Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστημονική δημοσίευση για αντισεισμικό σύστημα από ιδιώτη


Recommended Posts

Ιδιώτης γράφει σε επιστημονικό περιοδικό μηχανικών με κριτές και είναι μέσα στα πιο δημοφιλή θέματα?

The Ultimate Anti-Seismic System

Most popular papers in Open Journal of Civil Engineering http://www.scirp.org/journal/HottestPaper.aspx?JournalID=788

Edited by kostassid
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια κ. Γιάννη για την ευρασιτεχνία, καλή επιτυχία στην εμπορική εκμετάλλευση ή την πώληση.

 

Χωρίς να ξέρω τι ισχύει στην επιστήμη σας συνήθως τα references στο τέλος της δημοσίευσης παραπέμπουν είτε σε πασίγνωστα βιβλία είτε σε άλλες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Οι αναφορές στο youtube μπορεί να είναι ΟΚ μιας και υπάρχουν βίντεο απο lectures φημισμένων επιστημόνων, πχ MIT OCW  https://youtu.be/OJafRrE21WE?t=4 . Φαντάζομαι θα εξαρτάται απο το Journal ή Magazine. Με μια ματιά στα υπόλοιπα most popular papers θα δείτε πως τεκμηριώνουν οι συνάδελφοί σας την δουλειά τους. Ισως και να χρειάζεται να προσέξετε τα αγγλικά στο κείμενο.

 

Συνήθως σε paper υπάρχουν σχήματα, φόρμουλες, πίνακες κλπ και ότι άλλο κρίνει ο συγγραφέας ότι πείθει τους reviewers για την πρωτοτυπία της δημοσίευσης.
Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ενώ προσπαθείτε να πείσετε για την μέθοδό σας δεν παραθέτετε ποσοτικά χαρακτηριστικά για το πόσο βελτιώνει την αντοχή της κατασκευής, πχ με anti-seismic αντέχει σε x% ισχυρότερο σεισμό, ή αν το πάρουμε αντίστροφα με anti-seismic για την ίδια ένταση σεισμού η κατασκευή χρειάζεται (πχ) 10% λιγότερο σίδερο, (πχ) 15% λιγότερο μπετόν και (πχ) 20% λιγότερες εργατοώρες. Τα 10%, 15%, 20% είναι τυχαία, ότι μου κατέβηκε, δεν ξέρω.

Θα βοηθούσατε τους συναδέλφους σας αν σχεδιάζατε-κάνατε τα στατικά μιας τυπικής (πχ) 3όροφης οικοδομής με και χωρίς το anti-seismic για επίδειξη του συστήματος και για να υπάρχει σαν εφαρμογή πιλότος.

Ο τίτλος που διαλέξατε στο paper "The Ultimate Anti-Seismic System" ακούγεται κάπως υπερβολικός, αλλού μπορεί να σας ζητούσαν να τον αλλάξετε.

 

Ολα τα παραπάνω νομίζω ότι θα τα ξέρετε ήδη ή θα τα έχετε ξανακούσει.

 

Καθώς έχετε σχέση με ΕΜΠ και καθηγητές δώστε προσοχή στις συμβουλές τους και σε ό,τι σας λένε, τηρείστε τα ευλαβικά.

 

Είστε πολύ τυχερός που σε λιγότερο απο 2 μήνες σας το δημοσίευσαν, άλλοι (σε άλλα Journals κλπ) μπορεί να περιμένουν και 2 χρόνια. Πόσες φορές σας ζήτησαν να κάνετε διορθώσεις και editing?

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Το αρχείο έχει ανέβει στη κατηγορία downloads.

Aν το μέλος seismic is back επιθυμεί κάποια μεταβολή ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.

Το θέμα κλειδώνει και αλλάζει ο τίτλος του.

 

Σε περιπτωση που το μελος seismic Is back ανοίξει νέο θέμα σχετικό με τον υδραυλικό ελκυστήρα, ή άλλο μέλος υπό το ίδιο άτομο, το θέμα θα διαγράφεται καθώς έχει αναλυθεί εκτενώς από το 2012 εδώ

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.