Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαερισμός καταστήματος γεωργικών προϊόντων


george t

Recommended Posts

καλησπέρα, μου ζήτησαν από ένα κατάστημα λιανικής πώλησης γεωργικών προϊόντων, μελέτη εξαερισμού με σύστημα φύλων ενεργού άνθρακα για την απόσμηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

 

έχει ασχολειθεί κανείς με κάτι τέτοιο;

 

ο εξαερισμός μπορεί να είναι με έναν αξονικό ανεμιστήρα σε έναν τοίχο, όπως στα συνεργεία αυτοκινήτων; αν ναι γνωρίζεται εναλλαγές του αέρα του χώρου την ώρα;

 

Ή πρέπει ο εξαερισμός να γίνεται με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα με κανάλια και αεραγωγούς στους χώρους;

 

οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!!

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων !! 

Link to comment
Share on other sites

Αφού θα γινει χρήση φύλλων ενεργού άνθρακα, ο αξονικός ακυρώνεται απο μόνος δεδομένου οτι δεν έχει την απαιτούμενη δυναμική ενέργεια να υπερνικήσει τις αντιστάσεις του φύλλου ενεργού άνθρακα.

 

Ανεξάρτητα όμως της ύπαρξης του φύλλου ενεργου άνθρκα, εκτιμώ οτι ένα σύστημα με ένα ή δύο κανάλια με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα είναι πιο αποδοτικό σύστημα απο τον αξονικό !

 

Βέβαια παίζει ρόλο και το βαλάντιο του καταστηματάρχη !

Link to comment
Share on other sites

Καθώς στο θέμα τον χρημάτων έχεις απόλυτο δίκιο, ένας αξονικός ανεμιστήρας , ο οποίος είναι και πιο φθηνός , αν είναι αρκετής δυναμικότητας , έστω 8 εναλλαγές αέρα την ώρα, θεωρείς οτι θα υπήρχε πρόβλημα ;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά για τον αξονικό !

 

Ο αξονικός ανεμιστήρας έχεις την ικανότητα να απορροφά μεγάλες ποσότητες αέρα (εξίσου του φυγοκεντρικού) αλλά δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη (δυναμική ενέργεια), αυτή την ποσότητα αέρα να την περάσει μέσα απο εμπόδια (φύλλο ενεργού άνθρακα εν προκειμένω), θέλει ανοικτό πεδίο (χωρίς εμπόδια) στην έξοδο για απόρριψη του αέρα.

 

Πιστεύω να σου έδωσα να καταλάβεις τώρα γιατί πρέπει να μπεί σύστημα με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα.

 

Απο κι και πέρα ... πάμε στο πεδίο του βαλάντιου !!!

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ο κατασκευαστής φίλτρων ενεργού άνθρακα σου λέει οτι για ενα Χ μέγεθος φίλτρου μπορείς να εχεις Ψ ροη αέρα που θα σου δωσει Ζ dwell time και θα σου προκαλέσει Γ πτώση πίεσης.

Αφού βρεις τη συνολική πτώση πιεσης και την παροχή σου ΤΟΤΕ δες αν κανει ο αξονικός (που μάλλον δεν θα κανει). Υπαρχουν βέβαια και αξονικοι δυο σταδίων που έχουν αρκετή δυναμική για δύσκολες εφαρμογές.

Ενα άλλο πρόβλημα με τους αξονικους είναι οτι θέλουν 2 διαμέτρους σε μήκος ελεύθερο απο εμπόδια στην καταθληψη και 1 μήκος στην εισαγωγη, δηλαδή αν είναι Φ500 τοτε 1 μέτρο αγωγό σε ευθεία χωρίς εμπόδια στην καταθληψη και 500mm στην εισαγωγη. Τα φίλτρα εννοείται οτι πρεπει να μπουν πριν τον ανεμιστήρα, ειτε αξονικό ειτε φυγοκεντρικό.

 

Για τα φίλτρα ενεργού άνθρακα ξέρεις ποσο χρονο πρεπει να μείνει ο αέρας μέσα στο φίλτρο (dwell time) η δεν υπάρχει καμια προδιαγραφή?

Edited by rootbreaker
Link to comment
Share on other sites

Δες την εγκύκλιο από την διευθυνση γεωργίας αν αναφερει  τον απαιτούμενο αριθμό εναλλαγών του αέρα . Επίσης αν βγαινει απαιτηση για πολλα m3/h κοιταξε αν μπορεις να κλεισεις ενα χώρο στο καταστημα αποκλειστικα για αγροτικα φαρμακα και να εφαρμοσεις εξαερισμο μονο για αυτον

Edited by parth
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.