Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυκλοφοριακή σύνδεση εργαστηρίου


Recommended Posts

Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς συναδέλφους που γνωρίζουν κάτι επί του παρακάτω θέματος να απαντήσουν.

Η περίπτωση έχει ως εξής : Νέο εργαστήριο - τυπογραφείο θέλει να εγκατασταθεί σε υπάρχον κτίριο (βιοτεχνικό) το οποίο βρίσκεται επί της εθνικής οδού. Το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου - εντός ζώνης. Αρμόδια υπηρεσία είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται ήδη και λειτουργούν νόμιμα 1. μία βιοτεχνία αγγειοπλαστικής και ένα εργαστήριο παραθυρων αλουμινίου. Όταν έβγαλαν άδεια λειτουργία δεν υπήρχε απαίτηση για κυκλοφοριακή σύνδεση για τα εργαστήρια. Στην δικιά μας περίπτωση απαιτείται. Επείδή όμως θεωρούμε ότι το τυπογραφείο θα έχει πολύ μικρή κίνηση (μέχρι 5 αυτοκίνητα την ημέρα) μπορούμε να κάνουμε μία απλή είσοδος - έξοδος με την εθνική οδό.

Η ερώτηση είναι η εξής : Η τεχνική υπηρεσία του δήμου απαίτεισαι ενιαία περίφραξη για όλο το οικόπεδο με μία και μόνο είσοδος (η οποία θα είναι και έξοδος) και την απαραίτηση σήμανση (σήματα stop κλπ). Γνωρίζει κάποιος από εσάς συνάδερφοι αν θα μπορούσαν να γίνουν ξεχωριστές περιφράξεις για κάθε 'ιδιοκτησία' με μία είσοδο σε κάθε μία από αυτές , δηλαδή συνολικά 3 περιφράξεις με 3 εισόδους που η κάθε μία θα εξυπηρετεί την κάθε ιδιοκτησία ξεχωριστά. Το σκεπτικό είναι ότι από την στιγμή που θεωρείται ότι οι δραστηριότητες είναι όλες περιορισμένου φόρτου και ουσιαστικά θα μπαινοβγαίνουν καθημερινά συνολικά μέχρι 15-20 αυτοκίνητα τι διαφορά θα υπάρξει αν μπαίνουν από μία ή από τρεις πόρτες. Παρακαλώ αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία η κάποια γνώμη επί του θέματος ας απαντήσει. Επίσης παραπομπές σε νόμους που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν θα ήταν πολύ χρήσιμες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

εχω την γνωμη οτι

απαιτειται ενιαία εισοδος-εξοδος ετσι που περιγραφεις την υφισταμενη κατασταση

εισαι σιγουρος οτι αρμοδια υπηρεσια ειναι αυτη του Δημου για προσβση σε εθνικη οδο?????

βλεπε Β.Δ 465/70 και Π.Δ 143/89 τελος

στα πρακτικα της ημεριδας "παροδιες χρησεις γης και διαχειριση προσβασεων"(26και 27 Απριλιου 2001) του ΤΕΕ και του ΠΣΔΑΤΜ θα βρεις πολλα απο οσα σου χρειαζονται

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.