Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά θερμού αέρα απο την στέγη στο υπόγειο


antykaps

Recommended Posts

 με τον αφυγραντήρα, δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα, παρά μόνο να καταναλώνεις άσκοπα ρεύμα...

Μιλάς με γρίφους γέροντα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

νομίζω είναι πολύ απλό...

 

Ο αφυγραντήρας αφαιρεί υγρασία από τον χώρο που είναι τοποθετημένος.

Η υγρασία αυτή προέρχεται από το περιβάλλον και εισέρχεται στον χώρο είτε μέσω του αέρα, είτε μέσω "εισχώρησης" υγρασίας από τους τοίχους (υπόγειοι χώροι κτλ..)

 

Για να έχει λοιπόν νόημα η χρήση αφυγραντήρα, και να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας, θα πρέπει να "απομονώσουμε" τον χώρο από το περιβάλλον, πράγμα αδύνατο, εκτός και αν κλείνουν ερμητικά τα πορτο-παράθυρα + υγρομονωθεί το υπόγειο... που προφανώς δεν συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Το μόνο λογικό είναι να εξισορροπήσουμε την υγρασία του χώρου με το περιβάλλον, αερίζοντάς τον...

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι ο φίλος που έκανε την ανάρτηση δεν μας εξήγησε τί ακριβώς συμβαίνει. Προφανώς και εννοείται πως αν έχει προβλήματα λόγω ελλιπούς υγρομόνωσης, ο αφυγραντήρας θα είναι απλά μία σπατάλη χρημάτων. Ο αφυγραντήρας θα βοηθούσε μόνο εάν είχαμε παροδικό πρόβλημα υγρασίας λόγω κάποιου προβλήματος που πλέον όμως διορθώθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Οπως ανεφερα  προκειτε για υπογειο που χρησιμοπειτε σαν αποθηκη

Ειναι φταγμενο απο τοιχεια μπετον και ειχε γινει υγρομονωση απο εξειδικεμενο συνεργειο με κάποιο τσιμεντοειδες επαλοιφομενο (δεν θυμάμαι μαρκα)

Το μονο που δεν ειχε υγρομονωθεί είναι το δάπεδο που ειναι πάνω σε χωμα

 

παρόλα αυτα η υγρασία στον χωρο ειναι αυξημενη ~70%

 

Ετσι ξεκινησα το νημα σκεφτομενος οτι η μεταφορα θερμου αερα θα εριχνε την υγρασία ενω το κοστος ηλ ενεργειας θα ηταν σχετικά χαμηλο  σε σχεση με ενα αφυγραντήρα

 

Δεν ξερω αν μπορεί να εφαρμοστει επιτυχώς καποια άλλη μορφή υγρομονωσης εσωτερικα καθοτι εξωτερικά πλεον ειναι πολυ δυσκολο (εχουν πγινει λακοστρωσεις ,γκαζον ,παρτερια κλπ_

Link to comment
Share on other sites

Ίσως είναι καλύτερα να δοκιμάσεις να τοποθετήσεις έναν εξαεριστήρα ώστε να δημιουργήσεις ένα ρεύμα αέρα . Αυτή είναι η πιο οικονομική λύση σε πρώτη φάση θεωρώ. Θα έχεις σίγουρα κάποια βελτίωση καθώς είναι απίθανο να έχεις έξω 70% υγρασία συνεχώς.

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

1) παρόλα αυτα η υγρασία στον χωρο ειναι αυξημενη ~70%

 

2) Ετσι ξεκινησα το νημα σκεφτομενος οτι η μεταφορα θερμου αερα θα εριχνε την υγρασία ενω το κοστος ηλ ενεργειας θα ηταν σχετικά χαμηλο  σε σχεση με ενα αφυγραντήρα

1) Είναι όντως αυξημένη αλλά με τι θερμοκρασία εσωτερικού αέρα την μέτρησες;

2) Αν έχεις ξηρό εξωτερικό αέρα το καλοκαίρι (π.χ. 35οC db & 38% RSH) και η οικοδομή δεν είναι παραθαλάσσια, η δεν βρίσκεται στις "υγρές" περιοχές της χώρας, τότε όντως είναι μια καλή ιδέα που θα λειτουργήσει για 3-4 το πολύ μήνες. Μετά τι θα κάνεις; 

 

Από την άλλη η επιλογή ενός αφυγραντήρα θέλει προσοχή. Πρέπει να έχει ρυθμό αφύγρανσης μεγαλύτερο από τον ρυθμό αύξησης της υγρασίας του εσωτερικού αέρα, είτε από την επικοινωνία του με τον εξωτερικό αέρα (φαινόμενα χαραμάδων, καμινάδας κλπ), είτε από τις υγρασίες των δομικών στοιχείων.

 

Αν θες - για κάποιους λόγους δικούς σου - να ρυθμίσεις την υγρασία του εσωτερικού αέρα, τότε προτίμησε τον αφυγραντήρα. Οι καλοί αφυγραντήρες έχουν ρύθμιση επιθυμητής εσωτερικής σχετικής υγρασίας και αυτοματισμούς που εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα περισσότερα καινούρια σπίτια στα νησιά χρησιμοποιούν αφυγραντήρες με πολύ καλά αποτελέσματα...Και αποδεδειγμένα με πιστοποιημένα όργανα.   

 

Αν θες να στεγνώσεις εσωτερικές επιφάνειες από υγρασίες ο αφυγραντήρας δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, χωρίς να αποκλείονται κάποια θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του κατά περίπτωση. Η λύση εδώ είναι η μεταφορά θερμού αέρα το καλοκαίρι και θέρμανση τον χειμώνα.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.