Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή χειροκίνητης γεννήτριας σε αυτόματη


lac

Recommended Posts

Συνάδελφοι αν και ο τίτλος είναι γενικός θα ήθελα τη βοήθεια σας στο ερώτημα:με ποια διάταξη(αν υπάρχει) μπορούμε να καταστήσουμε την λειτουργία της χειροκίνητης γεννήτριας και σε αυτόματη?Δεν γνωρίζω(ακόμα) τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γεννήτριας,ούτε τι φορτία τροφοδοτεί.Το μόνο γνωστό είναι ότι είναι diesel & είναι χειροκίνητη!

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Link to comment
Share on other sites

Η όλη σκέψη θα έλεγα πως πρέπει να ξεκινήσει από το πως θα μετατρέψουμε την ανθρώπινη, χειροκίνητη κίνηση σε αυτόματη. Δηλ. τι κάνουμε για να ξεκινήσουμε τη γεννήτρια ? πατάμε π.χ. αυτό το μπουτόν ή τραβάμε το "σκοινί" (στα αρχαία μοντέλα), τι κλείνει αυτό το μπουτόν ? μια επαφή ας πούμε ? μάλιστα. Πότε θέλουμε να την κλείνει ? σε διακοπή ρεύματος. Άρα ο οδηγός μας θα είναι ένα πηνίο ή ένας επιτηρητής τάσης ή .... Τι θα πρέπει να κάνει ? να οδηγεί ένα ρελλέ στο οποίο θα γεφυρώσουμε τις επαφές που κλείνει η χειροκίνητη λειτουργία... και πάει λέγοντας. Έτσι αρχίζει ο σχεδιασμός. Βέβαια όλα αυτά αγαπητέ lac τα λέω σαν θεωρία και πιθανόν τα έχεις σκεφτεί κι εσύ γιατί η οποιαδήποτε μετατροπή σαν αυτή που λες θα είναι "πατέντα" και πρέπει να δεις και πόσο μπορεί να γίνει κατασκευαστικά, τι υλικά θα χρειαστείς κλπ. Μπορεί να είναι εύκολο ή να αρκετά σύνθετο. Πάντως έχω δει μαστοράτζες ηλεκτρολόγους να έχουν κάνει διάφορα "απίστευτα", τώρα πόσο ασφαλή είναι ένας Θεός ξέρει..

 

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο καθότι δεν κατέχω καλά το θέμα αυτών των μικρών γεννητριών.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε GeorgeS(προφανώς έχουμε τελειώσει την ίδια σχολή,ΤΕΙ Πειραιά)!Έχεις δίκιο ότι η μετατροπή αυτή θα είναι πατέντα,το ζήτημα είναι ότι δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες :(

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.