Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατμός στο συλλέκτη ηλιακού θερμοσίφωνα


myriam

Recommended Posts

Γεια σας και καλό μήνα σε όλους!

 

Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, 26/04/2017, μου εγκατέστησαν (ο υδραυλικός του πωλητή) έναν καινούργιο ηλιακό κλειστού κυκλώματος στην ταράτσα. Από την επομένη είχα καυτό νερό, αλλά στο κάτω μέρος του "επιλεκτικού" συλλέκτη (1μ.x 2μ), και περισσότερο στο αριστερό τμήμα όπου υπάρχει και η σύνδεση με το μπόιλερ, παρουσιάζεται ατμός σε λωρίδα πλάτους περίπου 2,5 εκατοστά και μήκους περίπου 20εκ., και αυτό με ανησυχεί διότι υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Δικαίως υποψιάζομαι ή αδίκως;

 

Τηλεφώνησα στον κατασκευαστή και μου είπε να μην ανησυχώ διότι πιθανόν να είχε εγκλωβιστεί κάποια υγρασία κατά την κατασκευή του συλλέκτη και ότι ο ατμός θα έφευγε σε τρεις ημέρες. Πρόσθεσε όμως, και αυτό μου φαίνεται περίεργο, ότι το φαινόμενο του ατμού θα παρουσιάζεται συχνά το χειμώνα λόγω υγρασίας.

 

Έχουν περάσει 5 ημέρες από την τοποθέτηση του ηλιακού και ο ατμός παραμένει, χωρίς καν να μειώνεται. Λόγω των αργιών δεν ξανατηλεφώνησα στον κατασκευαστή, αλλά θα ήθελα προτού τηλεφωνήσω να έχω προσωπική άποψη ως προς το τι μπορεί να συμβαίνει και αν υπάρχει πρόβλημα που μακροπρόθεσμα ενδεχομένως θα βλάψει την απόδοση του ηλιακού.

 

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση;

 

 Σας ευχαριστώ.

 

myriam

Link to comment
Share on other sites

Να περιμένεις. Είναι πιθανόν να έχει δίκιο ο κατασκευαστής. Αν δεις ότι το φαινόμενο δεν υποχωρεί το καλοκαίρι, τότε να ανησυχήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.