Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια ανά 10m.


 
lil

Recommended Posts

Θα ηθελα καποιος να με καθοδηγησει στο να κατασκευασω ενα μεταλλικο κτιριο με ανοιγμα 12m, υψος 6m και μηκος 30m με πλαισια ανα 10m, υποστεγο.Δουλευω σε instant και με απασχολει περισσοτερο το πως θα πρεπει να μορφωθουν τα ανοιγματα της πλευρας των 30m δηλαδη τα πλαισια των 10m.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Πως θα το προσέγγιζα αρχικά εγώ:

Σπάσιμο των 10μ ανοιγμάτων στο επίπεδο της στέγης στα δύο, με ενδιάμεση δοκό που θα πατάει σε ισχυρό κεφαλόδεσμο. Αλλιώς θα βγάλεις τεγίδες-τέρατα.

Χρήση ΗΕΑ ή ακόμη καλύτερα κοιλοδοκών, αφού έχεις σχεδον ίσα ανοίγματα κατά Χ και Υ.Οχι ΙPE, πολύ αντιοικονομικά. Για κοιλοδοκούς θέλει πολλή δουλειά στις συνδέσεις, δεν νομίζω να μπορείς να την κάνεις με το Instant.

 

Περισσότερα αν ξέρουμε πιο πολλά για τις δυνατότητες τοποθέτησης χιαστι, σύνθετων διατομών κλπ... ισως κάποιο σκαρίφημα???

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι μπορω να βαλω χιαστι, ο πελατης μαλλον θελει να κανει χρηση ολων των ανοιγματων ( υποστεγο).Σκεφτηκα να κανω μια κατασκευη οπως αυτη στο επισυναπτομενο....Πες μου την γνωμη σου....

post-11557-131887218471_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλή την βλέπω για να προχωρήσεις...εξαρτάται και από τι προφίλ έχεις τοποθετήσει βέβαια. Μπορεί το οριζόντιο δικτύωμα να μην χρειαστεί τελικά.

Θα επιμείνω όμως στο σπάσιμο του ανοίγματος στην στέγη στα δύο. Αλλίως μπορεί να βγάλεις τεγίδες ...ΗΕΑ.Μεγάλες ροπές, μεγάλες διατομές, χωρίς λόγο. Αν κρατήσεις το δικτύωμα, και βάλεις και ενδιάμεση δοκό, κάντο με μονό αριθμό φατνωμάτων, να πατάει η μεσαία δοκός σε ορθοστάτη.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει νά στείλεις σχέδιο

Αυτό που έστειλες δεν βοηθάει.

Δεν ξέρουμε καν που είναι ο ισχυρός άξονας των διατομων.

Με μια ματια έχω πολλά να σου προτείνω αλλά καλύτερα να στειλεις και άλλα στοιχεία

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την μείωση του ανοίγματος στα 2 για το άνοιγμα των 10 μ θα συμφωνήσω με αυτό που σου προτείνει ο paktomenos, οι τεγίδες θα σου βγούν τεράστιες χωρίς λόγο.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να μην υπάρχουν χιαστί στα ανοίγματα των 10m τότε η λύση που σκέφτηκες με τις δικτυωτές δοκούς και υποστυλώματα είναι καλή. Θα σου πρότεινα όμως για τα υποστυλώματα να δοκιμάσεις και ολόσωμες διατομές με σύνδεση δυσκαμψίας όπως φαίνεται στο σχήμα που παραθέτω. Πιστεύω ότι θα σου βγεί αρκετά πιο οικονομική η κατασκευή.

post-110-131887218505_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εχω σκοπό να χωρίσω το άνοιγμα στα δύο με τον τρόπο που προτείνει ο paktomenos.

Στέλνω και το παρακάτω σκαρίφημα με διατομές που έβαλα στην τύχη ως επεξήγηση στον iovo. Προφανώς και το φάτνωμα στο επίπεδο Υ-Χ θα κατασκευαστεί ολόσωμο με ενισχύσεις στους κόμβους κορφιά και δοκού-υποστυλώματος.

 

Δεν ανεβαίνει το σκαρίφημα λόγω μεγέθους.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως επιμένω ότι σηκώνει πολλές αλλαγές και το μοντέλο και ο φορέας.

Μείωσε το μέγεθος του σκαριφήματος να δούμε μια πρώτη βελτίωση που έκανες και τα συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικά θα προτιμούσα να το κατασκευάσω με συνεχείς στέγες στο άνοιγμα των δέκα μέτρων αλλά ο πελάτης δεν συμφωνεί. Ισως ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει γνώμη να είναι ένας συγκριτικός πίνακας κοστολογίου ανάμεσα στις δύο λύσεις. Οπως και να έχει εγώ θα πρέπει να έχω σαφή εικόνα της κατασκευής για να προχωρήσω και αυτή την στιγμή δεν είμαι και τόσο σίγουρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.