Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση Ξυλόσομπας .


TERIE

Recommended Posts

Και  μια  τελευταία  ερώτηση. Τα  τετραγωνικά  που  αναφέρονται  ότι  καλύπτει  κάθε  ξυλόσομπα  είναι  για  ενιαιο  χώρο;  Ρωτώ  γιατί  ακριβώς  απέναντι  στα 4,5  μέτρα  υπάρχουν  δυο  υπνοδωμάτια  και   θέλω  να  δω  αν  μπορεί  η  ζέστη  να  φτάσει  έστω  και  λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα ο χωρος για να καλυπτεται πληρως απο οποιοδηποτε μοναδικο θερμαντικο σωμα πρεπει να ειναι ενιαιος.

 

Και εννοειται για να καλυπτονται τα μεγιστα τετραγωνικα που λεει ο κατασκευαστης, πρεπει η ξυλοσομπα να καιει συνεχως τη μεγιστη ποσοτητα ξυλων που μπορει να καψει ( μη νομιζεις οτι αφηνοντας ενα ξυλο να σιγοκαιει θα το πετυχαινεις)

 

Επισης τα τετραγωνικα που λεει ο κατασκευαστης ειναι τελειως ενδεικτικα ( αλλες απωλειες εχει ενα δωματιο με ενα εξωτερικο τοιχο και ενα παραθυρο, και αλλες ενα ιδιο δωματιο με τρεις εξωτερικους τοιχους με μπαλκονοπορτες και ταρατσα αμονωτη απο πανω)

 

Ενας στενος χωρος δεν ειναι και ο καλυτερος για μια ξυλοσομπα.

 

Το χωλλ θα πρεπει να γινεται ¨φουρνος¨ για να πηγαινει και καποια ζεστη στα υπνοδωματια

Link to comment
Share on other sites

Πριν 35 χρόνια απαγορεύτηκε η χρήση μαζούτ στην θέρμανση, εντός αστικού ιστού, λόγω της συνεισφοράς στην ατμοσφαιρική μόλυνση.

Τώρα κάποιοι σκέφτονται τις ξυλόσομπες...

Link to comment
Share on other sites

 

"Ανάγκα και θεοί πείθονται". Η φράση προέρχεται από τον Σιμωνίδη (νάγκ δ᾿ οδ θεο μάχονται, Σιμωνίδης 139) και μεταφράζεται ως εξής: "Στην ανάγκη ακόμα και οι θεοί υποχωρούν". Η φράση αυτή χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, για να δηλώσει πως, όταν σε μια δύσκολη κατάσταση, υπάρχει μία μόνο διέξοδος, και οι πιο ανυποχώρητοι αναγκάζονται να την ακολουθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Διέξοδοι για εξασφάλιση θέρμανσης πολλοί: αντλία θερμότητας με αξιοποίηση των υπαρχόντων σωμάτων, επιτοίχιος λέβητας Φ.Α. - εάν περνάει αγωγός Φ.Α. - ηλιοθερμία, γεωθερμία, περιορισμός απωλειών κελύφους, κουβέρτες κλπ.

 

Ξυλόσομπες και λοιπές συσκευές στερεών καυσίμων προυποθέτουν πως κάποιος δουλειά δεν έχει να κάνει και θα κάθεται σπίτι να τροφοδοτεί με κούτσουρα την εστία κάνοντας τον θερμαστή...

 

Εδώ οι συσκευές θέρμανσης έχουν φτάσει σε επίπεδο διασύνδεσης μέσω του router με το κινητό τηλέφωνο

έτσι ώστε πριν μπεις στο σπίτι να έχεις ενεργοποιήσει την θέρμανση στην θερμοκρασία που θέλεις. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.