Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ


nickapple

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Νέος στο φόρουμ και θέλω να ρωτήσω κάτι.

Βέβαια δεν έχω φτάσει στον μηχανικό ακόμη, αλλά θα ήθελα να ξέρω με τι διάθεση θα πάω όταν πάω σ' αυτόν!

Σε ένα σπίτι λοιπόν με άδεια του 1980, υπερυψωμένο ισόγειο,99,60μ^2 με ΤΑΡΑΤΣΑ. Από κάτω τα 30 είναι αποθήκη υπόγεια (μόνο 1 μέτρο περίπου προεξέχει από το έδαφος, σύμφωνα με άδεια πάντα) και το υπόλοιπο είναι επίχωμα.

Το κτίριο έχει μείνει σε αυτή την φάση της οικοδομής συν το ότι το "υπόγειο" είναι ξεμπαζωμένο. Σαν να έχουμε δηλαδή ένα διώροφο κτίριο με πυλωτή από κάτω. (Πρέπει να του κάνω και τακτοποίηση δηλαδή). Προσωπικά έχω σαν σκοπό να μπαζώσω ένα μεγάλο μέρος από κάτω επαναφέροντάς το σε μια κατάσταση πολύ κοντά στο τι αναγράφει η άδεια (είναι και το ΕΝΦΙΑ στη μέση...)!

 Και στο δια ταύτα Ο οργανισμός μπορεί να υποστηρίξει κεραμοσκεπή;;; Ιδού το ερώτημα! Οπώς σας είπα, η άδεια η παλιά γράφει για ταράτσα. Ο πατέρας μου μου έλεγε πολύ μετέπειτα το πρώτο πράγμα που θα κάνω αν βάλω μπροστά το σπίτι να είναι κεραμοσκεπή!!! Και λέω εγώ τώρα: Αντέχει; Κι αν όχι, τι πρέπει να κάνω; Πώς κατανέμεται το βάρος μιας κεραμοσκεπής;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

....

Βέβαια δεν έχω φτάσει στον μηχανικό ακόμη, αλλά θα ήθελα να ξέρω με τι διάθεση θα πάω όταν πάω σ' αυτόν!

.....

 

Αφού θα πας που θα πας (και δεν γίνεται να μη πας) ….

Σου συνιστώ να πας με καλή διάθεση και τα όποια τεχνικά και πολεοδομικά προβλήματα που έχεις θα μπορούν να εκτιμηθούν σωστά αφού θα έχει δεδομένα μπροστά του τα σχέδια της πολεοδομίας και την αυτοψία στο ακίνητο σας που εμείς δεν έχουμε ....

 

Άρα συνιστώ καλή έως πολύ καλή διάθεση…

 

 

(το θέμα σας θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)

Link to comment
Share on other sites

όπως πολύ σωστά είπε ο Didonis , αν δεν δει κάποιος την μελέτη ή τους ξυλοτύπους δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά. Μια εκτίμηση είναι ότι αντέχει λογικά γιατί οι ταράτσες υπολογίζονται με μόνιμο φορτίο 250 κιλά/μ2 για την περίπτωση της μόνωσης. Αν δεν έχεις μόνωση ή αν έχει και την ξηλώσεις , περίπου το ίδιο ζυγίζει η κεραμοσκεπή.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ!!!

Πάντως σε  συνάντηση που έτυχε να έχω με έναν γνωστό Μηχανικό (σε  χαλαρή συζήτηση στο μπάρ, με ποτάκι), μου είπε ότι το μόνο πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στο κτίριο είναι η κεραμοσκεπή. Σε περίπτωση σεισμού, αν ο μη γένοιτο προκύψει ένα πρόβλημα, το μόνο που δεν θα φταίει είναι η σκεπή. Δηλαδή, λέω, υπάρχει περίπτωση να βγάλει πρόβλημα; Και μου απάντησε με κάτι όρους για "λύσιμο" του κτιρίου σε υπολογιστή! Εκεί, λέει, επειδή το κτίριο είναι παλιάς κατασκευής, το σύστημα δεν το αναγνωρίζει σαν σωστό και το βγάζει με σφάλματα. Εσείς μπορεί να καταλάβατε περισσότερα από μένα! 

Link to comment
Share on other sites

...Εσείς μπορεί να καταλάβατε περισσότερα από μένα! 

 

Ναι μπορούμε.

 

Σου είπε ότι πέρα απο γενικότητες και κουβέντα με ποτάκι πρέπει να περιγράψει τον στατικό φορέα στον υπολογιστή του (αρα τσεκ σχεδια και τσεκ έλεγχους με μετρήσεις στο ακίνητο) και να το λύσει (να το λύσιμο) ώστε να έχει τελικά αποτελέσματα.

 

Δηλαδή πρέπει να του (ή σε όποιον θες αλλά όχι σε ποτάκι) αναθέσεις να κάνει την στατική μελέτη. Αυτό είναι το λύσιμο.

 

Όπως σου είπα μη φοβού, πας, αναθέτεις, πληρώνεις, το λύνει, βγάζεις άδεια, το φτιάχνεις.... λύση υπάρχει και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.