Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού - Δωμάτιο εκτός σχεδίου


vasima1914

Recommended Posts

Κύριοι καλησπέρα σας,

μπορεί κανείς να μου πει αν σε αγορά σπιτιού -ισόγειο- θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τον μηχανικό της τράπεζας ή κάποιον άλλο από τους εμπλεκόμενους,λόγω του ότι στο εν λόγω ακίνητο υπάρχει χώρος 4m επί 2m αδήλωτος;
Είναι κολλητά με την κρεββατοκάμαρα αλλά δεν επικοινωνεί.Στην ουσία είναι σαν ένα δωμάτιο απο όλες τις πλευρές κτισμένο.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά θα έχεις πρόβλημα.

 

Κατ αρχήν πριν την μεταβίβαση πρέπει να ελέγξει αρμόδιος μηχανικός το ακίνητο για να βεβαιώσει τυχόν υπερβάσεις δόμησης κλπ.

 

Εάν οι υπερβάσεις (διαφορές με την πραγματικότητα) έχουν γίνει πριν από το 07/2011 τότε τακτοποιούνται με τον 4178/13 όσο ακόμα ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα μπορεί να γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης με αυθαιρεσία. Είναι ιδιαιτέρα απίθανο να βρεις μηχανικό να σου υπογράψει την βεβαίωση μεταβίβασης.

Ακόμα και σε αυτή την απίθανη περιπτωση εσύ δεν πρέπει να το αγοράσεις διότι η αγοραπωλησία είναι ακυρωτέα εξ αιτίας της αυθαιρεσίας που έχει.

Σε δεύτερο βαθμό ακόμα και να κάνεις όλα τα ανωτέρω κανένας μηχανικός εκτιμητής τράπεζας δεν θα δώσει το οκ διότι η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης που θα έχεις κάνει είναι ακυρωτέα.

 

Συμπέρασμα συμφέρει πρώτιστα εσένα και την αγορά σου πριν το κάνεις να απαιτήσεις να νομιμοποιηθούν όλα προ μεταβίβασης ακoλουθώντας τις σωστές συμβουλές του προλαλήσαντα συναδέλφου.

-έως 8 Φεβρουαρίου προλαβαίνεις να ενταχτεί στον 4178 αν έχει τις προϋποθέσεις και με πληρωμένο 30% του όποιου προστίμου μπορεί νομιμότατα να γίνει η όποια μεταβίβαση και η όποια δανειοδότηση.

 


 

(το θέμα μεταφέρθηκε στην εδώ ενότητα από την Εργασιακά Διαδικαστικά που είχε αναρτηθεί)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ειλικρινά και τους δύο και για την άμεση απάντηση και για το ότι μάλλον με προστατεύετε από ένα τραγικό λάθος απ' ότι καταλαβαίνω!
Ήμουν έτοιμος να πειστώ από τον ιδιοκτήτη οτι την συγκεκριμένη λωρίδα δεν θα την αντιληφθεί κανείς και οτι στην ουσία μου την κάνει δώρο!

Link to comment
Share on other sites

Καλοδεχούμενα τα «δώρα».

 

Ενημερωτικά η νομιμοποίηση πρέπει να γίνει προ πώλησης άρα στο όνομα του και άρα έχει ένα κόστος. (αμοιβή μηχανικού επίσημα περίπου 1500 +ΦΠΑ συν το κόστος προστίμου που δεν μπορεί να υπολογιστεί εδώ).

Μπορεί να μη τα έχει τα λεφτά (αφού το πουλάει). Οπότε πρέπει να βρείτε μια λύση.  Ή να του «δανείσεις» με κάποιο τρόπο εσύ και να αφαιρεθεί από το τελικό τίμημα ή όπως σε συμβουλεύει κάποιος συμβολαιογράφος ή ο νομικός για κατοχύρωση σου. Υπάρχουν και προσύμφωνα πώλησης που αναλαμβάνεις εσύ όλα κλπ κλπ προ τελικής μεταβίβασης  αλλα ετσι θα έχεις κι αλλα έξοδα για αυτά.

 

Σου συνιστώ να απαιτήσεις η ανάθεση νομιμοποίησης να γίνει σε μηχανικό δικής σου εμπιστοσύνης ή τουλάχιστον ο έλεγχος για την βεβαίωση μεταβίβασης να τον επιλέξεις εσύ.

 

Στατιστικά από την εμπειρία τα ακίνητα σαν αυτά που παραδέχεται ο ιδιοκτήτης μια κραυγαλέα αυθαιρεσία (4Χ2) έχει κι αλλα πιθανά μικρά. Όλα πρέπει να είναι νόμιμα για να μη τρέχεις εσύ μετά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.