Μετάβαση στο περιεχόμενο

KaizerSoze

Members
  • Περιεχόμενα

    138
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by KaizerSoze

  1. Αν το τοπογραφικό της τακτοποίησης είναι σε ΕΓΣΑ ,δε νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα ...βέβαια για κατεδάφιση ζητάν και αμοιβές τοπογραφικου αδείας απ`όσο θυμάμαι .Επίσης υποτίθεται οτι στο τοπογραφικό πρέπει να έχεις φωτογραφίες και από το τι κατεδαφίζεται ,εκτός από τις γενικές του οικοπεδου - γηπέδου.
  2. Υπέβαλλα ερώτημα στο ΤΕΕ και μου είπαν (τηλεφωνικώς ) στην καταχώρηση της ιδιοκτησίας να δηλώσω "ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΗΡΗΜΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ"και το ποσοστό της στο συνολικό οικόπεδο.
  3. Ναι,κατά την καταχώρηση του γηπέδου,στο πεδίο "Διαίρεση Οικοπέδου/Γηπέδου" επιλέγουμε "ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΕΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ " ,και βάζουμε μόνο τα τετραγωνικά της κάθετης που μας ενδιαφέρει ,εφόσον είναι αδόμητη επιλέγουμε Αριθμό Κτιρίων : 0 ,και δηλώνουμε "Αριθμός Ιδιοκτησιών" :1. Κατά την καταχώρηση της ιδιοκτησίας όμως ,στο πεδίο Τύπος Ιδιοκτησίας ,φαντάζομαι ότι πρέπει να δηλώσουμε "Αδιαίρετη ιδιοκτησία " και στο πεδίο Χιλιοστά επί του Οικοπέδου/Γηπέδου να βάλουμε 1000 (μια σκέψη είναι ,εφόσον έχουμε δηλώσωσει σαν οικόπεδο μόνο την κάθετη ) και στην τεχνική έκθεση να κάνουμε μια μικρή ανάλυση. (Μάλλον θα στείλω και ερώτημα στο helpdesk για σιγουριά )
  4. Καλησπέρα,έχω και εγώ ίδια περίπτωση ,με κάθετη ιδιοκτησία που έχει ποσοστό 50% στο συνολικό οικόπεδο.Τελικά βγήκε καμία άκρη όσον αφορά τα χιλιοστά που αναφέρουμε και τον τύπο ιδιοκτησίας? Μια σκέψη μου ήταν να συμπληρωσω σαν ποσοστό 1000/1000 και αδιαίρετη ιδιοκτησία ,και στην τεχνική έκθεση να κάνω μια μικρή ανάλυση.
  5. Καλησπέρα ,σύμφωνα με το κάτωθι έγγραφο ,θεωρούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η Β`ΦΑΣΗ (η θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιο διπλότυπο της πληρωμής της δόσης των 2800ΔΡΧ ? (Στον φάκελο υπάρχουν οι αμοιβές μηχανικου,τσμεδε ,εμπ κλπ όπως και δήλωση αντοχής αυθαιρέτου ,δήλωση μηχανικού και σχέδια ,όπως και όλα τα απαραίτητα έγγραφα,φωτογραφίες, πληρωμές τις Α`Φάσης ).
  6. Ο τίτλος (αποδοχή κληρονομίας-έχει μεταγραφεί το 1999) αναφέρει έναν αγρό 12 στρεμματα (χωρίς να γίνεται αναφορά σε κάποιο παραχωρητήριο ), εκ των οποίων 1)για τα 5 στρέμματα είχε δοθεί προσωρινός τίτλος από το δασαρχείο από το 1964 ,ο οποίος έγινε οριστικός το 1994 (ο οριστικός τίτλος αναφέρει "προς μόνιμο γεωργοελαικομική καλλιέργεια " ) -δεν γνωρίζω αν έχει μεταγραφεί όμως. 2)για 3,5 στρέμματα υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού (μη δασικα ) 3)Και για το υπόλοιπο τμήμα (τρια μικρότερα κομμάτια) είχαν γίνει αιτήσεις εξαγοράς το 2018 ,όπως και να έχει εμφανίζονται με χαρακτηρισμό ΔΑ στους δασικούς χάρτες . Υ.Γ. Ε9 δεν έχω στα χέρια μου.
  7. Για την αρτιοτητα-οικοδομησιμότητα ,γηπέδου που ένα τμήμα είναι παραχωρητήριο και το άλλο μη δασικό .
  8. Καλησπέρα,τελικά με το θέμα της αρτιότητας-οικοδομησιμότητας του γηπέδου (παραχωρητηρίου + μη δασικής έκτασης) τι εξέλιξη υπήρξε ? (Έξι χρόνια μετά ...).
  9. Ναι,γνωρίζω το Π.Δ. 59/18 (το οποίο όμως δεν εφαρμόζεται εντός ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ σύμφωνα με το άρθρο 17 § 3 αυτού ),και το παλαιότερο ΦΕΚ_166_Δ_1987 ,ως προς το Τοπικό Κέντρο ,απλά ο χαρακτηρισμός "ΑΓΟΡΑ" με προβληματίζει ...,και στην Πολεοδομία δεν έχουν ιδέα...Ευχαριστώ πάντως.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι ,σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1970 ,το οποίο τροποποιήθηκε το 1976 ,υπάρχει οικοδομικό τετράγωνο χαρακτηρισμένο ως "ΑΓΟΡΑ ".Έχει συναντήσει κάποιος συνάδελφος κάτι παρόμοιο ?(Στο μετέπειτα εγκεκριμένο (2007 και 2008 )Γ.Π.Σ. ,το οικοδομικό αυτό τετράγωνο εμπίπτει σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως "Τοπικό Κέντρο ".) Πώς αντιμετωπίζεται ένα οικόπεδο που εμπίπτει σε ένα τέτοιο οικοδομικό τετράγωνο?Είναι προς απαλλοτρίωση?
  11. Ναι ,εγώ πρόσφατα το ανανέωσα ,αίτηση στον ΕΡΜΗ,μετα ΚΕΠ ,μετά όλη αυτή η ψυχοβγαλτική διαδικασία ,τα ανεβαζεις στο ΤΕΕ ,τα περνάς ξανα στο φλασακι...ισως ξεχνάω και τίποτε γιατί το έκανα εντελώς ρομποτικά μέσα στην πίεση ,ευτυχώς ξεμπέρδεψα γρήγορα ...
  12. Καλημέρα ,και ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση.Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής ,με αυτό το διάγραμμα (που δείχνει δηλ και τις 4 ιδιοκτησίες ,με τα αντιστοιχα layers TOPO_PROP ,ΕAS και όποιο άλλο layer είναι απαραίτητο ,θα μπορέσει στο μέλλον κάποιος από τους ιδιοκτήτες να προχωρήσει σε κάποια άλλη πράξη(πχ πώληση)? (Φαντάζομαι πως όχι ,και θα χρειαστεί τότε να συνταχθεί νέο τοπογραφικό για την ιδιοκτησία που πρέπει να γίνει η πράξη και να πάρει νέο ΚΗΔ-αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά).
  13. Η απάντηση από το professionalservices ,στην ερώτηση αν μπορώ να συντάξω ενα ΚΗΔ για σύσταση δουλείας διόδου που περνάει από πολλαπλές ιδιοκτησίες ήταν: "...Σε συνέχεια του προηγούμενου mail για αποφυγή σύγχυσης, κάθε ιδιοκτησία έχει το δικό της topo_prop και το δικός της eas. Δηλαδή, στο layer topo_prop θα υπάρχουν 4 πολύγωνα topo_prop και στο επίπεδο eas 4 πολύγωνα eas" ... Την ίδια στιγμή ,η συμβολαιογράφος ζητάει 4 διαφορετικά ΚΗΔ ...Πες μου τώρα εγώ τί κάνω...😄
  14. Καλημέρα συνάδελφοι.Σε περίπτωση που θέλουμε να γίνει σύσταση δουλείας οδού συμβολαιογραφικά (με την λογική ότι οι ιδιοκτήτες τα έχουν καλά μεταξύ τους ),η οποία περνάει μέσα απο τέσσερις ιδιοκτησίες, ,ουσιαστικά πρέπει να συνταχθούν 4 τοπογραφικά με -ξεχωριστό Κ.Η.Δ. για κάθε ιδιοκτησία μέσα στην οποία συστήνεται τμήμα της δουλείας με το αντίστοιχο πολύγωνο EAS - και 4 βεβαιώσεις αδόμητου (ή ΗΤΚ ). ? (Υπ`όψιν ,ότι η περιοχή είναι υπό κτηματογράφηση. )
  15. Καλησπέρα.Στους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων ,για γήπεδα μικρότερα των 700Τ.Μ. ,επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίου οποιασδήποτε χρήσης (κύριας και βοηθητικής)μέγιστης συνολικής επιφάνειας ορόφων 240Τ.Μ. και επιπλέον της επιφάνειας αυτής ,η κατασκευή παταριού ξηράς δόμησης επιφάνειας έως 40Τ.Μ. Η σοφίτα σύμφωνα με τον ΝΟΚ ,δεν αποτελεί όροφο .Μπορούμε δηλαδή επιπλέον των τετραγωνικών αυτών που αναφέρει το ΦΕΚ των οικισμών ,να κατασκευάσουμε και σοφίτα ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.