Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Δόμησης με πρωταρχικό σκοπό την επισκευή και ενίσχυση κτηρίου, χωρίς αλλαγή χρήσης


 

Recommended Posts

Για την περίπτωση Άδειας Δόμησης σε υφιστάμενο κτήριο του '82 με αποκλειστικό αντικείμενο την επισκευή και ενίσχυσή του, χωρίς αλλαγή χρήσης, η πολεοδομία θα ελέγξει και για τυχόν αυθαιρεσίες που ενδεχομένως να έχουν συμβεί? Δηλαδή θα πρέπει να γίνει ξανά νέο διάγραμμα δόμησης + αρχιτεκτονικά κ.τ.λ εκτός από την στατική μελέτη αποτίμησης+ενίσχυσης, τα οποία θα ελεγχθούν συνολικά?

Εάν γίνει τοιχωματοποίηση (εμφάτνωση νέου τοιχείου σε υπάρχον πλαίσιο Ο.Σ) θα πρέπει να υπολογιστούν και οι συνέπειες που υπάρχουν ως προς τον φωτισμό (αν π.χ θα γίνει σε κλιμακοστάσιο) ή άλλες λειτουργικές συνέπειες?

Η διεύρυνση του πλάτους κάποιων στοιχειών (κατακόρυφων ή άλλων λόγω χρήσης μανδύα Ο.Σ) έξω από την υπάρχουσα περίμετρο του κτηρίου τι περιθώριο ανοχής έχει, από πλευράς δόμησης/κάλυψης?

Edited by Caan
Link to comment
Share on other sites

Ναι θα περάσεις αρχιτεκτονικά κανονικά. Διάγραμμα δόμησης, τοπογραφικό κ.τ.λ. . Έλεγχος ΝΟΚ κτλ.

 

Δες και ΝΟΚ άρθρο 23, παρ4 

 

 

Σε περίπτωση προσθηκών και ενισχύσεων φέροντος οργανισμού νομίμως υφιστάμενων κτιρίων επιτρέπεται η κατασκευή φερόντων στοιχείων εντός των υποχρεωτικά ακαλύπτων χώρων, πλαγίων και πίσω υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ και προκηπίου σύμφωνα με τη στατική μελέτη. Σε περίπτωση ταύτισης της οικοδομικής γραμμής με τη ρυμοτομική γραμμή επιτρέπεται το πλάτος του φέροντος στοιχείου και μόνο, να εισέρχεται στον κοινόχρηστο χώρο έως και 30 εκατοστά. Οι κατασκευές αυτές δεν προσμετρώνται στην επιφάνεια κάλυψης και δόμησης του κτιρίου. Η θεμελίωση εκτός ρυμοτομικής γραμμής επιτρέπεται σε βάθος ανώτερο των δυόμιση μέτρων και προεξοχής από το φέροντα οργανισμό έως 30 εκατοστά.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.