Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιεστικό σε οικοδομή και πρόβλημα με ΖΝΧ Ηλιακού


tzitzikas

Recommended Posts

Καλημέρα. Στην οικοδομή που μένω υπάρχει πιεστικό, απευθείας στο δίκτυο (χωρίς δεξαμενή). Μέχρι πέρυσι τον Αύγουστο πέρυσι λειτουργούσε συνεχόμενα, αλλά επειδή χάλαγε συχνά, η οικοδομή φώναξε υδραυλικό και το ρύθμισε να δουλεύει διακοπτόμενα. Δηλαδή γενικά δεν δουλεύει, και ανάβει και μερικά sec, η πίεση τότε ανεβαίνει στα 4-5bar (στο μανόμετρο που έχει), αμέσως σβήνει, μετά από λίγο μόλις πέσει χαμηλά η πίεση ξανά ανάβει για μερικά sec κ.ο.κ. Πάνω στην σκεπή έχω ηλιακό Nobel 200lit. Εγώ βρίσκομαι στον 4ο όροφο (τελευταίος όροφος). Όταν δεν είναι αναμμένο το πιεστικό δεν έχω κανένα θέμα με το ΖΝΧ από τον ηλιακό. Άλλα τώρα το καλοκαίρι που το ανοίγουμε,  δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο. Το βάζουμε στο χλιαρό, εκεί έχει μια μέτρια ροή και ανά κάποια δευτερόλεπτα η βρύση πετάει για μερικά δευτερόλεπτα καυτό νερό. Δηλαδή δεν έιναι σταθερή η αναλογία ζεστού-κρύου. Είναι σχεδόν αδύνατο έτσι να κάνεις μπάνιο. Παγώνεις και καίγεσαι. 

Να σημειώσω εδώ (μπορεί να είναι και άσχετο) οτι στο σωλήνα του κρύου που πάει στον ηλιακό, μέσα στο πατάρι, έχουμε τοποθετήσει ανεπίστροφο, γιατί παλιά το καυτό νερό είχε καταστρέψει το ανεπίστροφο στον ηλιακό στο κρύο επάνω και είχε συμπέσει με διακοπή νερού, και είχε κατεβάσει στο δίκτυο κρύου του σπιτιού καυτό νερό και είχε καταστρέψει το μηχανισμό στο καζανάκι. 

Να σημειώσω εδώ οτι δοκίμασα με το θερμοσίφωνο που έχουμε στο πατάρι, ενώ λειτουργεί το πιεστικό, και δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα με το κρύο->καυτό. Είχε μεταβαλλόμενη πίεση λόγω πιεστικού αλλά η αναλογία ζεστού-κρύου παρέμενε σταθερή οπότε έκανες άνετα μπάνιο. Ρώτησα και τον διαχειριστή, είπε οτι δεν έχει παραπονεθεί άλλος κανείς, αλλα και αυτός και ένας άλλος που ρώτησα δεν έχουν ηλιακό.

Θα ήθελα να την γνώμη σας για το πρόβλημα και πώς θα μπορούσε να διορθωθεί. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δουλεύει κάποια δευτερόλεπτα μόνο δείχνει ότι το δοχείο ή είναι άδειο από αέρα ή έχει τρυπήσει η μεμβράνη του.

 

Η σύνδεση απευθείας στο δίκτυο χωρίς δεξαμενή είναι παράνομη.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δουλεύει κάποια δευτερόλεπτα μόνο δείχνει ότι το δοχείο ή είναι άδειο από αέρα ή έχει τρυπήσει η μεμβράνη του.

 

Η σύνδεση απευθείας στο δίκτυο χωρίς δεξαμενή είναι παράνομη.

Το δοχείο ήταν όντως άδειο. Ηρθε υδραυλικός και το ελεγξε. Μετα μου είπε να βάλει ένα αντεπιστροφο μετά το ρολόι μου κάτω. Για το 2ο τους το ανεφερα και θα το συνδεσουν σε υπάρχουσα δεξαμενη. Ευχαριστω

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

... που σημαίνει ότι με δεξαμενή δεν θα πρέπει να το πίνεις και καλύτερα να μη το χρησιμοποιείς ούτε για μαγείρεμα.

 

Για τις υπόλοιπες χρήσεις, καλό είναι να ρίχνεις μία δαχτυλήθρα χλωρίνη την εβδομάδα στην δεξαμενή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.