Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μυρωδιά σε ντουλάπα - υγρασία σε πατάρι


Recommended Posts

Δεν κατάλαβες, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να διασφαλίσει την υγειηνή και την ποιότητα του άερα στο σπίτι. Ειναι νομικά κατοχυρωμένο σου δικαιωμα να απαιτήσεις να βγει η πλάτη και να γίνει έλεγχος. Οταν μετράς 90% υγρασία επιφανείας το θέμα είναι τελειωμένο και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει άμεσα να προβεί σε έλεγχο. Αν δεν το κάνει, εσυ σταματάς την καταβολή του ενοικίου. Η διαδικασία ορίζεται απο την νομοθεσία. Το να βγάλεις ένα κομμάτι της πλάτης είναι πολύ λιγότερη ζημιά απο το να την τρυπήσεις. 

 

Τα έχω γράψει αναλυτικά στο

 

http://e-archimedes.gr/component/k2/item/6673-

Δε το γνώριζα αυτό το δικαίωμα, ευχαριστώ

Εχω ένα υγρόμετρο που δε γνωρίζω ότι μετράει καλά, βέβαια όταν το βάζω μέσα στην ντουλάπα δείχνει πάντα παραπάνω. Και επίσης το πατάρι, μόλις κλείσω την πόρτα του, μυρίζει αρκετά (περνούν σωλήνες αποχέτευσης οι οποίοι έχουν επιδιορθωθεί και στεγνώσει). Αρκεί αυτό το παραπάνω; Και τι παίζει με το ισόγειο; Γιατί γνωρίζω οτι γενικά τα ισόγεια έχουν παραπάνω υγρασία από μεγαλύτερους ορόφους. Έξω από το σπίτι υπάρχουν 3 λεμονιες (αν βοηθάει αυτό)

Edited by Dimitris Peponis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

επειδή έχω βαρεθεί την συζήτηση με την πλάτη που θα βγει και όταν βγει. 100% έχεις εδραιώσει μούχλα πίσω απο την πλάτη. Απο την στιμγή που έχει εδραιωθεί και την υγρασία να μειώσεις δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Το λέω αυτό διότι η υγρασία εδραίωσης είναι >75% αλλά η υγρασία διατήρησης είναι μόλις 50%. Προσωπικά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παίζεις με την υγεία των ανθρώπων που υπάρχουν στο σπίτι. Εσυ κάλλιστα μπορείς να θες να αυτοκτονήσεις για να μην βγάλεις την πλάτη. Οι άλλοι όμως δεν σου φταίνε.

 

Αυτήν την ηλιθιότητα που μας διακατέχει σαν φυλή δεν την καταλαβαίνω. Προτιμάμε την πιθανότητα άσθματος από το να βγάλουμε μια πλάτη. 

 

 

δεν προκειται ποτέ να τελειωσει η συζητηση αυτη..

παντα θα υπαρχει μια νεα ερωτηση

 

υπομονη

 

 

κ. Ροδοπουλε

χαρα στο κουραγιο σας...

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ μέρες το θέμα που για μας τους σχετικά παλαιούς υδραυλικούς είναι θεμα ρουτίνας....

Θα συμφωνήσω με τον Ροδόπουλο ότι η συζήτηση για την πλάτη της ντουλάπας είναι αστεία....

Την ξηλώνεις την κόβεις... ε δεν είναι και κανα τρομερό κόστος  να την επανατοποθετήσεις....

Το θέμα είναι αν η υγρασία είναι πράγματι από τον τρύπιο θερμοσίφωνα ή από τίποτα άλλο ίδιος όταν έχουμε από πίσω μπανιέρα.

Αφαιρείς λοιπόν την πλάτη και αν δεις ότι υπάρχει υγρασία και στον τοίχο τότε κάνεις μία θυρίδα πίσω απο την μπανιέρα και ελέγχεις την βαλβίδα της μπανιέρας αλλά και τους αρμούς απο τα πλακάκια.

Αφού αφήσεις μερικές μέρες να στεγνώσει η υγρασία είτε χτίζεις 4-5 τουβλάκια και ξανατοποθετείς την πλάτη είτε βάζεις μία περσίδα για να ελέγχεις πάντα την μπανιέρα και χαίρεται ........

Εδώ τίθεται και ένα θεματάκι με την βλακώδη νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα να μην αφήνουμε θυρίδες ελέγχου στις μπανιέρες αλλά τέλος πάντων.............

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

δεν προκειται ποτέ να τελειωσει η συζητηση αυτη..

παντα θα υπαρχει μια νεα ερωτηση

 

υπομονη

 

 

κ. Ροδοπουλε

χαρα στο κουραγιο σας...

 

εννοείται διότι στην Ελλάδα με ευθύνη κυρίως διαφόρων συλλόγων ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος για τα δικαιώματά του. Βέβαια η εισαγγελία αγρόν αγοράζει και περιμένει το πράσινο φως από την εκάστοτε κυβέρνηση για να κινηθεί και τιμωρήσει επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον κόσμο. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η εισαγγελία κάνει το κορόιδο διότι αν το θέμα πάρει την έκταση που του αρμόζει, πολλά δημόσια κτίρια θα πρέπει να αδειάσουν εκ των οποίων και πολλά σχολεία. Πρόσφατα στο αρχείο μεγάλου υπουργείου διαπίστωσα την ύπαρξη 8 μεγάλων αφυγραντήρων, 2500W έκαστος που λειτουργούν σε μόνιμη βάση. Το πρόβλημα βέβαια είναι ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που διαρρέει εδώ και μερικά χρόνια. Αντί λοιπόν να φτιάξουμε τον αγωγό, βάζουμε αφυγραντήρες και πληρώνουμε μόνο για αυτούς το μυθικό ποσό των 17000 Ευρώ ετησίως. Προφανώς η μούχλα έχει εδραιωθεί σε 10δες τμ και δεν φευγει.

 

Επανειλημμένως φωνάζω στην "δικηγόρα" την γυναίκα μου οτι με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις δεν βγαίνει ψωμί και να βρει 4-5 ακόμα και να ανοίξουν μια εταιρεία αποζημιώσεων όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και να χεστούν στο τάλαρο αλλά δεν ακούει. Ο πελάτης δεν θα πληρώνει μια και αυτοί θα παίρνουν το 30% της αποζημίωσης που στο 90% είναι εξωδικαστική. 

 

Όταν λοιπόν οι δικηγόροι σε αυτή την χώρα καταλάβουν το παιχνίδι θα αλλάξουν πολλά πράγματα και ο κόσμος θα αποκτήσει δικαιώματά του.      

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί οι ερωτήσεις μου να είναι βλακώδεις για εσάς που ξέρετε και να κουράζω τους ειδικούς αλλά ρωτάω την γνώμη μου και τίποτα παραπάνω. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.Το αν το κόστος είναι γελοίο ή όχι εξαρτάται πως το βλέπει κανένας και αν στην τελική είναι δικιά του δουλειά να το επομιστεί. Τα σχόλια ήταν αρκετά κατατοπιστικά αλλά είμαι πρωτάρης στην ενοικίαση σπιτιού και προσπαθώ να μάθω τι παίζει πρωτού πάρω μια βαριά και αρχίζω να γκρεμίζω. Δεν έχω κανένα σκοπό να εκνευρίσω και να συνεχίσω ες αεί την κουβέντα με την ντουλάπα. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.