μ. της προσθήκης έχουν αλλάξει θέσεις στις κολώνες και στα τοιχεία και στα άλλα 16 τ.μ. δεν έχουν καθόλου σκελετό και έχουν μόνο τοιχοποιία και μια πλάκα στο ταβάνι.) Πάμε λοιπόν για μελέτη στατικής επάρκειας, που θα βγάλει ότι χρειάζονται ενισχύσεις τουλάχιστον στα 16 τ.μ. Άδεια λειτουργίας χωρίς να γίνουν αυτές άμεσα μπορεί να βγάλει? Η Υ.Α. αναφέρει αυθαίρετη προσθήκη και εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές. Εμπίπτει σε αυτές ή όχι? Αν βγάζει άδεια λειτουργίας, έχω 3+5=8 έτη για τις εργασίες στατικής ενίσχυσης?
 12. Καλημέρα. Επαναφέρω το θέμα μήπως άλλαξε κάτι (βγήκε και ο 4546/2018). Πραγματικά με έχει σκάσει η υπόθεση αυτή. Θέλω να νομιμοποιήσω την αλλαγή θέσης και να πληρώσω για ρύθμιση με 4495 όλες τις άλλες αυθαιρεσίες. Αλλαγή θέσης και λοιπές αυθαιρεσίες είναι στατικά εξαρτημένες????!!!! Είναι δυνατόν να πληρώσει υπέρογκα ποσά μόνο και μόνο γιατί παλιά δεν έκανε ενημέρωση για την αλλαγή θέσης σε σύννομη θέση???
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.