Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δηλωση ηλεκτρολόγου για επιθεώρηση εργασίας


hl1980

Recommended Posts

Καλημέρα, προσφατα μου ζητήσαν απο ενα εργαστηριο επισκευης συσκευων μια υπευθυνη δήλωση ηλεκτρολογου (για τον χωρο τους) για να την προσκομίσουν στην επιθεωρηση εργασίας (τους ειχε επισκεφθει νωριτερα). Γνωριζεται αν μετα απο ελεγχο εγω θα πρεπει να φτιαξω μια απλη υπευθυνη δηλωση ως ηλεκτρολογος; ή θα πρεπει να βγει ΥΔΕ; Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωριζω να σου απαντησω. Στην θεση σου ομως θα τηλεφωνουσα στην επιθεωρηση εργασιας να δω τι ακριβως ζητησαν του υπευθυνου της επιχειρησης. Θυμαμαι παλια που για πχ υγειονομικου ενδιαφεροντος ζητουσαν υπευθυνη δηλωση ηλεκτρολογου οτι η εγκατασταση ειναι οκ.... αλλα τι νοημα εχει κατι τετοιο? Γνωριζεις αν για τον χωρο αυτο υπαρχει ΥΔΕ σε ισχυ, και αν υπαρχει αν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα?

 

Αν γινει κατι, ενα ατυχημα που ειτε θα εχει υλικες ζημιες ειτε (πολυ χειροτερα) τραυματιες-αναπηρους-νεκρους, ποιος σε σωζει μετα στο δικαστηριο? Γνωμη μου, ολες αυτες οι ψευτοδηλωσεις ειναι αχρηστες και επικινδυνες. Διασφαλιζεις την υγεια των εργαζομενων, την περιουσια του ιδιοκτητη και την επαγγελματικη σου ηρεμια ΜΟΝΟ αν εκδοσεις ΥΔΕ, αφου πρωτα διορθωθουν οσα προβληματα εχει η ηλεκτρολογικη εγκατασαση της επιχειρησης. Αυτα απο μενα.

Link to comment
Share on other sites

Ο υπάλληλος της επιθεώρησης συνέταξε μια έκθεση ελέγχου, όπου αναφέρονται οι ελλείψεις και ένα αντίγραφό της το άφησε στην επιχείρηση.

Καλύτερα να ζητήσεις μια κόπια για να είσαι σίγουρος αφενός περί τίνος πρόκειται και αφετέρου για το τι καλείσαι να βεβαιώσεις.

Μια ανάδραση των ενεργειών σου θα ήταν πολύ χρήσιμη για εμένα τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ζητησε μια υπευθυνη δηλωση οτι ολες οι ηλεκτρομηχανολογικες εγκαταστασεις ειναι οκ ( βεβαιωση καλης λειτουργιας) ?

Καιμαπλως ο ιδιοκτητης σου για τα ηλεκτρολογικα.

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.