Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Επικουρικής Ασφάλισης


george68

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν θα υπάρχει καμία διαφορά στην τσέπη για όσο καιρό είμαστε ασφαλισμένοι, καθώς οι εισφορές για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή καθορίζονται από το ν. 4387/2016 και όχι από απόφαση του εκάστοτε ταμείου. ΑΝ και ΟΤΑΝ κάποτε πάρουμε σύνταξη, δεν θα υποστούμε τις περικοπές στην επικουρική σύνταξη και στο εφάπαξ βοήθημα που θα υποστούν οι συνταξιούχοι των τομέων του ΕΦΚΑ (μόνο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ βοήθημα).

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

 

 

ΑΝ και ΟΤΑΝ κάποτε πάρουμε σύνταξη, δεν θα υποστούμε τις περικοπές στην επικουρική σύνταξη και στο εφάπαξ βοήθημα που θα υποστούν οι συνταξιούχοι των τομέων του ΕΦΚΑ (μόνο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ βοήθημα)

 

τι εννοείς με αυτό?

 

άρα αν κατάλαβα καλά το ΤΣΜΕΔΕ δεν θέλει να γίνει προαιρετικό το εφάπαξ και η επικουρική? Δηλαδή οι μηχανικοί 38,5% και σχεδόν όλοι οι άλλοι 27,5% συνολικές εισφορές

Link to comment
Share on other sites

τι εννοείς με αυτό?

 

άρα αν κατάλαβα καλά το ΤΣΜΕΔΕ δεν θέλει να γίνει προαιρετικό το εφάπαξ και η επικουρική? Δηλαδή οι μηχανικοί 38,5% και σχεδόν όλοι οι άλλοι 27,5% συνολικές εισφορές

 

Το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι σε θέση να κάνει προαιρετική την επικουρική ασφάλιση και την ασφάλιση εφάπαξ παροχής. Όλοι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ παροχή και υγειονομική περίθαλψη. Απλά αν το ΝΠΙΔ ΤΜΕΔΕ που θα συσταθεί γίνει επαγγελματικό ταμείο των μηχανικών, τότε οι σημερινοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ δεν θα καταβάλουν τις εισφορές τους για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή στο ΝΠΔΔ ΕΤΕΑΕΠ (μετονομασία του σημερινού ΕΤΕΑ) αλλά στο ΤΜΕΔΕ.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται το υπουργείο πέταξε το μπαλάκι στο ταμείο μας για το αν θα είναι προαιρετικά το εφάπαξ και η επικουρική. Είναι απόφαση του ταμείου μας ή δεν γίνεται αλλιώς?

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Από 1/1/2017 οι εισφορές υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο για ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Το αντίθετο θα συμβεί καθώς στο ΕΤΑΑ έχουν μικρότερο κάτω όριο ασφαλιστέου εισοδήματος (Το 70% του μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη άνω των 25 ετών για ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ και το 100% για ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ) και επιπλεόν για 3 χρόνια έχουν έκπτωση στις εισφορές τους.

 

Διατηρώ μια επιφύλαξη για την διαφορά στο ποσοστό επί του βασικού μισθού, όμως το θέμα είναι τι γίνεται με αυτόν που έχει ένα ετήσιο εισόδημα 6000 ευρώ και πάνω, που είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ειδικά για τους μπλοκάκιδες. Είναι σαφής η διαφορά στο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ ΟΑΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης ο νέος νόμος αναφέρει ρητά ότι οι εκπτώσεις των πρώτων ετών για τους μηχανικούς επιστρέφονται στο κράτος μετά από την παρέλευση μερικών ετών, με την μορφή προσαύξησης.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.