Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα βήμα πιο κοντά στους ηλιακούς δρόμους κινείται η Γαλλία


Engineer

Recommended Posts

Στα τέλη Ιουλίου, η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εγκαινίασε μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Τουρούβρ η οποία έχει στόχο να εφοδιάσει τα πάνελ για το πρόγραμμα ηλιακών δρόμων της χώρας, ονόματι Wattway.

 

Το φιλόδοξο πρόγραμμα βασίζεται σε λεπτά φωτοβολταϊκά κρυσταλλικού πυριτίου, που είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν στο χρόνο και για να σηκώνουν το βάρος των οχημάτων, καθώς εγκαθίστανται στο οδόστρωμα. Όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές, τα πάνελ τύπου Wattway μπορούν να τοποθετηθούν σε υφιστάμενο οδόστρωμα, επιτρέποντας την παραγωγή ηλεκτρισμού. Η διάρκεια ζωής τους είναι 10-20 χρόνια αναλόγως των συνθηκών.

 

Η πρώτη τους εφαρμογή θα γίνει σε δρόμο μήκους 1χμ στο Ονρ, ενώ η κυβέρνηση στηρίζει το πρόγραμμα με 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μέσα σε 2-3 χρόνια θα είναι εφικτή και η τοποθέτησή τους σε ιδιωτικούς δρόμους, καθώς θα ξεκινήσει η ευρεία εμπορική παραγωγή.

 

 

Πηγή: http://energypress.g...neitai-i-gallia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα.
Θάχουν βρεί και υλικό (το πλέγμα?) ή επίστρωση στο γυαλί των PV για να μην γλιστράνε τα ελαστικά των αυτοκινήτων ακόμα και με βροχή.
Νομίζω ότι το κόστος εγκατάστασης θα είναι υψηλό.

Μπορεί να εφαρμοστεί και στους Ελληνικούς δρόμους?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.