Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα σε κατοικία του 1989. Σώνονται;


Recommended Posts

καλησπερα...εχω ενα "μικρο" θεματακι με κατι κατασκευες σε μια κατοικια η οποία ξεκινησε το 89 αλλα ολοκληρωθηκε το 2003....για τις οποίες εχει γινει καταγγελια απο "γειτονα"!!θα ηθελα την βοηθεια σας...η καταγγελια αφορα

1.τεντα στο ισογειο

2.στεγαστρο με κεραμιδια σε οροφο

3.αποθηκη εκτος περιγραμματος

4.κλιματιστικα

5.bbq σε ταρατσα

6.bbq στον κηπο

7.περιμετρικος τοιχος μεγαλου υψους

8.καγκελα επι του περιμετρικου(στο σχεδιο φαινεται μονο τοιχος)

9.παραπάνω σκαλοπατια για να μπεις στο σπιτι (8 αντι για 5 που εχει στο σχεδιο)

10.εξωστης στο ισογειο (ενω στα σχεδια φαινεται οτι παταει στο εδαφος)

 

κ.α.

 

ξερω οτι καποια πραγματακια οπως τα εκτος περιγραμματος...δεν σωνονται.μηπως ξερετε για τα υπολοιπα αν μπορει να γινει κατι σαν ενημερωση φακελου (με το αρθρο 22) με σκοπο να μειωθει το προστιμο??

Link to comment
Share on other sites

Κάποια ναι,κάποια όχι,αλλά σίγουρα σώζονται τα περεταίρω πρόστιμα με ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ των αυθαιρέτων τμημάτων.Τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης δεν σώζονται.

 

Οδηγίες:

1.Βρίσκεις το Διάγραμμα Κάλυψης της τελευταίας Οικ.Άδειας.Βλέπεις το υπόλοιπο δόμησης και κάλυψης-αν υπάρχουν.Αν δεν υπάρχουν υπόλοιπα,η ιστορία τελειώνει άδοξα εδώ με κατεδάφιση και ηθική ικανοποίηση του γείτονα.

2.Αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης,βγάζεις τα ματάκια σου να διαβάζεις ΓΟΚ και Κτιριοδομικό και βλέπεις τί νομιμοποιείται κατά προτεραιότητα βούλησης του ιδιοκτήτη.

 

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές. Παρακαλώ να ψάξεις στο forum χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση και τον αρμόδιο mod να συγχωνεύσει τα θέματα.

Link to comment
Share on other sites

Περιέργεια:Τις καταγγελίες που αφορούν στα 8,9,10 ,προφανώς τις ανακάλυψε ο γείτονας ζητώντας τα σχέδια της αδείας απο πολεοδομία ή κάπως αλλιώς?

Link to comment
Share on other sites

ο γειτονας ητα παλια εργολαβος και ηταν παρον σχεδον κατα την κατασκευη...προτεινε και διαφορα...τα οποια αργοτερα κατηγγειλε!!!

το θεμα ειναι πως πολλες καταγγελιες αφορουν καποια τα οποία λογω παλαιοτητας της αδειας..δεν φαινονται στα σχεδια...τη δεκαετια του 80 δε νομιζω οτι σκιτσαρανε λεπτομερειες.και επισης μερικα σημεια οφειλονται στο οτι ο δρομος μετα απο εργα κατεβηκε με αποτελεσμα το σπιτι να φαινεται πιο ψηλα!

τι να πω...μπλεξιμο και μαλλον πρεπει να γινω θαμωνας στην πολ.!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.