Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγχοι κατα την νεα ΥΔΕ


Recommended Posts

Καλημερα στην ομαδα. μια απορια : Σε μια οικια ποιοι ελεγχοι πρπει να γινουν ( περα απο τον ελεγχο για ΔΔΕ και καποιους οπτικους ελεγχους φανταζομαι) ωστε να μπορεις μετα να συμπληρωσεις την νεα ΥΔΕ? Επισης θες καποιο οργανο ειδικο μετρησεων? 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πρέπει να κάνεις κάποια σεμινάρια για τη νέα ΥΔΕ, αυτά που ρωτάς δεν είναι εύκολο να τα μάθεις από ένα forum.

 

Αν πήρες τώρα το πτυχίο σου , καλό είναι να βρεις κανένα συνάδελφό ή εγκαταστάτη να σε βοηθήσει.

 

Δεν είναι τόσο απλή διαδικασία και βέβαια υπογράφεις δήλωση με την οποία μπορείς να εκδιωχτείς νομικά. Άσε το κίνδυνο για το χρήστη και την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι , να ακολουθήσεις κάποια στιγμή έναν συνάδελφο ,γνωστό σου , που θα κάνει έναν έλεγχο εγκατάστασης για έκδοση ΥΔΕ , την στιγμή που είσαι άπειρος πάνω σ'αυτό το κομμάτι, μόνο και μόνο για να δείς όλα τα στάδια μέτρησης και ελέγχου μιας εγκατάστασης. 

Για τον έλεγχο χρειάζεσαι ένα όργανο ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων , το οποίο κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα μαγαζί εμποριας ηλεκτρολογικού υλικού , θα δείς τις δυνατότητές του. Υπάρχει και σχετικό θέμα για όργανα ελέγχου στο forum εδώ .

Με το όργανο αυτό πραγματοποιείς όλες τις απαιτούμενες μετρήσεις της ΥΔΕ . Πρέπει βέβαια να προσέχεις την σύνδεση του μηχανήματος κάθε φορά , διότι είναι πολύ εύκολο να του προκαλέσεις σοβαρή βλάβη (π.χ. την αντίσταση μόνωσης την μετράς με κατεβασμένο τον γενικό διακόπτη ενώ το ΔΔΕ υπό τάση )

Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβεις ως νέος μηχανικός είναι πως η ΥΔΕ δεν είναι πια ,όπως κάποτε ένα χαρτί και τίποτ΄ άλλο. Είναι ένα επίσημο έγγραφο το οποίο εσύ απόφασίζεις αν μια εγκατάσταση είναι ασφαλής ή όχι, καθώς επίσης θα είσαι νομικά υπεύθυνος για ότι πάει στραβά (μακριά από μας) στο χρονικό διάστημα που εσύ πιστεύεις πως η εγκατάσταση θα λειτουργεί απρόσκοπτα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.