Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση γης σε εκτός σχεδίου περιοχή


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει ποιός είναι ο υπεύθυνος για τον ορισμό χρήσης γης σε εκτός σχεδίου περιοχή? Ορίζεται από το οικείο Δήμο, την νομαρχία? Πως θα ήταν δυνατόν να αλλάξει η χρήση γης σε εκτός σχεδίου περιοχή?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται για ποια περιοχή μιλάς.

Όπου υπάρχει ΖΟΕ είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ του οικείου ΟΤΑ, όπου δεν υπάρχει τίποτα από τα ανωτέρω του Δασαρχείου και του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και πας σύμφωνα με το 270Δ.

Γίνε σαφέστερος..... να πάρεις σαφέστερη απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση γης σε μια εκτός σχεδίου περιοχή μπορεί να έχει οριστεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, σημειακά ή γενικά. Ή μπορεί να μην έχει καθοριστεί.

Οι πιο συνήθεις εκτεταμένοι χωρικά καθορισμοί χρήσεων γης είναι με την έγκριση (αρχίζουν τα αρκτικόλεξα) ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ ή ΖΟΕ. Ή να έχει καθοριστεί τοπικά, για κάποιο λόγο, με απόφαση Νομάρχη ή ΓΓ Περιφέρειας ή Υπουργού.

Για να μάθεις για την περιοχή που σε ενδιαφέρει να απευθυνθείς στην τοπική Πολεοδομία ή Δήμο ή Νομαρχία. Αν δεν έχει καθοριστεί θα σου δώσουν βεβαίωση ότι δεν έχει καθοριστεί. Αυτή η βεβαίωση συνήθως εκδίδεται από τη Νομαρχία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.