Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρίσι: Ενοικίαση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης


Engineer

Recommended Posts

Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με σκοπό την αντιμετώπιση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

 

Η έναρξη του προγράμματος ορίστηκε για το καλοκαίρι, μετά από την ενθαρρυντική επιτυχία μίας τρίμηνης πιλοτικής εφαρμογής, η οποία ακολούθησε τις αρχές αντίστοιχων επιτυχημένων προγραμμάτων ενοικίασης ποδηλάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Κατά τη διάρκεια των τρίμηνων δοκιμών, 1.200 οδηγοί πραγματοποίησαν σχεδόν 4.500 διαδρομές με 50 ηλεκτρικά μηχανάκια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας Cityscoot που έχει αναλάβει το έργο. Μάλιστα το 65% των δοκιμαστών δήλωσε πως σκοπεύει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία τακτικά στην καθημερινότητά τους.

 

Οι 1.000 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες είναι ισοδύναμες με συμβατικά μηχανάκια με κινητήρες 50 κυβικών, θα είναι διαθέσιμες για οποιονδήποτε διαθέτει το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης και έχει ηλικία άνω των 20 ετών. Κράνη και γάντια θα είναι επίσης διαθέσιμα για ενοικίαση.

 

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη κάθε ημέρα από τις 07:00 έως τη 01:00 και οι χρήστες θα ενοικιάζουν τις μοτοσυκλέτες μέσω μίας εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα. Η χρέωση έχει οριστεί στα τρία ευρώ για κάθε 15 λεπτά χρήσης, ενώ τα σκούτερ μπορούν να καλύψουν 105 χιλιόμετρα ή πέντε ώρες οδήγησης προτού χρειαστούν επαναφόρτιση οι μπαταρίες τους.

 

Το πρόγραμμα έχει την πλήρη υποστήριξη της δημάρχου του Παρισίου Αν Ινταλγκό, η οποία έχει θέσει ως υψηλότατη προτεραιότητα τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της θητείας της.

 

Πηγή: http://www.naftempor...si-tis-rupansis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το Παρίσι είναι απο τις ακριβότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ο βασικός μισθός ενός ανειδίκευτου εργάτη είναι 1200ευρώ καθαρά. Όλα τα προιόντα αλλά και οι υπηρεσίες κοστολογούνται αρκετά ακριβότερα συγκριτικά με την  Ελλάδα

 

Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι λογικά θα έχουν την δυνατότητα να βγάλουν μια ετήσια κάρτα που θα είναι πιο συμφέρουσα. Το κόστος της ετήσιας κάρτας για την χρήση των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων είναι 29ευρώ και 39ευρώ, πολύ πιο οικονομική λύση από τα να τα χρησιμοποιείς σπασμωδικά, οπότε αντίστοιχα θα υπάρξει μια τέτοια μέριμνα

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το να έχεις το δικό σου παπί πόσο μπορεί να σου κοστίζει?

(Στην αθήνα ας πούμε πρακτικά δε κοστίζει τίποτα)

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.