Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντριβάνι


GregoME

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

 

Ψάχνω τον πολεοδομικό ορισμό του συντριβανιού (ούτε ο ΝΟΚ, ούτε ο Κτιριοδομικός αναφέρουν κάτι), καθώς και τη διαδικασία πολεοδομικής αδειοδότησης ιδιωτικού συντριβανιού.

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Υδάτινες επιφάνειες είναι οι δομημένες επιφάνειες στις οποίες εξασφαλίζεται συνεχής παρουσία νερού, είτε σε ηρεμία είτε σε μηχανικά υποβοηθούμενη ροή.

 

Φυτεμένες επιφάνειες είναι οι διαστρωμένες δομημένες επιφάνειες που έχουν φυσικό ή εμπλουτισμένο χώμα και βλάστηση ή υδάτινες επιφάνειες σε συνδυασμό μεταξύ τους.

 

(όχι ΕΚΤ) Τα προκήπια διαμορφώνονται ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου, περιλαμβάνουν πάντοτε δένδρα, φυτά ή και υδάτινες κατασκευές σύμφωνα με τις διατάξεις του κτιριοδομικού κανονισμού.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Επανέρχομαι για να διευκρινίσω το πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει αποκλειστικά με τη νομική (ποινική ή αστική) ευθύνη του μηχανικού:

 

Έχω μια κατασκευή σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο, με διαστάσεις 12m x 20m, κλιμακούμενο βάθος από 0,90m έως 2,50m, λούκια υπερχείλισης, αντλιοστάσιο, θέσεις για φίλτρα νερού κ.λπ. Προφανώς ο νέος εκμεταλλευτής του χώρου δεν πρόκειται να πληρώσει λεφτά για νομιμοποίηση ή τακτοποίηση.

 

Στην αρχική αδειοδότηση φαίνεται μόνο στο τοπογραφικό και χαρακτηρίζεται σιντριβάνι. Εκτός αυτού, στην Γ1/443 (ΦΕΚ 87Β/73) ("Περί κολυμβητικών δεξαμενών..."), ο χαρακτηρισμός του κολυμβητηρίου απαιτεί τη χρήση ("... η οποία χρησιμοποιείται προς λούσιν...).

 

Το πρόβλημα προφανές: έστω πως παίρνω ΥΔ του εκμεταλλευτή πως ΔΕΝ θα τη χρησιμοποιεί ως πισίνα και πιθανώς το βάλω να την περιφράξει, πες πως κάποιος πέφτει και χτυπά ή σκοτώνεται (αν την έχει άδεια) ή πνίγεται (αν έχει νερό ως σιντριβάνι)... Έχει ευθύνη ο μηχανικός που υπέγραψε "όλα καλώς";

 

Γι' αυτό η αρχική ερώτηση: τι είναι σιντριβάνι...

Link to comment
Share on other sites

... έως 2,50m, .....

του εκμεταλλευτή πως ΔΕΝ θα τη χρησιμοποιεί ως πισίνα και πιθανώς το βάλω να την περιφράξει....

 

Αφού είναι ξενοδοχείο η μόνη λύση είναι να το μπαζώσει και να αφήσει μαξ 1.10 ύψος (αν θυμάμαι καλά ή 0,90). Με μεγαλύτερο βάθος απ αυτό ότι και να βάλει προστατευτικά όταν κι αν συμβεί το οτιδήποτε θα έχει πρόβλημα ο ξενοδόχος κατ αρχήν.

 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Didonis, έχεις κάτι γραπτό (νόμο, απόφαση, εγκύκλιο, κανονισμό...) για τα νούμερα που έγραψες;

Link to comment
Share on other sites

ναι γραπτά είναι, μόνο που δεν τα έχω πρόχειρα.

Δεν ήταν απλά άποψη αυτά.

 

Κάνε μια αναζήτηση και σίγουρα θα βρείς. (έχω περιορισμένο χρόνο τώρα να βοηθούσα πιο καλά)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.