Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατοικία προ του 55 σε `Ιστορικό τόπο` - Βεβαίωση για μεταβίβαση


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.Μου έτυχε μια περίπτωση σε μια παλαιά  διώροφη κατοικία -τμήμα παλαιού κτιρίου(φέρουσα τοιχοποιία από λιθοσώματα,ασοβάντιστη εξωτερικά, και ξύλινα πατώματα  )  εντός οικισμού, ο οποιος σε ένα τμήμα του είναι χαρακτηρισμένος ως `Ιστορικός Τόπος`.Οι πελάτες  θέλουν βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση (και κατ`επέκταση και κατόψεις της οικιας).Το σπίτι αναφέρεται στην αποδοχή  κληρονομιάς  ως κατασκευής του 1930 ,στο Ε9 έχει σχεδόν τα σωστά τετραγωνικά και χρονολογία κατασκευής 1930  και το διακρίνω και σε μια αεροφωτογραφία του 45(Ως εδώ όλα καλά).Ο όροφος είναι ανέγγιχτος θα λεγες από τον χρόνο Έμφανίζονται δυο προβλήματα όμως.

 

1ον.Η ύπαρξη μιας εξωτερικής κλίμακας (ασκεπή) -η οποία είναι σαφώς μεταγενέστερη(δεδομένου πως το 1930 δεν υπήρχαν τσιμεντόλιθοι και τούβλα )  ,που αν και είναι και αυτή παλιά ,δύσκολο να αποδείξω πως είναι προ του 55...

 

2ον.Στο ισόγειο έχουν γίνει σοβαντίσματα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά  ,έχει πέσει τσιμεντάκι στο δάπεδο,και γενικά φαίνεται κάπως φρεσκαρισμένο...

 

Στο ακίνητο δεν έχει  έχει βγεί κάποια άδεια  ,οπότε δεν έχω με τι να συγκρίνω ως προς την κάλυψη ,δόμηση ,ύψος.Εφόσον τα προ του 55 θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα ,θα μπορούσα να δώσω βεβαίωση πως δεν υπάρχουν παραβάσεις μόνο αν αποδείκνυα πως και η σκάλα είναι προ του 55?Τα σοβατίσματα αυτά ,επειδή είμαι σε `ιστορικό τόπο`` ,μήπως κάνουν λίγο πιο δύσκολη την αντιμετώπιση?

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

Οι μεταγενέστερες προ 55 εργασίες οφείλουν να τακτοποιηθούν με αναλυτικό προ μεταβίβασης. Στην  τ.ε της δήλωσης δυνάμει της εγκ. 4 στοιχειοθετείς και με βάση τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κτίσματος για την παλαιότητά του ως προ 55.

Για τον ιστορικό τόπο, το άρθρο 2 αναφέρει ότι απαγορεύεται η υπαγωγη, αν απαγορεύονταν η εκτέλεση εργασιών κατά το χρόνο εκτέλεσης των αυθαιρέτων κατασκευών. Οπότε αν δεν απαγορεύονταν η εκτέλεση εργασιών η υπαγωγή επιτρέπεται.

Έχεις κάποια πληροφόρηση ότι στο συγκεκριμένο οικισμό δεν επιτρέπονταν η δόμηση ? ( Προσωπικά έχω δει πάρα πολλές δηλώσεις αυθαιρέτων σε ιστορικούς τόπους)

 

ια) Σε ιστορικό τόπο, ιστορικό διατηρητέο οικισμό και 
περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους εκτός αν δεν απα−
γορευόταν η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών κατά το 
χρόνο εκτέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκα−
τάστασης της αυθαίρετης χρήσης.
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν υπήρχε κάποια απαγόρευση .Οπότε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών.Σε περίπτωση ύπαρξης κτιρίου προ του 55 θεωρούμε πως υπάρχει άδεια ,όπως αναφέρει και η τροποποίηση του Παραρτήματος.Σαν κατηγορία ,τι επιλέγουμε σε τέτοια περίπτωση???Και ως προς την χρονολογία(παλαιότητα) ,τι βάζουμε?Δεδομένου πως δεν μπορώ να αποδείξω πότε έγιναν αυτάτα σοβαντίσματα ,αλλά ούτε και η σκάλα (αν και η σκάλα φαίνεται παλιά).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.