Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση αγροτεμαχίου εντός αναδασμού.


pamisos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Το έτος 2002 αποφάσισα να αγοράσω ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου προκειμένου να εγκαταστήσω την βιοτεχνία μου, ήλθα σε επαφή με τον πωλητή συμφωνήσαμε στο τίμημα και αυτός επέλεξε τον μηχανικό ο οποίος έκανε την κατάτμηση από ένα αγροτεμάχιο 8.500 τετρ. μέτρων εντος αναδασμου όπου και αγόρασα το νότιο τμήμα από τα 4.250 μέτρα που προέκυψαν ( στο συμβόλαιο υπάρχει η σχετική δήλωση του πωλητή ότι αυτός υπέδειξε τα όρια στον τοπογράφο κλπ)

 

Εδω να σημειώσω ότι σταθερό σημειο του αναδασμού υπήρχε στην βόρεια πλευρά του αγροτεμαχίου - το οποίο έλαβε υπ' όψιν ο τοπογράφος- είναι ένα αρδευτικό κανάλι που αποτυπώνετε στο τμήμα τοπογραφικής αποτύπωσης με συνολικό πλάτος 1,5 μέτρα, δηλαδή 0,75μ νότια, 0,75μ βόρια.

 

Είχα την τύχη η την ατυχία να επιλέξω για μηχανικό προκειμένου να εκδώσει την απαραίτητη άδεια οικοδομής τον ίδιο που είχε κάνει την κατάτμηση.

Επίσης κρίσιμο είναι να αναφέρω ότι κατά το έτος 2002 στην περιοχή δεν υπήρχε κτηματολόγιο.

 

Το 2013 ο πωλητής μεταβιβάζει με γονική παροχή στην κόρη του ΜΕ ΝΕΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ το εναπομείναν αγροτεμάχιο 4.250 μέτρων βάση και του συμβολαίου που έχω στα χέρια μου, την ίδια χρονιά η κόρη αποφασίζει να το πουλήσει, εν το μεταξύ στην περιοχή έχει εφαρμοστεί το κτηματολόγιο, καλεί άλλον μηχανικό ο οποίος παίρνει τα στοιχεία από το κτηματολόγιο, δεν μπήκε καν στην διαδικασία μέτρησης, όπου φαίνεται ότι τα σύνορα μου έχουν επικαλύψει το βόρειο αγροτεμάχιο κατά 3,00μ Χ 110 που είναι το μήκος, φυσικά έλαβα και αγωγή από την ιδιοκτήτρια πλέον του αγροτεμαχίου για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας η οποία συζητείται τον Σεπτέμβριο.

Προκειμένου να ξεδιαλύνω στο μυαλό μου ότι εγώ δεν έχω καταπατήσει τίποτα, ζήτησα τοπογραφικό διάγραμμα από την παραδίπλα (βόρεια) υφιστάμενη βιοτεχνία, ο μηχανικός το επεξεργαστικε  φαίνεται ότι το κρίσιμο αγροτεμάχιο επικαλύπτει το οικόπεδο της βιοτεχνίας κατά 3,00μ Χ όσο μήκος είναι ενώ το αρδευτικό κανάλι έχει εξαφανιστεί από τα τοπογραφικά του κτηματολογιου.

 

Τον Σεπτέμβρη όπως είπα συζητείται η αγωγή, ο δικηγόρος μου με πιέζει να στραφώ με αγωγή και κατά του αρχικού τοπογράφου και μετέπειτα μηχανικού μου.

 

Τι να κάνω; 

Edited by pamisos
Link to comment
Share on other sites

πριν ψαξεις να βρεις ...σαν αποδιοπομπαιο τραγο τον μηχανικο....

 

[ο οποιος  τοπογραφησε με βαση  "υποδειξη οριων απο τον πωλητη"]

θα ηταν προτιμωτερη μια εφαρμογη τιτλων ωστε να καταδειχθει το προβλημα..

 

στο τελος  τελος, αυτος  ειναι  που επωλησε  και αυτος στο υποσχεθηκε ελευθερο απο βαρος και διεκδικηση  κλπκλπ.

Πιθανον  ο ιδιος να εχει καταπατησει  -αααααν  εχει καταπατησει- απο 20ετιας την επιδικη λωριδα...

 

Εχεις μια αγωγη  που συζητειται τον Σεπτεμβρη.

 

Ερευνησες με τον δικηγορο σου και τον μηχανικο σου τους τιτλους κυριοτητας των αντιδικων...??

κανατε εφαρμογη?

Ειδατε σε ποια "προγενεστερα" συμβολαια στηριζουν αυτοι τις αξιωσεις τους???

 

Μιλησες με τον πωλητη  σου???

Τον προσεπικαλεσες στη δικη???

 

Σου ειπε ο δικηγορος σου να "κανεις αγωγη κατα του μηχανικου"???

 

και   δεν σου ειπε να καλεσεις  προς υποστηριξη τον πωλητη σου???

 

Οταν εγινε το κτηματολογιο, δεν ειδατε τις  "επικαλυψεις" ωστε να κανετε ενστασεις???

και γιατι το κτηματολογιο να δεχθει τα ορια που εβαλε ο αλλος και οχι τα δικα σου,  αφου και φραχτη εχετε αλλα και το δικο σου συμβολαιο ειναι παλαιοτερο??

 

Οταν τα δεις  ολα αυτα

 

επανερχεσαι

 

 

προς τους διαχειριστες

 

δεν προκειται για "κατατμηση σε αναδασμο"

 

 Προκειται για αμφισβητηση οριων

και αφορα "ιδιωτες"

Παρακληση να μεταφερθει

ευχαριστω

 

[και, συμπληρωνω οτι,  ειναι αξιοπεριεργο πώς εκαναν το 2002 κατατμηση σε γηπεδο εξ αναδασμου?]

 

Ο δε αναδασμος εχει σωστα και ακριβή  τοπογραφικα

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ορθόν πρέπει να μεταφερθεί στη κατηγορία "θέματα ιδιωτών".

 

Κατα 2ο, Δημήτρη, μπορει να κατάτμησε ο μηχανικός, με καποιο παλαιό προσύμφωνη/ανώμαλη (ξέρεις, αυτά και καλά κρυμμένα θαμμένα μυστικά).

 

Αφού ξεπεραστεί το θέμα της κατάτμησης, άλλο μου κάνει εντύπωση. 

 

Απο την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, οι αναδασμοί έχουν κατα 95% ορθότατα στοιχεία. Είτε ως προς το εμβαδόν, είτε τα αναλυτικά στοιχεία υπολογισμών, στάσεις, τριγωνομετρικά, ορόσημα κτλ. Και μου κάνει εντύπωση το πως ενήργησαν οι συνάδελφε με υλοποιημένα όρια.

Φυσικά είναι κάτι που δε μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, διότι δε μπορει να γνωρίζει ένας ιδιώτης το πως έχει εργαστεί ο συνάδελφος. 

Link to comment
Share on other sites

ειναι αναδασμος

δεν υπαρχει επικυρωση ανωμαλης

μιλαει για συμβολαιο

 

και οπως προειπα...εχω την ιδια  "απορία" με σενα

 

[και, συμπληρωνω οτι,  ειναι αξιοπεριεργο πώς εκαναν το 2002 κατατμηση σε γηπεδο εξ αναδασμου?]

 

Ο δε αναδασμος εχει σωστα και ακριβή  τοπογραφικα..

 

την καλημερα μου

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά την άποψή μου πρέπει να δείτε πότε έγινε ο αναδασμός και αν έχει υπάρξει κάποια μεταβολή από τα αρχικά συμβόλαια με την επιφάνεια που δίνει ο αναδασμός.

Φυσικά ισχύει ότι λέει ο αναδασμός, ο οποίος θα έχει και συντεταγμένες σε κάποιο άλλο σύστημα από το ΕΓΣΑ '87.

Εικάζω ότι ο πρώτος μηχανικός δεν πήρε τις συν/νες του αναδασμού ώστε να προβεί σε οριοθέτηση βάσει αυτών των συν/νων και βάσει των παλιών τριγωνομετρικών που χρησιμοποιήθηκαν, ή να κάνει μετασχηματισμό σε ΕΓΣΑ '87 και να κάνει την οριοθέτηση με σύγχρονα μέσα π.χ. GPS. Βέβαια το 2002 ποιος είχε GPS?

Στην περιοχή μου, (Βόρειος Έβρος) τα στοιχεία των αναδασμών - διανομών άρχισαν να εφαρμόζονται και να χρησιμοποιούνται προς το 2010, όσο παράδοξο ακούγεται αυτό. Ξέρω ότι στην αρχή οι παλιές διανομές (τα τεχνικά στοιχεία)  φυλάσσονταν στην Καβάλα ή στην Κομοτηνή, μετά από χρόνια πήγαν στην Αλεξανδρούπολη και πολύ πρόσφατα ήρθαν στην Ορεστιάδα.

 

Εικάζω λοιπόν ότι ο πρώτος μηχανικός εξέλαβε το ρεματάκι ως σταθερό σημείο εξασφάλισης και προχώρησε στην οριοθέτηση από εκεί. Πιθανότατα να μέτρησε και όλη την πλάκα και να του "έκατσε" καλά. Δυστυχώς τέτοια προβλήματα τα βλέπουμε πολύ συχνά, ο ένας να μπαίνει στον άλλο και αυτό να γίνεται για 10-15 ιδιοκτήτες που πρέπει όλοι να μετακινηθούν 2-3μ.

Και πράγματι, αν εσύ pamisos καταπατάς λωρίδα 3μ τότε κάποιος άλλος καταπατά και εσένα για 3, αν υποθέσουμε ότι έχεις τα μέτρα σου.

Για μένα, αν πράγματι υπάρχει αυτή η καταπάτηση, προσπάθησε να την αγοράσεις σε πραγματικό κόστος αυτά τα 330τμ. Δυστυχώς, απ' ότι καταλαβαίνω ο διπλανός χάνει πλέον την αρτιότητά του. Θα πρότεινα να το ξαναδούν και να εξαντλήσουν κάθε τρόπο μήπως τελικά η καταπάτηση είναι 240-250τμ ( Δηλαδή λωρίδα περίπου 2,25μ) και έτσι παραμένει η αρτιότητα του διπλανού (εκτός αν τίθεται και θέμα προσώπου).

 

Δες όμως και αυτό και δείξε το και στο δικηγόρο σου. Μήπως πλέον ο διπλανός δεν είναι άρτιος και οικοδομήσιμος και έτσι κι αλλιώς ακόμα και αν χάσεις το δικαστήριο δεν πληρώσεις μεγάλο ποσό?

 

Εσύ αν μεταφέρεις την περίφραξή σου στη "σωστή" θέση έχεις πρόβλημα με τη βιοτεχνία σου?

 

Επίσης να πω ότι τα στοιχεία του κτηματολογίου που λες ότι πήρε ο 2ος μηχανικός, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σωστά. Προτείνω να πάρεις έναν τρίτο μηχανικό και να του πεις να οριοθετήσει το αρχικό γήπεδο των 8.500τμ βάσει των τεχνικών στοιχείων του αναδασμού και να δείτε τι τελικά γίνεται.

 

Έτσι όπως τα λες δεν μου φαίνεται σωστό να κινηθείς εναντίον του 1ου μηχανικού, σε περίπτωση που λόγω πιθανής μετακίνησης ορίων προκύπτει αυθαιρεσία θα μπορούσε απλά να προβεί σε τακτοποίηση χωρίς να πληρωθεί αμοιβή, με τα πρόστιμα βέβαια να βαρύνουν εσένα. Πόσο θα είναι τα πρόστιμα? Από 500€ για μια μετακίνηση έως πολλές χιλιάδες ευρώ αν υπάρχει παραβίαση απόστασης από τα όρια κλπ κλπ. ΑΝ ΟΜΩΣ έτσι κι αλλιώς έχεις επιπλέον αυθαιρεσίες (υπόστεγα, ύψος, καμιά αποθηκούλα, κανένα λεβητοστάσιο, λίγο μεγαλύτερη βιοτεχνία, εν γνώση σου, κάνε μια τακτοποίηση να τελειώνεις με όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.