Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταικα Πανελ σε ταρατσα η Μπαλκονι


Recommended Posts

Θελω να βαλω λιγα ΦΒ στο μπαλκονι στο σπιτι   της μανας μου που ειναι με ανοια και σε κοινωνικο τιμολογιο ωστε να πεσει λιγο η καταναλωση γιατι καθε 4μηνο το χανω και παω σε κανονικη χρεωση, αφου εχω κανει οτι οικονομια εχω 3 4 240αρια πανελ και  ουσιαστικα αυτο που θελω ειναι απο το ινβερτερ και μετα τι πρεπει να κανω... ρευμα εχω τριφασικο και ειμαι σε ρετιρε 

Ουσιαστικα αυτο που θελω ειναι 1) απο το ινβερτερ  να τραβαει πρωτα το σπιτι καταναλωση,

Ουσιαστικα αυτο που θελω ειναι να πεσω απο τοα 2200 στα 1499 κς το 4μηνο...

Link to comment
Share on other sites

Παιδια Ευχαριστω για τις αποψεις σας, αλλα εδω απο τη μερια μας θα κανουμε οτι μπορουμε ....  Χυτρες ταχυτητος, αλλαγη σε ολες τις λαμπες, με φωτοκυταρο εκει που ξεχνιουνται ανοικτα κλπ. Για το υπολοιπο ρωταω πρακτικα  πραγματα  αν μπορειτε να με βοηθησετε.,  δυστυχως κοινωνικο τιμολογιο και νετ μεετεριγνκ δεν παιζουν οποτε πρεπει να ριξω καποιες απο τις συσκευες να παιρνουν ρευμα απο τα ΦΒ για να μειωσω τη καταναλωση κατω απο 1500 τη τετραμηνια.

Link to comment
Share on other sites

  • Με ιδανικό προσανατολισμό και χωρίς σκιάσεις ο μέρος όρος παραγωγής είναι 1.400(Β. Ελλάδα) - 1.700(Ν. Ελλάδα) KWh/KWp.
  • Η σύνδεση της παραγωγής (φ/β) στον ηλεκτρολογικό πίνακα είναι παράνομη... Υπάρχουν περιπτώσεις που η "απότομη" μείωση της κατανάλωσης οδήγησε σε έλεγχο από τον ΔΕΔΔΗΕ με τις αντίστοιχες κυρώσεις...
  • Η απευθείας σύνδεση της παραγωγής με κατανάλωση δεν μπορεί να "λειτουργήσει" λόγω της "στοχαστικότητας" της παραγωγής, με ελάχιστες εξαιρέσεις πχ ωμική αντίσταση σε θερμοσύφωνα... αν πάμε σε αυτόνομο (μπαταρίες) το κόστος "εκτινάσσεται"
  • Ενημέρωσέ μας από που προκύπτει απογόρευση net-metering και κοινωνικό τιμολόγιο... (δεν το έχω δει κάπου, χωρίς βεβαίως να το έχω ψάξει...)

 

Υ.Γ. ανέλυσέ μας τις καταναλώσεις της εγκατάστασης

       ενδεχομένως να έχεις και πολεοδομικά θέματα με πάνελ σε μπαλκόνι...

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

το κοινωνικο τιμολογιο

εχει να κανει με.συνολικη καταναλωση.

στο νετ μετερινγκ οπως και στο κανονικο φβ μπαινει 2ος μετρητης που μετραει τη παραγωγη χωρις ομως η καταναλωση να μειωνεται απλα μπαινουν 2 ενδειξεις στο λογαριασμο + -μειωνεται το συνολο του ποσου αλλα αν στη καταναλωση εχεις ξεπερασει το συνολο των 1500 τοτε το κοστολογιπ ανα κιλοβατωρα ειναι το κανονικο οχι το μειωμενο. τωρα σε μια απο τις εγκαταστασεις υπηρχε θεμα με τη δεη για 1 μηνα ειχα ελλιψη ρολογιων. εται λοιπον τοτε ο ηλεκτρολογος ειχε συνδεσει κατευθειαν σε μια πριζα. το αποτελεσμα ηταν οτι μεχρι να ερθει το ρολοι του φβ εγραφε το ρολοι του μετρητη αναποδα. φυσικα εδω δεν τιθεται τετοιο θεμα γιατι η καταναλωση ειναι πολυ μεγαλυτερη αλλα αν υπαρξει εξοικονομηση 10 εως 20% θα πετυχουμε το στοχο. ειχα δει στο διαδικτυο ινβερτερ στο εξωτερικο που συνδεοντο κατευθειαν στο πινακα. δεν ξερω αν γπαρχουν στη ελλαδα. πολεοδομικα τωρα. το διαμερισμα εχει 2 φυλλα τεντας για το ηλι. το 1 απο αυτα σκεφτομαι να καταργησω το μηχανισμο και να βαλω απο πανω τα πανελ σαν φβ περγκολα ας πουμε.

φυσικα οτι αλλη λυση εχετε να προτεινετε ωστε να μπορεσω να πεσω λιγο σε καταναλωση ειναι ευπροσδεκτη. εννοειται οτι με 1 ανθρωπο ηλικιωμενο με αννοια στο σπιτι δεν ειναι παντα ευκολο να τιθασευσεις τη καταναλωση με βαση τη λογικη εστω και και αν η βοηθος εχει οδηγιες...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ghost rider, 

το νυκτερινο δεν σου κοβει κιλοβατωρες απο ΚΟΤ απλα τις τιμολογει με διαφορετική τιμη 

Για το ΚΟΤ λαμβανεται το συνολο της καταναλωσης.

Τελικα δεν μου δωσατε μια λυση αν εχετε στο αρχικο ερωτημα μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.