Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδυασμός κατηγοριών


Recommended Posts

καλησπέρα

θα ήθελα τη βοήθεια σας

σε κτίριο διώροφη οικοδομή χωρίς σύσταση έχει γίνει 1/  αλλαγή χρήσης υπογείου σε κατοικία (κατηγορία 4 με βάση ποσοστό υπέρβασης) 2/ αλλαγή θέσης κτιρίου όπως περιγράφεται στο άρθρο 9 παρ.Γ εδάφιο ιε,  και αλλαγή περιγράμματος όπως περιγράφεται στο ίδιο άρθρο εδάφιο ιστ και τα οποία αφορούν σε κατηγορία 3. 3/ αλλαγή όψεων και ξεμπάζωμα υπογείου (αναλυτικός προυπολογισμός).

Το ερώτημα είναι: μπορώ να συνδυάσω τις κατηγορίες 3 και 4 διότι για τις υπερβάσεις που αφορούν στην κατηγορία 3 δε μπορώ να τις υπολογίσω με αναλυτικό

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Μπορείς να έχεις στο ένα φύλλο καταγραφής αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 και στο άλλο κατηγορίας 4 μαζί με μια παράβαση αναλυτικού (1 ΛΠ) κατηγορίας 4. Φυσικά αν θέλεις ανοίγεις και τρίτο φύλλο καταγραφής βάζοντας ξεχωριστά την Λ.Π για λόγους καλύτερης εποπτείας της δήλωσης.

Προσωπικά τηρώ σοβαρή επιφύλαξη για το αν δικαιούσαι να κάνεις χρήση του εδαφίου ιε της κατηγορίας Γ για την αλλαγή θέσης, αφού στο κτίριο υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές κατά παράβαση των πολεοδομικών διατάξεων (αυθαίρετη αλλαγή χρήσης με υπέρβαση εγκεκριμένου προς υλοποίηση Σ.Δ)

"Αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις ή αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση και υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ.9 του Αρθ-6 του Ν-4030/11 (ΦΕΚ-249/Α/11) η ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας με τις μελέτες του υφισταμένου κτιρίου προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα κτιρίου κατά τις διατάξεις του Ν-3843/10 (ΦΕΚ-62/Α/10)"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση

Όταν πάω να υποβάλω την δήλωση δε με αφήνει το σύστημα αναγράφοντας ότι: ' σε ΦΚ με κατηγορία 3 δεν επιτρέπεται δήλωση καμίας άλλης παράβασης', οπότε  και δεν ξέρω πώς να υπολογίσω τις παραβάσεις αυτές. Όσον αφορά στην αλλαγή θέσης του κτιρίου, πώς θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω διαφορετικά?

Link to comment
Share on other sites

Την κατηγορία 3 θα την βάλεις σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής χωρίς άλλη αυθαιρεσία μαζί. Η αλλαγή θέσης θα υπολογιστεί (αν δεν πληρούνται τα κριτήρια του εδαφίου ιε)  ως υπέρβαση δόμησης και κάλυψης για το τμήμα του κτιρίου που έχει ανεγερθεί εκτός εγκεκριμένου -επί εδάφους-περιγράμματος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ

 

Αυτό που αναφέρεις για τον τρόπο υπολογισμού της αλλαγής θέσης αναφέρεται κάπου? δηλαδή σε κτίριο μήκους 10μ. και κατατόπιση κατά 2μ. έχω υπέρβαση δόμησης και κάλυψης 20τμ αντίστοιχα? (είχα την εντύπωση πως αν δεν πληρούνται τα κριτίρια του εδαφίου ιε θα έπρεπε να το υπολογίσω με αναλυτικό)

Edited by niki_b
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.